Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwembadfiltratie: de juiste technische en chemische balans
Een goede waterbalans draagt bij tot een optimaal zwemcomfort.

Zwembadfiltratie: de juiste technische en chemische balans

Zwembadfiltratie is cruciaal om een optimale zwemervaring te garanderen. Voor professionals in de zwembadsector is het dus essentieel om de ins en outs van filtratie te begrijpen, willen ze kwaliteitsoplossingen aanbieden die zijn afgestemd op de noden van hun klanten. Fabrikant-distributeur CF group Benelux geeft aan met welke technische en chemische aspecten je rekening moet houden en belicht de tastbare voordelen die deze systemen opleveren voor zwembadprofessionals en hun klanten. 

Als fabrikant-distributeur van zwembaduitrusting biedt CF group Benelux een brede waaier aan producten en diensten voor professionele zwembadbouwers en voor algemene installateurs en aannemers bij de aanleg van zwembaden. Om zijn klanten nog beter te ondersteunen ontwikkelde  CF group Benelux een gedetailleerde gids om de impact en het belang van waterfiltratie uit de doeken te doen.

CF group Benelux ondersteunt klanten met diverse types filtratietoestellen.

Het belang van goede filtratie

Voor bedrijven gespecialiseerd in het ontwerp, de bouw en het onderhoud van zwembaden is de juiste filtratie niet alleen een kwaliteitscriterium, maar ook een garantie voor klanttevredenheid. Goed ontworpen filtratiesystemen verlengen de levensduur van de geïnstalleerde apparatuur aanzienlijk, verlagen de onderhoudskosten en garanderen bovenal het comfort en een optimale zwemervaring voor de eindklanten. Effectieve filtratie verwijdert onzuiverheden in het zwemwater. De juiste waterbalans voorkomt dan weer huid- en oogirritatie en creëert zo een veilige en gezonde omgeving voor zwemmers.

Type filtratie en hydraulisch systeem

Een goed ontworpen hydraulisch systeem is essentieel voor een hoogwaardig filtratiesysteem. Het optimaliseert de watercirculatie, vermindert de weerstand en maximaliseert de filterefficiëntie. Zodra het systeem is geïnstalleerd, is het tijd om de filter te kiezen: hoewel zandfilters een conventionele keuze zijn, bestaan er tal van meer geavanceerde filtratietechnologieën, zoals patroonfilters, filtratiesystemen op basis van diatomeeënaarde en ozonatie- of uv-desinfectiesystemen. Elk van deze technologieën heeft haar eigen voordelen en wordt aangepast aan een specifieke context. Zo staan diatomeeënaardefilters bekend om hun uitzonderlijke efficiëntie in het afvangen van fijne deeltjes, terwijl ozonatiesystemen de afhankelijkheid van chemicaliën verminderen en een krachtige, milieuvriendelijkere desinfectie bieden. 

De filterpomp Vitalia Premium is uitgerust met de laatste hydraulische technieken en is daardoor krachtig en stil.

Chemische balans, tachtig procent van filtratie

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar van cruciaal belang is, is het behoud van de chemische balans van het water. In feite bepaalt goed behandeld water tachtig procent van het filtratieproces. Moderne filtratiesystemen zijn niet alleen ontworpen om fysieke onzuiverheden te verwijderen, maar ook om de pH, alkaliteit en andere chemische parameters van het water te reguleren. 

Het filtratiesysteem, een winstgevende investering

Voor bedrijven in de zwembadindustrie loont het investeren in hoogwaardige filtratiesystemen op de lange termijn. Deze systemen garanderen niet alleen klanttevredenheid, maar verlagen ook de bedrijfskosten door minder onderhoud en een efficiënter gebruik van chemicaliën. Door innovatieve, milieuvriendelijke filtratieoplossingen aan te bieden, kunnen bedrijven zich bovendien positioneren als leiders in een markt die steeds milieubewuster wordt.

Het behoud van de chemische balans van het water is cruciaal.

De normen van de zwembadindustrie verhogen

De filtratie van zwembaden moet dus niet alleen worden gezien als een technische component, maar als een centraal element van de zwembadindustrie. Professionals in de branche hebben de verantwoordelijkheid om de nieuwste filtratietechnologieën toe te passen, de nuances van elk systeem te begrijpen en hun klanten voor te lichten over het belang van effectieve filtratie. Door de industrienormen te verhogen, kunnen bedrijven niet alleen economisch floreren, maar ook bijdragen aan gezondere en aangenamere zwemervaringen voor iedereen.

Wil je de uitgebreide gids graag ontvangen, neem dan contact op met CF group Benelux. Je kan die bereiken op het nummer +32 (0)2 648 17 82 of via e-mail naar [email protected]. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details