Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwembadconcept dat ontzorgt en het maximale uit schaarse vrije tijd haalt
NorsupOne Controller App-interface zichtbaar vanaf telefoon of tablet.

Zwembadconcept dat ontzorgt en het maximale uit schaarse vrije tijd haalt

Zwembaden zijn van alle tijden, maar de wensen en behoeften van klanten en zwembadbouwers evolueren. MegaGroup, met haar verkoopkantoren Bosta en Bevo, heeft in 2018 het high-end zwembadmerk Norsup geïntroduceerd, dat inspeelt op de huidige generatie zwembadeigenaren die rekent op luxe, gemak en onbetwiste kwaliteit.

De Norsup-onderdelen worden gemaakt uit hoge kwaliteitsmaterialen zoals rvs 316 en aluminium, waardoor alle onderdelen goed bestand zijn tegen corrosie en chloriden. De circulatiepompen worden in Duitsland vervaardigd, de zandfilters in Italië, de warmtepompen in China, het doseersysteem in Frankrijk en de uv-lampen in het Nederlandse Schijndel. Abby Yu van MegaGroup: “Voordat Norsup werd geïntroduceerd, zijn alle producten uitgebreid getest in pilots. Onze ingenieurs monitoren voortdurend de kwaliteit. Er is hecht contact met de fabrieken en fabriekssamples worden steekproefsgewijs bij MegaGroup gecontroleerd op de geclaimde specificaties en eigenschappen.”

Norsup blijft weg uit prijsconcurrentie. Het is exclusief verkrijgbaar bij speciaal geselecteerde dealers. “Deze dealers zijn high-end zwembadinstallateurs met een hoge graad aan vakkennis. Norsup is een topproduct en dat mag alleen door de beste handen worden aangelegd”, verklaart Yu. “De kwaliteit van de materialen en installatie leidt ertoe dat Norsup garantie biedt op productfouten van minimaal drie jaar tot wel vijftien jaar.

Dealerevent in Engeland.

Next level

De meeste consumenten vertellen de zwembadbouwer haarfijn wat zij graag zien als het gaat om de afmeting, vorm of het type zwembadconstructie (PE/PP of keramisch), zwembadbekleding, verlichting, al dan niet verwarming, en afdekking of overkapping. De meerwaarde van Norsup is dat het zich richt op de moderne tijd met al zijn technieken. Het wil consumenten luxueus gemak laten ervaren. 

Nu is het hebben van een zwembad al een luxe op zich, maar vergt het reguliere onderhoud en zomer- en winterklaar maken behoorlijk wat werk en kennis van zaken. “De nieuwe generatie zwembadeigenaren zijn voor een groot deel jonge mensen met een gezin”, legt Yu uit. “Zij werken door de beugel genomen veel en zijn niet in staat om veel tijd in zwembadonderhoud te steken. Zij kiezen voor een zwembadconcept waarin ze ontzorgd worden en volledig kunnen ontspannen in hun schaarse vrije tijd. Norsup heeft al zijn zwembadonderdelen op het concept van gemak, hoge kwaliteit en luxe uitstraling afgestemd. ‘Norsup brings water to the next level’ is dan ook de slogan.”

Gebruikersgemak 

De NorsupOne Controller is een IoT-systeem. Via sensoren en software stuurt het de verlichting, de verwarming en de automatische onderhoudssystemen aan. Hieronder vallen onder meer de circulatiepomp en het automatische doseersysteem. De bijbehorende NorsupOne Control app zorgt ervoor dat de eindgebruiker de waterkwaliteit en -temperatuur vanaf zijn mobiele telefoon of tablet kan inzien en regelen. Omdat de waterkwaliteit hierdoor altijd op peil is, wordt overmatig gebruik van desinfecterende chemicaliën voorkomen, wat beter is voor het milieu en de gezondheid van de zwembadgebruiker. De zwembadinstallateur heeft via NorsupOne Control eveneens inzage in de waardes van het zwembadwater en de werking van de apparatuur. Hierdoor kan hij gericht ingrijpen indien nodig of de klant instrueren over de telefoon.

Abby Yu, vooraan tweede van rechts, bij een dealerevent.

