Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwembadbouw, een vak met toekomst
Simon Bolleire, Sales Director, Pollet Pool Group

Zwembadbouw, een vak met toekomst

De tuin heeft een prominente plaats ingenomen in ‘de eigen bubbel’ en speelt een cruciale rol om te ontspannen en te genieten. Het zwembad neemt een centrale plaats in de tuin in om het ultieme vakantiegevoel tijdens de ‘staycation’ te creëren. 

Als distributeur en fabrikant van zwembadmaterialen ziet Pollet Pool Group een aantal belangrijke evoluties in deze sterk groeiende markt: 

1. Een groeiende vraag naar zwembadcomponenten die snel en efficiënt geïnstalleerd kunnen worden. Vele installateurs zien hun orderboek gevuld tot ver in de toekomst en worstelen om alles tijdig geïnstalleerd te krijgen. De juiste keuze maken van gebruiksvriendelijke componenten voor zowel zwembadbouwer als eindklant, is daarbij van groot belang. 

2. Een duidelijke evolutie naar energiezuinige technieken die goed zijn voor de porte­monnee en het milieu. Energiezuinige Full-Inverter warmtepompen, chloorvrije oplossingen, ledverlichting, het beperken van waterverbruik, automatische afdekkingen met solarlamellen en zo meer. Het zijn stuk voor stuk onmisbare technieken geworden in de zoektocht naar een kostenefficiënt en ecologisch zwembad. 

3. De uitdaging van onze sector is om zowel op vlak van aanvoer van materialen als service na verkoop, te kunnen volgen met de exploderende vraag. Vele zwembadinstallateurs zijn op zoek naar extra technisch geschoold personeel maar dat is schaars. Tegelijkertijd botsen fabrikanten op tekorten in grondstoffen of vertragingen in de productieketen als gevolg van de wereldwijde verschuivingen door de coronacrisis.  

De sterke groei van de sector zorgt dus wel voor wat aanpassingen. 

De installateur die erin slaagt om snel, efficiënt en correct een zwembad te installeren, zich blijft bijscholen over de laatste zwembadtechnieken en bereikbaar blijft in de service na verkoop? Die heeft een gouden toekomst voor zich. Een kwalitatief zwembad als uitbreiding van de tuin en bron van speelplezier en ontspanning heeft voorgoed zijn plaats gevonden binnen de ‘thuisbeleving’ en is een blijver. 

Bovendien is het zeker dat er de komende jaren veel werk aan de winkel is. Een zwembad moet ook onderhouden worden en vele zwembaden zijn de komende jaren aan renovatie toe. Daarnaast doet de automatisering haar intrede in de zwembadinstallatie: automatisch reinigen, onderhouden en opvolgen zorgen ervoor dat een zwembadeigenaar enkel nog moet genieten van het zwembad. Heel veel zwembaden wachten de komende jaren dus op een serieuze ‘upgrade’. 

Kortom: ook na de explosieve groei van de afgelopen periode blijft zwembadbouw een vak met veel toekomst. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details