Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Vlotte overstap naar ledverlichting in zwembaden
Blick über beleuchteten Pool am Abend Blick über beleuchteten Pool am Abend

Vlotte overstap naar ledverlichting in zwembaden

Sinds september 2021 is, door een beslissing van de Europese Unie (EU 2019/2020), de verkoop van halogeen- en gloeilampen voor zwembaden verboden. De maatregel geldt zowel voor EU-landen als voor het Verenigd Koninkrijk en Qatar. Voor zover dit nog niet is gebeurd, moet de overschakeling op ledverlichting onder zwembadeigenaren worden bevorderd.

Fluidra streeft ernaar de beste zwembadproducten te leveren en biedt de specialist de middelen om te helpen de overstap van halogeen- naar ledzwembadverlichting te bevorderen. Fluidra heeft een uitgebreid assortiment zwembadverlichting voor particuliere en openbare zwembaden, verkocht onder de merknaam AstralPool. Alle leds zijn volledig vervaardigd in de EU, volgens Europese kwaliteitsnormen, en ontworpen door én voor professionals om te zorgen voor de beste installatie, afwerking, duurzaamheid en onderhoud.

Led is een duurzaam product, dat aanzienlijke energiebesparingen oplevert: tot 95% minder elektriciteitsverbruik in vergelijking met andere verlichtingssystemen. Bovendien biedt het de zwembadeigenaar een brede waaier aan kleur- en verlichtingsmogelijkheden om de gewenste sfeer te creëren. Daarnaast gaan leds vijftig keer langer mee dan halogeenlampen, waardoor er minder onderhoud nodig is.

Alle halogeenlampen die vóór 1 september op de markt zijn gebracht, kunnen worden verkocht tot de voorraad eind maart 2023 is uitgeput. Fluidra stelt zijn uitgebreide assortiment ledlampen nu al ter beschikking om de overstap zo snel mogelijk te kunnen maken.

AstralPool biedt een compleet gamma ledlampen voor openbare en residentiële zwembaden. Het omvat de FlexiRapid, FlexiSlim en FlexiNiche spots en, nieuw in 2022: de FlexiMini, een compacte versie van de huidige modellen.

Het assortiment LumiPlus Flexi wordt gekenmerkt door een grote flexibiliteit, waardoor de lampen geschikt zijn voor elk type zwembad en voor nieuwe of bestaande installaties. LumiPlus Flexi kan worden geïnstalleerd in nissen met een diameter van 180 tot 230 millimeter. Ze zijn beschikbaar in wit, warm wit of RGB en zijn gemakkelijk te installeren.

De LumiPlus FlexiMini is de nieuwe en compacte zwembadverlichting die zich aan alle zwembaden aanpast. De lampen zijn kleiner en daardoor perfect geschikt voor trappen, spa’s of een volledig zwembad. De FlexiMini wordt samengesteld in drie stappen:

  1. De lamp (inclusief kabel), (warm) wit of RGB, met of zonder afstandsbediening.
  2. Het bevestigingssysteem: op een mini-nis, nozzle of wanddoorvoer.
  3. De frontring, beschikbaar in verschillende moderne kleuren.

Het assortiment is compatibel met Fluidra Connect, voor een intelligent zwembad dat op afstand beheerd kan worden. Fluidra-producten waarop de nieuwe verordening van toepassing is:

  • Alle gloei- en halogeenlampen.
  • Standaardprojectoren, PAR56 300W (ABS en roestvrijstaal) Miniprojectoren, lamp GX-5.3 50W.
  • Platte en extra platte spots, GY6.35-lamp van 100 W (reeds onder de vorige verordening vallend) 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details