Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Wanneer domotica het werk van de vakman ondersteunt
De Spin Touch® is een praktische en efficiënte oplossing voor het uitvoeren van meerdere interventies op verschillende locaties.

Wanneer domotica het werk van de vakman ondersteunt

Om een zwembad goed te laten functioneren, moet rekening gehouden worden met een groot aantal parameters. Denk aan ontsmetting, controle van de watertoevoer en -temperatuur, pH- en zoutgehalte, redoxcontrole, enzovoort. Het volledige onderhoud van een zwembad kan zo al snel een vervelend karwei worden. Gelukkig bestaan er tal van oplossingen om het beheer van deze verschillende elementen te vereenvoudigen.

CF Group Benelux, een belangrijke speler in de zwembad- en wellnessindustrie, ontwikkelt sinds enkele jaren een compleet gamma producten dat de automatisering en het beheer op afstand van een aantal van deze taken mogelijk maakt. Voor het bedrijf is het doel duidelijk: domotica moet het werk van professionals in de sector ondersteunen.

De Aquarite® CF+ chloorverdeler maakt de controle en regeling van een heel zwembad mogelijk.

Negen geïntegreerde controlefuncties

Om de verschillende parameters perfect onder controle te houden en snel te kunnen handelen, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen te gebruiken. En hoe kan dat beter dan met het Microdos OXY-doseersysteem en zijn negen geïntegreerde controlefuncties? 

Het OXY-systeem garandeert een continue desinfectie van het water, regelt het pH-niveau en controleert de circulatiepomp. Het kan ook redox, koper en de automatische ontkalking van het water regelen. Daarnaast controleert het systeem het waterniveau, de aanwezigheid van een afdekking, zwembadverlichting, muziek, enzovoort. En dat allemaal in één geavanceerd systeem.

Door gebruik te maken van een hydrolysesysteem wordt het water bovendien gedesinfecteerd zonder gebruik van chloor of zout. De spitstechnologie is gebaseerd op het gebruik van hydroxylionen en is volledig ecologisch. Het apparaat is uitgerust met een wifi- en Ethernetmodule en een geolocatiesysteem, waardoor vaklui hun klanten snel kunnen lokaliseren en hen kunnen helpen bij het oplossen van problemen met hun vijvers.

Reductie van de ecologische impact

De Aquarite® CF+ maakt deel uit van dezelfde familie als de Microdos OXY. Hij is uitgerust met een nieuwe besturingskast voor desinfectie en maakt de controle en regeling van een heel zwembad mogelijk. Het belangrijkste voordeel van de Aquarite® CF+ is de lage zoutconcentratie, waardoor het chloorgehalte lager ligt dan bij een standaardproduct. Zo zorgt deze chloorverdeler voor een drastische vermindering van de ecologische impact van het zwembad, en verbetert hij de zwemervaring van de consument door de hinderlijke geuren als gevolg van chlooraminen aanzienlijk te beperken.

Het apparaat beschikt tevens over een sensor die pH, ORP, zoutniveau, vrij chloor, waterdebiet en temperatuur controleert en bewaakt. Daarnaast kan de Aquarite® CF+ de aanwezigheid van een afdekking detecteren en kan dankzij de geïntegreerde wifi-module ook vanop afstand de goede werking van de filtratie en de verlichting (tot 60 W) verzekerd worden.

Het volledige zwembadonderhoud een vervelend karwei? Kies voor automatisering!

Fotometer voor elf analytische parameters

Een van de meest populaire testers op de markt is de Spin Touch®. Deze fotometer kan in minder dan twee minuten tot elf parameters controleren. Zo kan het apparaat het gehalte aan vrij chloor, totaal chloor, broom, totale alkaliteit, pH, waterhardheid, kopergehalte, ijzergehalte, stabilisatorgehalte, fosfaat en zout analyseren.

Het apparaat heeft zes analyselenzen en wordt geleverd met een draagtas, waardoor de Spin Touch® een uitermate praktische en efficiënte oplossing is voor het uitvoeren van meerdere interventies op verschillende locaties. Dankzij het geïntegreerde display kunnen de resultaten direct op het apparaat worden gecontroleerd, maar het is ook mogelijk om de resultaten rechtstreeks
op een computer of mobiel apparaat te ontvangen, analyseren en op te slaan. Dat kan met behulp van de Livepool toepassing, de WaterLink® Solutions PRO of DataMate® webtoepassing. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details