Duurzaamheid

De maatschappij staat onder invloed van een duurzaamheidstrend die ook zwembadeigenaars niet onberoerd laat. Norsup voorziet in deze behoefte. Naast de Norsup single speed circulatiepompvariant met een vaste toerental dat gerelateerd is aan het aantal pk’s van de motor, heeft Norsup een variabele speed variant. Deze kan de circulatiepomp frequentiegestuurd laten draaien, waardoor deze zachter zal draaien wat stroombesparing oplevert. “Tijdens een pool party wil je meer watercirculatiecirculatie en filtering dan ’s nachts wanneer het feestje voorbij is”, aldus Yu. “Door per moment te bekijken wat er nodig is, bespaar je erg veel energie.”

In het verleden werden zwembaden nog verwarmd met gas of elektriciteit, sinds pakweg een decennium bestaan er warmtepompen met warmtewisselaars. Zowel de horizontale als verticale Norsup-warmtepompen hebben een hoge COP-waarde ofwel hoog rendement en zijn hierdoor zo duurzaam mogelijk. 

De Inventer-technologie verhoogt het rendement van de Norsup-warmtepomp nog verder tot een COP van 16. Deze technologie laat de warmtepomp voor een langere periode op de dag draaien op een lager toerental, bijvoorbeeld op 40 procent van zijn vermogen.  

Dat scheelt aanzienlijk in het gemiddelde energieverbruik vergeleken met de warmtepomp gedurende een kort moment op volle kracht laten draaien, te vergelijken met het energiemanagement bij een binnenhuisverwarming. Het verlaagt ook het geluidsniveau van de warmtepomp. De Norsup Inverter-warmtepomp gebruikt het energiezuinige koelmiddel R32 met lage GWP (Global Warming Potential).

De Heat Pump configurator is een mobiele applicatie die de zwembadbouwer kan downloaden. De applicatie helpt om de meest geschikte warmtepomp voor de klant te vinden op basis van locatie, gewenste watertemperatuur en zwembadvolume.

​De NorsupOne Controller App-interface.

Dealervoordelen en -ondersteuning

Jaarlijks, met uitzondering van de coronaperiode, houdt MegaGroup dealerbijeenkomsten. “We leggen de dealers daarbij in de watten, want we willen hen bedanken voor hun inzet”, vertelt Yu. De deelnemers eten samen en nemen deel aan activiteiten, variërend van karten tot een cruise. “MegaGroup vindt dat de exclusiviteit van Norsup ook in de dealerbijeenkomsten naar voren moet komen. Op deze bijeenkomsten scholen we de dealers ook bij, komen alle vragen over Norsup aan bod en worden de ervaringen met Norsup uitgewisseld.”

Yu noemt andere vormen van dealerondersteuning: “MegaGroup genereert leads voor de Norsup-dealers via de Norsup-website, maar ook op beurzen. Norsup-reserveonderdelen zijn bijna altijd op voorraad en er staat een uitgebreid serviceteam paraat. Dit team bestaat uit adviseurs die de Norsup-dealers online ondersteunen en een netwerk van onderaannemers die de zwembadbouwers ter plaatse kunnen ondersteunen. Bij hardnekkige problematiek komt de fabrikant op locatie langs. Norsup vindt altijd een oplossing. Verder kunnen Norsup-marketingmiddelen zoals flyers, banners en apps gepersonaliseerd worden met het logo van de Norsup-dealer, naast het Norsup-logo.”

De Pool App planner is tot nu toe alleen live in de Duitse markt, maar is weldra ook beschikbaar in de andere landen waar Norsup is geïntroduceerd. Met deze app kan de zwembadbouwer op een overzichtelijke manier de prijzen van de benodigde materialen inzien, waarop hij snel en eenvoudig een offerte kan uitbrengen. De Norsup-website is vooral gemaakt voor de consument. De webinformatie is vertaald in tien talen en bevat productsecties, blogs met tips en verwante artikelen en een garantieregister. Eindgebruikers kunnen eenvoudig het product scannen om de garantieperiode, de verloopdatum en de dealerlocatie van het product in te zien. Yu vat samen: “Van welke kant je Norsup ook benadert, zowel de eindgebruiker als de Norsup-dealer haalt met Norsup een totaalconcept in huis van luxe, gemak en topkwaliteit.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details