Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Voor elk zwembad een geschikte oplossing:van afdekking tot warmtepomp
Poolquip heeft een variatie aan in- en opbouwuitvoeringen beschikbaar, met lamellen uit pvc en polycarbonaat, en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voor elk zwembad een geschikte oplossing:van afdekking tot warmtepomp

Bij zwembadgroothandel Poolquip vind je alles voor je volgende project. Van een afdekking op maat tot de meest geschikte warmtepomp voor jouw eindklant. Het team staat zwembadprofessionals dagelijks bij met technisch advies, diepgaande knowhow en een vlotte belevering. In de handige online webshop vind je trouwens nog makkelijker alle systemen terug om je klanten een uitstekende service te bieden.

De lancering van zijn nieuwe website en bijbehorende webshop was voor Poolquip een schot in de roos. Klanten reageren enthousiast en de online shop wordt al druk bezocht. Het getuigt opnieuw van de dagelijkse inzet van de Nederlandse groothandel. Het Poolquip-team staat steeds klaar voor de zwembadprofessional, met advies op maat en technische ondersteuning bij elk project. Op afstand als het kan, ter plaatse als het nodig is.

Salesverantwoordelijke Niels Haverkort toont een greep uit het ruime assortiment van Poolquip.

Breed aanbod aan afdekkingen op maat

Het nut van een zwembadafdekking is algemeen gekend. Toch blijft dit voor veel eindklanten een bijkomende hap uit hun budget, waardoor niet iedereen de investering doet. Poolquip speelt hierop handig in, met goede alternatieven voor de klassieke lamellenafdekking. 

“We maken eigenlijk een onderscheid tussen drie klassen, met elk hun voordeel. De lamellenafdekking biedt de beste bescherming voor het zwembad, wat zowel het behoud van temperatuur als de veiligheid rondom het bad betreft. Tegelijk is dit ook de meest prijzige oplossing”, legt salesverantwoordelijke Niels Haverkort uit. Poolquip heeft een variatie aan in- en opbouwuitvoeringen beschikbaar, met lamellen uit pvc en polycarbonaat, en verkrijgbaar in verschillende kleuren. “Voor klanten die het warmteverlies zo laag mogelijk willen houden, vuil willen weren, maar geen of nog geen lamellenafdekking willen aanschaffen, is een foam afdekking een geschikte keuze. Wil je een goedkopere oplossing, dan is de noppen­folie een goed alternatief. Deze is ook interessant voor opzetbaden van een iets hoger segment.” 

De foam afdekkingen die Poolquip in het gamma heeft, worden in de Benelux geproduceerd en bestaan in een zes en acht millimeter uitvoering. De afdekking is gemaakt van polyethyleenschuim en is voorzien van een extra sterke polypropyleen toplaag. “De foam afdekking is niet zwaar en dus heel makkelijk te hanteren. Elke afdekking wordt op maat gefabriceerd. Door de lokale productie en korte communicatielijnen met onze leverancier garanderen we een efficiënte belevering van onze klanten.” 

Een foam afdekking of een noppenfolie is een prijsinteressant alternatief voor een lamellenafdekking.

Kiest je klant een noppenfolie, dan reken je op een levertermijn van één à twee weken. “Deze folies worden eveneens in de Benelux gemaakt. Ook hier is maatwerk mogelijk. Bij noppenfolies is wel een omzoming nodig. Deze oplossing laat toe toch te besparen op energie, zonder een al te grote initiële investering. De noppenfolies of foam afdekkingen kunnen optioneel geleverd worden met een opwikkelrol die de gebruiksvriendelijkheid verhoogt.”

Daarnaast kan Poolquip vanuit CF Group Frankrijk stavenafdekkingen aanbieden in diverse kleuren, waarmee je het zwembad zowel in de zomer als in de winter kan afsluiten. Dit is een meerwaarde op het gebied van veiligheid. Daarnaast minimaliseert deze afdekking het warmteverlies.

De Poolquip-warmtepompen zijn vanuit voorraad leverbaar en onderscheiden zich door hun stille werking, goed rendement en energiezuinige karakter.

Warmtepompen direct leverbaar

Met een ruim assortiment aan eigen warmtepompen heeft Poolquip voor elk bad een geschikt systeem. Zo is er de Poolquip Balance Full Inverter-pomp die 9 tot 20 kilowatt aankan en geschikt is voor een bad dat gebruikt wordt tijdens het zwemseizoen, van april tot midden oktober. Is je klant op zoek naar een all-seasons-pomp, dan is er de Poolquip Balance Deluxe Full Inverter, met een range van 17 tot 19,5 kilowatt. “Onze warmtepompen zijn steeds vanuit voorraad leverbaar en onderscheiden zich door hun stille werking, goed rendement (COP) en hun energiezuinige karakter”, benadrukt Niels Haverkort. “Wat het project ook is, we zoeken samen met onze klant naar de meest geschikte oplossing. Wil je als zwembadbouwer je eigen logo op de pomp, dan is dit zeker bespreekbaar. Verder reken je bij ons op een uitstekende service. Bestel je voor 14.30 uur op een werkdag, dan wordt het product dezelfde dag nog verzonden. Wanneer hulp op locatie nodig is, hebben wij standaard vervangonderdelen bij en proberen we het euvel ter plaatse op te lossen. Lukt dat niet, dan nemen we het toestel mee voor verder onderzoek en eventuele reparatie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details