Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Een eigen zwembad: goed voor de gezondheid en het milieu
Zwembaden in de stad waaruit water kan verdampen dragen bij tot een lagere luchttemperatuur en een hogere luchtvochtigheid.

Een eigen zwembad: goed voor de gezondheid en het milieu

Privézwembaden worden in sneltempo populairder bij steeds meer gezinnen. Ze zijn een ideale plek om onvergetelijke momenten te beleven met familie of vrienden, gewoon bij je thuis en precies wanneer en hoe jij dat wil. Tegelijk is een eigen zwembad goed voor de gezondheid, zowel voor kinderen als voor ouderen of mensen met een fysieke beperking. Ervaren zwemmers kunnen dan weer een zwembad met tegenstroom laten plaatsen om zo ook thuis in professionele omstandigheden te kunnen sporten. Elk zwembad van NIVEKO kan bovendien aangepast worden aan de specifieke behoeften van de klant. 

Wanneer steeds meer zwembaden in steden worden geïnstalleerd, is dat ook goed voor de omgeving en het milieu. Door de opwarming van de aarde neemt de luchttemperatuur namelijk overal toe, en al zeker in de stad. Elke waterpartij waaruit water kan verdampen, kan bijdragen aan een daling van de temperatuur in de stad en de luchtvochtigheid doen toenemen. Water in de stad wordt dus steeds belangrijker als onderdeel van stedelijke ontwikkeling. Privézwembaden hebben daarnaast ook een positieve invloed op de omringende vegetatie, die vervolgens water vasthoudt in het landschap. 

De FUSIONLINE zwembaden van NIVEKO zijn uitgerust met een filtersysteem dat werkt op natuurlijke basis.

Zwembaden van NIVEKO hebben an sich een minimale impact op het milieu. De productieprocessen zijn opgezet met het oog op een maximaal materiaalgebruik. Daarvoor wordt ultramoderne productieapparatuur gecombineerd met productieplannen die tot in de kleinste details zijn ontworpen. Al het overtollige materiaal wordt verzameld en vervolgens gerecycleerd door een gespecialiseerd bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteit van het hightech polymeer dat gebruikt wordt om NIVEKO zwembaden te maken, kan het op het einde van de levensduur eenvoudig en energie-efficiënt verwerkt worden. Het resulterende product kennen we als ‘regranulaat’ en wordt gebruikt in andere industrietakken.

Bij klanten die vooral belang hechten aan het natuurlijke aspect van hun zwembad zullen vooral de FUSIONLINE zwembaden uit het gamma van NIVEKO in de smaak vallen. Die verschillen van het standaardassortiment overloopzwembaden en skimmerbaden door het filtersysteem, dat op natuurlijke basis werkt. Ze vormen zo een interessant alternatief dat nóg meer mogelijkheden biedt om NIVEKO zwembaden te ontwerpen die perfect aansluiten bij wat de klant in gedachten heeft. 

Bij passieve overwintering hoeft het zwembad niet te worden geleegd. Zo wordt geen water verspild en bespaart de eigenaar geld.

Passief overwinteren

Een onmiskenbaar voordeel van de NIVEKO zwembaden is de optie om ze passief te laten overwinteren. Daarbij kan het water in de winter in het zwembad blijven. Doordat het zwembad niet hoeft te worden geleegd, wordt geen water verspild en bespaart de eigenaar geld. Tegelijk helpt hij het milieu beschermen. Deze milieuvriendelijke oplossing is een mooi voorbeeld van hoe slimme ideeën het mogelijk maken om de impact te verminderen die het normale gebruik van het zwembad heeft op de natuur.
Zo kun je van je zwembad genieten zonder je zorgen te hoeven maken over het milieu.

Een privézwembad heeft een aantal voordelen, zowel voor de eigenaar als voor de omgeving: een eigen zwembad draagt bij aan een gezonde levensstijl, het biedt de kans om het rustig aan te doen en toch actief te blijven en, last but not least, het zorgt voor ontspanning en minder stress. De betere levenskwaliteit draagt ook bij aan de reële waarde van de woning en de grond waarop het zwembad wordt geplaatst. Gemiddeld verhoogt een zwembad de vastgoedwaarde met 7 procent. Naast het onmiddellijke genot heeft de eigenaar zo ook op lange termijn uitzicht op een mooie bonus. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details