Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwembadwinkels moeten zich onder­scheiden van doe-het-zelfzaken
“Polaris staat in Frankrijk al geruime tijd aan de top”, aldus Maxime De Gunsch.

Zwembadwinkels moeten zich onder­scheiden van doe-het-zelfzaken

“Never change a winning formula”, wordt wel eens gezegd. Echter, wie nooit voorbij zijn gekende recepten kijkt, loopt potentieel heel wat innovaties en opportuniteiten mis. Dat is de visie van SCP Benelux. Om zwembadprofessionals aan te sporen om nieuwe producten op z’n minst één keer uit te proberen, werkt de zwembadgroothandel met het ‘Try Me’-concept. Dat richt zich dit seizoen onder meer op de zwembadwinkels.

“Het ‘Try Me’-concept bestaat erin dat onze klanten bepaalde ‘key products’ op een voordelige en laagdrempelige manier kunnen uitproberen. Zijn ze net als wij overtuigd van de kwaliteit, dan kunnen ze die in hun gamma opnemen. Zo niet, dan is er geen enkele verdere verplichting.” 

Aan het woord is Caroline Corthouts. Zij treedt sinds april 2022 op als sales coördinator bij SCP Benelux en zal de band tussen de commerciële ploeg en het cliënteel verder helpen versterken door in te spelen op de noden van de markt. “We kiezen er bijvoorbeeld heel bewust voor om deze promoties in het hoogseizoen aan te bieden. Op die manier kunnen de producten zich direct in realistische omstandigheden bewijzen en weten zwembadbouwers en -winkels dus ook meteen wat ze ervan kunnen verwachten.”

Ook schepnetten en borstels moeten van voldoende kwaliteit zijn.

Open deuren

Binnen het ‘Try Me’-concept lopen steevast verschillende promoties. 

“In principe selecteren we per productcategorie één nieuw of onderbelicht topproduct. Dat doen we voor de zwembadbouwers, maar dit seizoen ook heel gericht voor de zwembadwinkels. Na een lange periode van gesloten deuren krijgen zij vandaag namelijk weer volop mensen over de vloer. Met onze ‘Try Me’-promoties willen we hen helpen hun aanbod te optimaliseren én zich duidelijk van de doe-het-zelfzaken te onderscheiden.”

De onderhoudssets van Polaris worden in een ‘Try Me’-promotie aangeboden.

Kwalitatieve opzetbaden

Één product dat deze zomer alvast niet mag ontbreken, is het opzetzwembad. “De vraag naar zwembaden blijft hoog, maar met de huidige prijzen kunnen steeds minder mensen zich effectief een inbouwzwembad veroorloven”, zegt productmanager Maxime De Gunsch. “Een kwalitatief maar betaalbaar opzetzwembad is dan een mooi alternatief.” 

Naast de gekende, hoogwaardige metalen opzetbaden van Vogue, wil SCP de winkels via ‘Try Me’ laten kennismaken met het Europese merk Garden Leisure. “Deze entry-level opzetbaden zijn beschikbaar in drie verschillende maten en mooi geprijsd, maar zijn wel duidelijk gericht op de professionele markt. Dat betekent dat er gewerkt wordt met hoogwaardige liners en ingebouwde skimmers, en dat ze perfect gecombineerd kunnen worden met filtratiesystemen en andere toebehoren. Zodoende bieden ze de eindklant gemakkelijk tien jaar zwemplezier.”

De Garden Leisure opzetbaden zijn beschikbaar in drie verschillende maten en mooi geprijsd.

Betrouwbaar onderhoud

De Gunsch is ervan overtuigd dat ook zwembadwinkels maar beter op de lange termijn denken. “Dat geldt net zozeer – of misschien meer nog – voor schijnbaar eenvoudige producten zoals schepnetten en borstels. Want als zelfs die basisproducten na twee weken breken, dan komt de klant natuurlijk niet terug. Daarom bieden we dit seizoen de robots en onderhoudssets van Polaris in een ‘Try Me’-promotie aan. Het merk staat in Frankrijk al geruime tijd aan de top, maar is bij ons nog relatief onbekend. Wij weten echter dat het om uiterst stevige en betrouwbare onderhoudsproducten gaat, en daarvan willen we de zwembadwinkels op deze manier dan ook graag overtuigen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details