Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Veluws hotel kiest voor het betere tegelwerk
De wellnessruimte behoort tot de paradepaardjes van het hotel.

Veluws hotel kiest voor het betere tegelwerk

Van Beek Tegelprojecten leverde een waardevolle bijdrage aan de complete renovatie van hotel De Werelt in Lunteren. De specialist in het betere tegelwerk voorzag veertig hotelkamers, de sanitaire ruimten en de nieuwe wellnessruimte van sfeervolle wand- en vloertegels.

“De wellnessruimte behoort tot de paradepaardjes van het hotel”, zegt Daryl Otten, projectleider bij Van Beek Tegelprojecten. “Het is onder meer voorzien van een zwembad en sauna. Mede door de warme, luxueuze uitstraling van het tegelwerk doet deze ruimte denken aan de vroegere badhuizen.” Hotel de Werelt beschikt daarnaast over 125 luxueuze hotelkamers, vijftien zalen en een eigen restaurant.

Warme, natuurlijke materialen

Van Beek Tegelprojecten werkte op dit project nauw samen met zusterbedrijf KeraStone, leverancier en expert op het gebied van keramiek en natuursteen. Otten licht toe: “In nauwe samenspraak met de opdrachtgever brachten we de gewenste uitstraling en het beoogde resultaat in kaart. Op basis daarvan brachten we een advies uit voor de materiaalkeuze en de manier van verwerken. Door het hele complex heen is gekozen voor warme, natuurlijke materialen.”

Mozaïek in het saunagedeelte.

Mozaïek

In de sauna van het wellnessgedeelte bracht Van Beek Tegelprojecten mozaïektegels aan. Om de waterdichtheid van het mozaïek te garanderen, is deze bevestigd met tweecomponentenlijm. “Een uitdagende klus”, blikt Otten terug. “Precies het soort klussen dat we graag aanpakken. Wij staan voor een kwalitatief hoogwaardige totaalaanpak en een gedegen werkvoorbereiding. Bovendien werken we met gecertificeerd personeel dat ervaring heeft met complexe projecten.”

Goed samenspel

“ De omvang van het project in combinatie met de strakke deadline was eveneens een aandachtspunt”, vervolgt Otten. “Wat dat betreft biedt onze verwantschap met KeraStone voordelen. Als zusterbedrijven werken we nauw samen. De lijnen zijn kort en we kunnen onderling ontzettend snel schakelen. Mede door dit goede samenspel verliep de realisatie soepel en vlot. Dat zie je terug in het eindresultaat, dat geweldig bijdraagt aan de totale uitstraling van het hotel.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details