Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Voor blote tenen geen gevaar
Met de Connecto® vloergoot ontwikkelde Aliaxis een afvoer oplossing met onzichtbaar rooster.

Voor blote tenen geen gevaar

​Een zomerse middag genieten bij het eigen zwembad of op het eigen terras; aanlokkelijker wordt het niet. Maar bij regenval of opspattend water is een goede afvoer rondom terras en zwembad essentieel. Aliaxis is dé specialist in watermanagement en zag ruimte voor verbetering. Tijd voor een vloergoot die zowel functioneel als makkelijk te installeren is. En ook nog eens vriendelijk voor blote voeten.

Aliaxis Groep is een wereldwijde speler met een familiehart. Gevestigd in Brussel is het bedrijf toonaangevend op het gebied van geavanceerde kunststof leidingen voor bouw, industrie, infra en landbouw. Aliaxis werkt nauw samen met installateurs om zo direct in te spelen op de vraag vanuit de markt en levert een volledig pakket voor zowel de distributeur als de installateurs. Het bedrijf is een innovatieve pionier en levert daarnaast pvc leidingen voor zwembaden en vloergoten voor particuliere en industriële projecten. Met de Connecto® vloergoot ontwikkelde Aliaxis een afvoer­oplossing met onzichtbaar rooster.

Alle onderdelen van het Connecto® gootsysteem zijn gemaakt van pvc, waardoor tegels en andere afwerkingen eenvoudig op het rooster verlijmd kunnen worden.

Discreet

Roostergoten kunnen soms wat opzichtig zijn en dan is de Connecto® vloergoot het ideale alternatief. Uiterst effectief en enkel zichtbaar door een subtiele sleuf in de terrasafwerking, stijgt de vloergoot snel in populariteit en wordt hij steeds meer gebruikt bij terras en zwembad. Specifiek op deze plekken wordt er veel op blote voeten gelopen en daar is aan gedacht! Waar de meeste sleufgoten nog een opstaand randje kennen in kunstof in inox, is die rand bij de Connecto® Invisible compleet verdwenen. Een gepatenteerd systeem met stootrand zorgt ervoor dat de terrasbekleding altijd mooi tot op de juiste afstand gelegd wordt, zodat er ook zonder zichtbare rand een sleuf van exact 8 millimeter gecreëerd wordt. De goot is na installatie dan ook de meest discrete sleufgoot op de markt.

Een module is standaard 50 centimeter lang en kan indien nodig eenvoudig bijgesneden worden.

Universeel

Toch wordt niet alleen het oog bediend. Traditionele sleufgoten zijn beschikbaar in verschillende hoogtes, waarbij afhankelijk van de terrasbekleding het ene dan wel het andere formaat gebruikt moet worden. De Connecto® Invisible is met het weglaten van de opstaande rand universeel en kan zonder aanpassing toegepast worden bij zowel keramische tegels als klinkers of beton. Het onzichtbare rooster kan gebruikt worden in combinatie met alle Connecto®-goten van 130 millimeter breed. Een module is standaard 50 centimeter lang en kan indien nodig eenvoudig bijgesneden worden. Koppelingen worden zowel lineair als in rechte hoek met een tand-en-groefverbinding gerealiseerd. Een toegangsluik is eenvoudig gemaakt door het rooster om te draaien en te bekleden met dezelfde terrasafwerking. Zelfs bij een excentrische in plaats van centrale plaatsing, kunnen dezelfde basisproducten gebruikt worden. Kortom, een universeel, veelzijdig en modulair systeem.

Veilig

Alle onderdelen van het Connecto® gootsysteem zijn gemaakt van pvc, waardoor tegels en andere afwerkingen eenvoudig op het rooster verlijmd kunnen worden. Maar pvc is ook ontzettend stevig en resistent tegen chloor en eventuele andere chemicaliën. Geen overbodige luxe in de buurt van zwembaden en terras. Ook niet onbelangrijk: het systeem voldoet volledig aan de zogeheten “blotevoetennorm”. Dat betekent geen risico op stoten of klemmen van tenen. Kinderen en volwassenen kunnen dus onbezorgd op blote voeten rondlopen, huppelen en ravotten. Dat maakt genieten van de zomer wel heel gemakkelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details