Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Creëer keer op keer een nieuwe zwemervaring in je eigen bad
Container-zwembad met Swimstream 48V in Zweden.

Creëer keer op keer een nieuwe zwemervaring in je eigen bad

Wereldwijd voelen mensen zich als een vis in het water dankzij de zwemmachines van Swimstream. Vijfentwintig jaar geleden startte de zoektocht van Swimstream naar de ideale zwemmachine. En die hebben ze gevonden. De goed doordachte technieken van Swimstream vind je tegenwoordig terug in hun drie types zwemmachines: voor ieder de perfecte zwemervaring.

Swimstream creëert voor iedere klant een unieke zwemmachine. Die wordt per order op maat gemaakt. Swimstream heeft drie modellen die aangepast worden op basis van de wensen van de eindgebruiker en zwembadbouwer. De modellen zijn op veel vlakken verschillend, behalve op de kwaliteit: “Dat is voor ons áltijd het belangrijkste”, vertelt Sander Blom van Swimstream. “We hebben geen goedkope varianten of instapmodellen. Al onze zwemmachines zijn van hoge kwaliteit en verplaatsen op volle kracht meer dan een miljoen liter water per uur. Ze zijn te installeren door iedere kundige zwembadbouwer.” 

Lange afstanden zwemmen op een klein oppervlak met de retrofit Swimstream 48 V 

“Het komt regelmatig voor dat mensen er na de aanleg van hun zwembad achter komen dat het toch wat aan de kleine kant is om baantjes in te zwemmen”, legt Blom uit. “Voor hen is de Swimstream 48V dé perfecte uitkomst.” Deze zwemmachine plaats je namelijk op de bodem van je bestaande zwembad. Zo kun je op je kleinere oppervlak toch uren blijven zwemmen. Op basis van de watertechnieken die al in je zwembad zitten, maakt Swimstream 48V van jouw bestaande zwembad een hoogwaardig tegenstroomzwembad. De stromingskast wordt gemakkelijk aangesloten met één kabel door een reguliere zwembadfitting.

Swimstream 48V-B:  inbouw zwemmachine voor ieder binnen- of buitenbad

De 48V-B van Swimstream kan in bijna alle zwembaden toegepast worden. “Dit model kan heel eenvoudig door iedere zwembadbouwer worden geïnstalleerd”, vertelt Blom. “Dankzij de onderwatermotor is dit een onderhoudsvriendelijke machine die geschikt is voor alle situaties.” Verwerkt in de zwembadwand, biedt de Swimstream 48V-B een praktische én esthetisch verantwoorde toevoeging aan je nieuwe zwembad.

Voetballer Joeri Verlinden versus Swimstream C-model.

Het C-model in je nieuwbouwhuis

Het C-model wordt, net als de 48V-B, verwerkt in de wand van het zwembad. In het zwembad zie je alleen de in- en uitstroomroosters. Het C-Model heeft echter een reguliere aandrijfmotor achter de zwembadwand, die droog moet blijven. Het is verkrijgbaar met een krachtige 5.5kW motor of met nóg krachtigere 7.5kW motor. “Ook dit model is zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk door iedere zwembadbouwer te monteren”, aldus Blom.

Zwemmachines van Swimstream kunnen in de zwembadwand verwerkt worden.

Maak van zwemmen een luxe ervaring

De zwemmachines van Swimstream zijn verkrijgbaar in vier kleuren; zwart, wit, donkergrijs en lichtgrijs. Inbouwmodellen kunnen daarbij afgewerkt worden met rvs.  “Er is dus altijd een kleur die past bij de uitstraling van jouw zwembad”, aldus Blom. Naast de standaardinstallaties biedt Swimstream ook extra snufjes. De machines zijn te bedienen met knoppen in het bad, maar dit kan ook met een afstandsbediening. Ideaal voor sporters en hun trainers die zelf het bad niet ingaan. Daarnaast levert Swimstream een display waarop de informatie over je zwemsessie wordt getoond. Ook is het mogelijk om je eigen zwemprogramma hierop te configureren. 

Zowel voor recreatieve als sportieve gebruikers biedt Swimstream allerlei opties aan. Blom: “We bespreken graag welk type bad bij jouw zwembadwensen past. Zo creëren we dé perfecte zwem­ervaring voor jou.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details