Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zo dicht mogelijk in de buurt van baantjes trekken
Met de EVAstream voeg je gemakkelijk zonder hak- en breekwerk en tegen geringe kosten een volledig nieuwe ervaring aan je zwembad toe.

Zo dicht mogelijk in de buurt van baantjes trekken

Steeds meer mensen investeren in home fitness. En waar dat voorheen vooral om loopbanden en crosstrainers ging, is in de afgelopen jaren ook de zwemmachine sterk in opkomst. Helemaal sinds EVA Optic twee jaar geleden de EVAstream op de markt bracht. Daardoor verandert ieder zwembad in een wedstrijdbad.

“Wat we veel zien zijn mensen die al een paar jaar een zwembad in hun tuin hebben en waar de nieuwigheid vanaf is. Ze gebruiken het bad minder en zoeken naar een upgrade”, stelt Nathalie van Loon, strategisch manager bij EVA Optic. “Met onze zwemmachine voeg je gemakkelijk zonder hak- en breekwerk en tegen geringe kosten een volledig nieuwe ervaring aan je zwembad toe.” En de EVAstream is een bijzondere zwem­machine. Hij is volledig in-house door EVA Optic ontwikkeld en geperfectioneerd. Van Loon: “Wij zijn zelf fanatieke zwemmers en hebben ook veel contact met zwemmers. We wisten dus heel goed waar een zwemmachine aan moet voldoen. En we hebben heel veel en uitgebreid getest.” Daar waar veel andere zwemmachines vaak een pompaangedreven jetstream zijn, wordt de EVAstream turbine-aangedreven. Dat maakt dat het water op een hele natuurlijke manier in beweging wordt gezet en dat zwemt veel rustiger en aangenamer, met minder golfslag. Terwijl de kracht een stuk hoger kan zijn. “We hebben bijvoorbeeld heel goed gekeken of de zwemmer goed in positie blijft als hij zijn baantjes trekt. En we zochten uit hoe de machine zich verhoudt tot een groot of klein zwembad. Verder is de EVAstream heel compact en makkelijk in of aan te bouwen en zijn er verschillende varianten te koop: voor beginnende recreanten tot ervaren wedstrijdzwemmers.

Een handig menu om de juiste EVAstream te kunnen kiezen.

Unieke koppeling

En iedere EVAstream kent een aantal voorgeprogrammeerde trainingen. Die trainingen bestaan uit interval-, sprint- en duur­elementen en lopen op in duur en intensiteit, maar zijn per persoon in te stellen. Bovendien kent de EVAstream een unieke koppeling met EVA’s speciale ledonderwaterverlichting, want in ledver­lichting voor zwembaden ligt de oorsprong van EVA Optic. Van Loon: “In een normaal zwembad weet je hoeveel baantjes je nog moet zwemmen of hoever het nog tot aan de kant is, maar met een zwemmachine lig je in feite op één plek in het bad. De oriëntatie is dan lastiger: hoe ver en hoe lang moet je nog? Hoe verdeel je je energie tijdens een training? Om de zwemmers te helpen verandert de onderwaterverlichting tijdens een training. Zo weet je als zwemmer precies waar je je bevindt in de training en hoe lang je nog moet zonder dat je op de klok hoeft te kijken. De verspringende lichtkleuren geven oriëntatie binnen de oefening en motiveren. Kleuren de lampen bijvoorbeeld blauw? Dan weet je dat je er bijna bent.”

De zeer positieve feedback die de EVAstream vanuit de markt ontvangt, moti­veert EVA Optic om door te gaan met ontwikkelen. “Vooral op het gebied van verlichting en beleving willen we de komen­de tijd stappen zetten”, zegt Van Loon. “Zodat nog meer mensen op een makkelijke manier zo dicht mogelijk in de buurt komen van echte baantjes trekken, maar dan in hun eigen bad.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details