Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Haal meer uit de filterinstallatie met een krachtige voorfilter
DURATECH was opnieuw aanwezig op Aquanale in Keulen.

Haal meer uit de filterinstallatie met een krachtige voorfilter

In de zwembadsector neemt het belang van energie-efficiënte en ecologische oplossingen toe. Steeds meer eindklanten stellen zich vragen bij de impact van hun zwembad op het milieu. De filterinstallatie speelt hierbij een belangrijke rol. Met hun gloednieuwe voorfilter biedt DURATECH het antwoord om zuiniger en doordachter het zwembadwater te filteren en de installatie beter te laten renderen. 

Tijdens Aquanale in Keulen en Piscina & Wellness in Barcelona kwamen tal van geïnteresseerden een kijkje nemen op de stand van DURATECH. Beide beurzen waren dan ook het ideale moment voor deze Belgische producent om de banden aan te halen met de zwembadbouwers. 

“Aangezien wij met distributeurs werken, is het altijd leuk om rechtstreeks van de zwembadinstallateurs feedback te krijgen over onze producten”, bevestigt salesmanager Ferdy De Coster. “De beurs in Barcelona is interessant omdat ze een breed internationaal publiek aantrekt, waaronder de distributeurs zelf. Zo hebben we heel wat contacten kunnen leggen. Daarnaast stelden we een aantal nieuwe producten voor, die enthousiast werden onthaald.”

Een voorbeeld van een filtratie-installatie.

Cycloon- en patroonfilter

Een van de nieuwe producten van DURATECH is de Flow Vortex. Dit is een voorfilter die tussen de circulatiepomp en de hoofdfilter geplaatst wordt. “Het zwembadwater voorfilteren verhoogt de efficiëntie van de filterinstallatie”, legt De Coster uit. “Deze voor- of cycloonfilter haalt alle elementen die zwaarder zijn dan water eruit, waardoor de hoofdfilter minder belast wordt. Dat is handig in privézwembaden en zwemvijvers, en ook in wellnesscentra met een buitenzwembad.” 

De filtratie gebeurt door de kracht en de rotatiesnelheid van het water dat door 22 cyclonen wordt gejaagd. De draaibeweging van het water laat toe dat het vuil naar beneden valt in de voorfilter. Aan dit proces komen geen chemicaliën of filtermedia
te pas.

Kiezen voor een cycloonfilter levert nog bijkomende voordelen op. Zo moet de eindklant de hoofdfilter minder frequent onderhouden. “In combinatie met een cartridge filter zal de reinigingsfrequentie hiervan verminderen tot maar één keer per jaar. Dit spaart niet alleen veel water uit, maar verlengt eveneens de levensduur van de cartridges. De cycloonfilter reinigen vraagt bovendien niet veel werk. Je klant hoeft enkel de afvoerkraan zo’n vijf à tien seconden open te draaien. Op die manier wordt al het vuil uit het opvangreservoir weggezogen. Dat reservoir is groot genoeg, zodat bepaalde klanten, afhankelijk van de locatie van hun zwembad en de omgeving, de voorfilter maar één keer per seizoen moeten leegmaken.”

Gecombineerd met zandfilter

Wanneer je klant een zandfilter gebruikt, dan is vooral het verminderen van het aantal backwashes een troef. “Zodra er te veel vuil in de zandfilter zit, gaat de druk omhoog en moet je klant een backwash doen om het systeem te reinigen. Hierbij worden al snel honderden liters water gebruikt. Een cycloonfilter, daarentegen, heeft aan enkele liters water genoeg. Zo moet de eindklant achteraf minder drinkwater bijvullen in het zwembad of de zwemvijver. Doordat je minder snel druk opbouwt, heeft dit ook een positief effect op de circulatiepomp en bespaart je eindklant energie.”

Licht en compact toestel

De DURATECH Flow Vortex is een compact en licht toestel dat in lijn gemonteerd wordt, waardoor het zwevend tussen het buizenwerk komt te staan. De filteruitgang zit onderaan en heeft een standaarddiameter van vijftig centimeter. Ferdy De Coster: “Kiest je klant voor een DURATECH-patroonfilter en -cycloonfilter, dan heeft de volledige installatie dezelfde look-and-feel. Afhankelijk van de grootte van het bad moeten eventueel meerdere circulatiepompen en cycloonfilters geplaatst worden. Toch biedt de Flow Vortex al heel wat kracht, met zijn 32 kubieke liter water per uur, en is de filter dus voor diverse installaties geschikt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details