Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Welke warmtepomp past bij uw project?
Er zijn talrijke parameters die de keuze van de meest geschikte warmtepomp beïnvloeden.

Welke warmtepomp past bij uw project?

 Spreken we over zwembadverwarming, dan gaat de warmtepomp vandaag met de meeste aandacht lopen. De keuze is inmiddels echter zo uitgebreid, dat een pasklaar antwoord nog maar moeilijk te vinden is. Klanten van HRS Pool & Technical Equipment kunnen daarom gebruikmaken van een digitale simulatietool die ondersteuning biedt in de selectie van het juiste type én vermogen.

“Er zijn talrijke parameters die de keuze van de meest geschikte warmtepomp beïnvloeden”, zegt Niels Helmond van HRS Pool & Technical Equipment. “De precieze locatie en weersomstandigheden, de afmetingen van het bad, de isolatie, de zwembadafdekking, de locatie van de warmtepomp, de vooropgestelde gebruiksperiode, het beschikbare budget, enzovoort. Allemaal spelen ze een bepalende rol. Wie zijn energieverbruik zoveel mogelijk wil beperken maar toch van de ideale zwemcondities wil genieten, heeft met andere woorden een complex vraagstuk op te lossen.”

De mogelijkheden

Aan de antwoordzijde van het vraagstuk staat bij HRS in ieder geval een warmtepomp van het Franse merk Polytropic. 

“Zij leveren aan ons de meest betrouwbare zwembadwarmtepompen die op de markt zijn”, aldus Helmond. “Volledig geproduceerd in Europa en uitsluitend via de vakhandel verkrijgbaar. Daarvoor zijn we een exclusieve distributiesamenwerking aangegaan.”

Het gamma biedt oplossingen voor zowat elke situatie. 

“Het gaat steevast om inverter warmtepompen met borstelloze motoren. Naast het kwalitatieve basismodel – de Master – is er bijvoorbeeld ook het esthetische gamma Morpheo, beschikbaar in diverse kleuren, of het nieuwe en gepatenteerde model Verso. Door langs alle zijden lucht aan te zuigen, zorgt dat voor een betere airflow en dus een hoger rendement. Daarnaast biedt Polytropic in samenwerking met HRS ook een indoor model aan, dat in een machinekamer geplaatst kan worden, en voor openbare baden is er de RAK-lijn. Zelfs voor spa’s en ijsbaden zijn er energiezuinige warmtepompen.”

De simulatie

Om binnen het bestaande gamma de juiste keuze te maken, zowel qua type als qua vermogen, biedt HRS zijn klanten toegang tot de Aquavariation software van Polytropic en HRS. 

“Hierin kan men parameters zoals de locatie van het project, de gebruiksperiode en de zwembadkenmerken ingeven en worden vervolgens een simulatie en advies op maat gemaakt. Zo krijgt men niet alleen een indicatie van het meest geschikte warmtepompmodel, maar bijvoorbeeld ook een schatting van de resulterende energiekosten en de benodigde temperatuurstijgingstijd bij aanvang van het seizoen. Uiteraard gaat het altijd maar om een indicatief advies, maar voor heel wat klanten en zwembadbouwers is dat een noodzakelijke houvast.”

De opvolging

De ontzorging beperkt zich echter niet tot een advies. 

“Alle Polytropic warmtepompen kunnen via het PolyConnect systeem vanop afstand gemonitord worden. Enerzijds geeft het de eindklant via een gebruiksvriendelijke app inzicht in de prestaties van zijn installatie; anderzijds zorgt het voor een directe koppeling met HRS en het Polytropic Technicenter. Zo houden wij de status van de warmtepomp mee in de gaten en kunnen talloze problemen vermeden worden. Doet er zich toch een probleem voor, of zijn de prestaties van de warmtepomp ondermaats? Dan kunnen zowel wij als de fabrikant per direct ingrijpen – ook in het weekend of een vakantieperiode.”

Op de lange termijn zorgt het PolyConnect systeem niet alleen voor betere prestaties, maar net zozeer voor betere adviezen. 

“De data die via PolyConnect verzameld worden, bieden ons een mooi een steeds uitgebreider inzicht in de prestaties van bepaalde warmtepompen in bepaalde omstandigheden. Zodoende kunnen we dus ook onze simulaties en adviezen alsmaar verder optimaliseren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details