Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zelf meten, ontwerpen en bouwen met één systeem voor kleinere graafmachines
Voor MKB-aannemers in de zwembadbouw biedt MC-mobile een uitkomst..

Zelf meten, ontwerpen en bouwen met één systeem voor kleinere graafmachines

Met de stijgende vraag naar privézwembaden in de afgelopen jaren, zijn ook de uitdagingen voor bouwers toegenomen. Denk daarbij aan de schaarste van goedopgeleide vakmensen en het feit dat projecten sneller, efficiënter en goedkoper moeten. Wat natuurlijk niet ten koste van de kwaliteit mag gaan. Topcon Positioning Systems introduceerde recent het compacte MC-mobile systeem dat juist voor die uitdagingen een oplossing biedt. Een systeem dat zeer interessant is voor onder meer zwembadbouwers.

“Ondernemers die gebruikmaken van kleinere (graaf)machines kunnen sinds kort zonder hulp van derden eenvoudig, 

snel en accuraat meten, ontwerpen, graven én bouwen met MC-mobile”, zegt Marcel ten Westenend van Topcon Nederland. Al tientallen jaren ondersteunt hij grote en kleine bedrijven bij de aankoop van machines en machine­besturingssystemen. 

Na het inmeten en ontwerpen is de MC-mobile inzetbaar als machinebesturingssysteem voor kleine graafmachines.

Erg interessant voor zwembadbouwers

“Voor MKB-aannemers in de zwembadbouw, maar ook in de bouw en groenvoorziening, die afhankelijk zijn van derden voor inmeten, data en het maken van 3D-modellen, biedt MC-mobile een uitkomst. Ook bedrijven die zelf nog deels met traditionele apparatuur werken – roterende laser, bouwplanken en meetbanden – zijn enorm gebaat bij deze digitaliseringsslag, omdat dit het werkproces enorm zal vereenvoudigen en versnellen”, aldus Ten Westenend.

Drie-in-één oplossing

MC-mobile is een bijzondere drie-in-één workflow oplossing. Het is een gebruiksvriendelijke landmeetkundige tool voor het inmeten van de bestaande omstandig­heden: je kan direct een passend 3D-model maken op basis van die informatie en het ontwerp én je kan het model vervolgens naadloos overbrengen naar de machine waar MC-mobile als machinebesturingssysteem fungeert. “MC-mobile is één eenvoudig te gebruiken instrument waarmee je volledig grip hebt op het plannen, inmeten, uitvoeren en de eindcontrole van het bouwen van een zwembad. Dit leidt tot veel minder fouten, manuren en bijkomende kosten. Bovendien is alle informatie eenvoudig te delen met uitvoerende collega’s of de opdrachtgever, omdat het gehele werkproces digitaal wordt vastgelegd.”

Met MC-mobile is het gehele project in eigen beheer uit te voeren en te controleren.

Compleet werk in eigen beheer

Dit systeem maakt het mogelijk om zonder extra personeel of gereedschap alle fases in een project op te pakken en een compleet werk in eigen beheer uit te voeren zonder externe expertise in te hoeven huren. Onverwachte aanpassingen zijn zelf, snel en eenvoudig te verwerken, waardoor je stilstand voorkomt. Bijkomend voordeel is dat dit systeem niet afhankelijk is van satellietontvangst en de systeemcomponenten een hoge nauwkeurigheid hebben, waardoor je uiterst nauwkeurig kunt werken. Zelfs in beboste gebieden of binnenstedelijke gebieden vol met bebouwing.

Investering snel terugverdiend 

MC-mobile wordt als complete set geleverd: de veel verkochte LN150 3D-laser, een stok met prisma, en een robuuste veldtablet die tevens dienstdoet als machinebesturing in de cabine Er zijn geen externe abonnementen nodig, je kunt alles in eigen beheer doen en je werkt efficiënter, sneller en nauwkeuriger. Dat laatste zorgt ook nog eens voor minder machinebewegingen, wat bijdraagt aan CO₂-reducerend werken. Ten Westenend: “Vooral de grote nauwkeurigheid en de digitale inzichten zorgen ervoor dat aannemers betere projecten kunnen draaien in kortere tijd. Ondernemers met kleinere graafmachines, zoals zwembadbouwers, hebben de investering snel terugverdiend. Dat zeg ik niet alleen, dat kan ik onderbouwen. Samen met zwembadbouwer Waterwel B.V. hebben we namelijk uitgerekend dat hij op jaarbasis ruim 26.000 euro bespaart door met MC-mobile te werken.” (zie tabel 1)

Tabel 1

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details