Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwemmen in vakmanschap en ervaring
Strakke lijnen, donker grijze zwembadkleur en de hoge waterlijn geven dit skimmer zwembad gerealiseerd door Carropools partner Alwego een unieke uitstraling.

Zwemmen in vakmanschap en ervaring

Al twaalf jaar lang fabriceert de Belgische zwembad­leverancier Carropools zwembaden van de hoogste kwaliteit voor zwembadbouwers in heel Europa. Door gebruik te maken van de nieuwste productietechnieken en samen te werken met de beste zwembadbouwers, is Carropools inmiddels een bekende naam in de zwembadbranche. 

De markt van tegenwoordig vraagt om unieke zwembaden. Standaardmodellen en goedkope alternatieven zijn momenteel minder in trek. Carropools richt zich daarom op zwembadbouwers die bijzondere maatwerkzwembaden zoeken. “We kunnen zonder beperkingen een zwembad fabriceren dat in stijl, maat en inbouwdelen passend is”, vertelt commercieel directeur Nils Rouwendal. En dat doet Carropools onder andere door het gebruik van polypropyleencopolymeer kunststoffen, de laatste productietechnieken, en focus op innovaties. 

“Daarvoor is meer nodig dan alleen mooie materialen”, vertelt Rouwendal. “Onze samenwerking met professionele zwembad­bouwers is én blijft de drijvende kracht achter het succes van Carropools. We werken inmiddels samen met veertig zwembadbouwers in zeven landen. Het vertrouwen tussen de zwembadbouwers en ons team is essentieel, omdat veel partners gewend zijn een complete zwembadconstructie ter plekke zelf te maken. Dat zij het bouwen van het zwembad uit handen geven aan Carropools, is een grote verantwoordelijkheid, maar levert zeer veel voordelen op voor de zwembadbouwer.”

Maatwerk infinity pool. Een ontwerp en realisatie door Carropools partner Art-Pools.

Flexibel in ontwerp en manier van werken 

“We zijn een relatief klein bedrijf, met 35 mensen in dienst. Dat is voor ons eigen overzicht heel prettig, maar ook onze klanten stellen dit op prijs”, vertelt Rouwendal. “Zo houden we namelijk korte lijntjes.” En die korte lijntjes houdt Carropools dus ook met zijn partners-zwembadbouwers. “We blijven bij het hele proces betrokken. Die zorg is ontzettend belangrijk en stellen onze klanten zeer op prijs.”

Een internationaal eisenpakket

Doordat Carropools klanten heeft in verschillende landen, kent het bedrijf ook de verschillende technische en esthetische eisenlijsten van zwembadbouwers. Carropools is niet alleen actief in zijn eigen België, maar heeft ook klanten in Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk, Denemarken, Luxemburg en Zwitserland. Recent opende het een verkoopkantoor in Duitsland. Rouwendal: “Doordat je voor al die nationaliteiten werkt, leer je steeds weer andere wensen kennen. Dat helpt ons om maatwerk en kwaliteit naar een hoger plan te tillen”.  

“Zo werken een aantal van onze Duitse klanten bijvoorbeeld alleen maar met OSPA, ook wel de ‘Rolls Royce’ onder de waterbehandelingstechnieken genoemd. De eisen van die klanten aan de zwembadconstructie, de plaatsing en de afwerking van inbouwdelen zijn erg specifiek. Met de kennis die we bij deze projecten opdoen, kunnen we de zwembaden voor klanten in andere landen ook weer verbeteren.” 

Maatwerk infinity & overloop realisatie door Carropools partner Pool Builders.

Infinity zwemmen 

In het rijtje exclusieve ontwerpen die Carropools maakt, mogen de bekende infinity pools natuurlijk niet ontbreken. Rouwendal: “Bij dit soort zwembaden laten we qua randafwerking en technische details een sterk staaltje vakmanschap zien.” Daarnaast staat Carropools ook bekend om het broertje van de infinity pool: de overloopzwembaden. “Deze baden hebben een chique uitstraling en zijn momenteel erg populair. Het bouwen van deze zwem­baden is echt maatwerk. Ieder bad is net een beetje anders en heeft dan ook een andere aanpak nodig. Zéker technische baden zoals deze.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details