Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Ieder bad een wedstrijdbad
De EVAstream is een zwemmachine met tegenstroom die is ontworpen voor zowel grote als kleine zwembaden.

Ieder bad een wedstrijdbad

Dat zwemmen goed is voor de gezondheid, hoeven we de lezers van dit magazine niet uit te leggen. Dat professioneel trainen in een zwembad zonder olympische afmetingen tegenwoordig ook mogelijk is, weten minder mensen. Het Nederlandse bedrijf EVA Optic ontwikkelde in de afgelopen jaren een revolutionaire zwemmachine die ieder zwembad omtovert tot een echt wedstrijdbad. Geschikt voor alle niveaus.

Voor ervaren zwemmers en atleten is de EVAstream PRO de beste keuze vanwege zijn uitzonderlijke kracht en intensiteit.

De EVAstream is een zwemmachine met tegenstroom die is ontworpen voor zowel grote als kleine zwembaden. De machine kan eenvoudig worden ingebouwd in elk zwembad, waardoor het systeem toegankelijk is voor alle zwembadeigenaren.

Er zijn drie modellen van de EVAstream beschikbaar, elk met unieke kenmerken en voordelen. Zowel de oppervlakte-gemonteerde versie als de inbouwversie, die in een uitsparing in de zwembadwand wordt geïnstalleerd, zijn beschikbaar voor de
drie modellen.

Drie modellen

De EVAstream FIT is speciaal ontworpen voor recreatieve zwemmers die hun conditie op peil willen houden, aquajogging willen doen, of hem willen gebruiken voor revalidatiedoeleinden. Het biedt een veelzijdige ervaring voor individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige zwemmachine.

Voor ervaren zwemmers en atleten is de EVAstream PRO de beste keuze vanwege zijn uitzonderlijke kracht en intensiteit. De machine biedt een extra krachtige stroming, waardoor gebruikers hun zwemvaardigheden en trainingsregime kunnen verbeteren.

Voor degenen die de ultieme zwemervaring zoeken, is de EVAstream MAX de ideale optie. Dit model biedt niet alleen de maximale kracht onder de EVAstream-modellen, maar het heeft ook een bredere zwemzone dankzij zijn dubbele turbinesysteem. 

Alle instelling zijn te beheren in de websapplicatie.

Turbines

In tegenstelling tot veel andere zwemmachines die vertrouwen op straalstromen, maakt de EVAstream gebruik van turbine-aangedreven technologie. “De natuurlijke waterbeweging zorgt niet alleen voor een serene en aangename zwemomgeving, maar minimaliseert ook storende golven”, legt EVA optic-directeur Jan van Loon uit. “Ondertussen kan het vermogens­niveau worden aangepast aan verschillende behoeften en zwemniveaus.” 

De verschillende trainingsmogelijkheden zijn een ander voordeel dat de EVAstream biedt. Elke machine is uitgerust met een reeks voorgeprogrammeerde trainingssessies, met intervallen, sprints en uithoudingsvermogenselementen. Deze trainingen nemen geleidelijk toe in duur en intensiteit, maar kunnen worden aangepast aan individuele gebruikers. 

EVAstream MAX heeft een bredere zwemzone dankzij zijn dubbele turbinesysteem.

Verlichting

Helemaal mooi wordt het in combinatie met de door EVA Optic in eigen huis ontwikkelde onderwaterverlichting. “Dan stel je bijvoorbeeld een training in die bestaat uit verschillende blokken”, vertelt directeur Jan van Loon. “Je begint met inzwemmen, dan voer je het tempo wat op, om vervolgens een minuut het wat rustiger aan te doen, en er daarna een sprint tegenaan te gooien. Die verschillende blokken worden aangegeven door verschillende lampkleuren. Zo weet je als zwemmer precies waar je je bevindt in de training en hoelang je nog moet zonder dat je op de klok hoeft te kijken. Tussen twee blokken brandt de lamp wit en zodra een nieuw blok begint, knipperen de lampen even en weet je dat je weer moet beginnen. Iedere oefening is opgebouwd in drie delen: de oefening begint met rood licht, na een derde gaat het licht op groen, en de zwemmer eindigt de oefening met blauw licht. De verspringende lichtkleuren geven oriëntatie binnen de oefening én motiveren bovendien. Kleuren de lampen blauw? Dan weet de zwemmer dat hij er bijna is.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details