Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Van wens tot werkelijkheid, van a tot z
Met oog voor een uitmuntende afwerking rondom het zwembad.

Van wens tot werkelijkheid, van a tot z

In achttien jaar tijd is Zwembaden Aquapura uit Bree uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de aanleg van zwembaden. Sinds de oprichting kan het bedrijf indrukwekkende cijfers voorleggen, met maar liefst 1.076 gerealiseerde zwembadprojecten en in 2021 een jaarrecord van 287 nieuwe realisaties. Bij Aquapura gaan een hoogwaardige afwerking en een uitmuntende dienstverlening hand in hand met een innovatieve en duurzame aanpak. CEO Brecht Zang geeft tekst en uitleg.

De coronapandemie en bijbehorende lockdownmaatregelen hebben zwembadbouwers overstelpt met opdrachten. De vraag naar de aanleg van privézwembaden is de laatste twee jaar enorm toegenomen, met een piek van 6.150 zwembadprojecten in 2021 (cijfers BFZ).

Ook bij Aquapura is het orderboekje goed gevuld. “De afgelopen vijf jaar zagen we onze omzet aanzienlijk stijgen”, geeft CEO Brecht Zang aan. “Terwijl we vroeger gemiddeld één zwembad per week aanlegden, zijn dat er vandaag soms vijf, tijdens piekperiodes. Met ons team van twintig vaste medewerkers, aangevuld met onderaannemers, is het dan ook alle hens aan dek om te kunnen voldoen aan deze stijgende vraag. Bij een project zorgen we trouwens voor een aanpak van a tot z, dus van graafwerken tot en met de aanleg van een terras. Op amper twee weken kan een klant zijn of haar natte droom realiseren. (lacht)”

Sfeervolle verlichting voor warme zomeravonden.

Geen toegevingen op kwaliteit 

Ondanks de hoge werkdruk doet Aquapura geen enkele toegeving wat een kwalitatieve productie en dienstverlening betreft. 

“We bieden onze klanten een breed assortiment zwembaden aan, met een prijsontwerp naar ieders budget”, zegt Zang. “Ons gamma bestaat uit monoblock zwembaden uit Full Vinylester of Polypropyleen. Voor de Full Vinylester zwembaden werken wij met de Belgische fabrikant LPW in Aarschot. Polypropyleen zwembaden worden door ons volledig op maat gemaakt. Ook voor de afwerking gaan we steeds voor een oplossing op maat: we begeleiden elke klant bij de keuze van zwembadrolluik, automatische doseringen op basis van zout of chloor, en (terras)afwerking rondom het zwembad. Aquapura heeft ook oog voor milieu, energie en ecologie: naar zwembadverwarming toe werken we vooral met energiezuinige warmtepompen. De zwembaden worden rondom aangevuld met een isolerende mortel, wat de energiekosten fors drukt. We werken met milde onderhoudsproducten.”

Onderhoudscontract voor extra comfort

Eenmaal de aanleg van een zwembad afgerond is, kunnen klanten op een uitstekende nazorg rekenen bij Aquapura. 

“Het overgrote deel van onze klanten kiest voor een onderhoudscontract, ook al is dat niet verplicht”, bevestigt Zang. “Dankzij dit contract heeft een klant recht op twee interventies per jaar, waarbij onze medewerkers de hele installatie komen controleren. Meestal gebeurt dat vóór de zomer en bij de start van het winterseizoen. In het laatste geval zetten we de zwembadkuip in wintermodus, wat concreet betekent dat we de warmtepomp afkoppelen, filtertimers omzetten, de vorstbeveiliging activeren en een winterproduct doseren.”

Een strakke look, in perfecte harmonie met de woning.

In de praktijk

Hoe ziet die aanpak er in de praktijk uit? Voor een klant in het Limburgse Dilsen-Stokkem realiseerde Aquapura een ambitieus zwembadproject. 

Concreet gaat het om de installatie van een op maat gemaakt polypropyleen zwembad – met een witte zwembadkuip – in een maatvoering 12x3x1,5 meter. Voor de afwerking rondom het zwembad koos de klant niet voor een standaard randtegel, maar voor een aluminium list. Nadien plaatste de klant zelf betonnen tegels, in combinatie met padoek hout en kunstgras voor een strakke afwerking en look.

Het zwembad beschikt over een ingebouwde plage/onderwaterzitbank met een breedte van 1,20 meter, in combinatie met een rechte trap. Tegelijk is het zwembad voorzien van vier onderwater ledspots, die het geheel ’s avonds letterlijk en figuurlijk een unieke uitstraling geven. Voor de bescherming van het zwembad en een veilige setting koos de klant voor Covrex® Classic rolluiklamellen in de kleur steel grey. Dit automatisch rolluiksysteem met volkern isolerende lamellen zorgt voor een extra professionele afwerking.

 Technische installatie

Wat de technische installatie betreft, beschikt het zwembad over een touchscreen schakelkast met vorstbeveiliging. In plaats van een warmtepomp werd geopteerd voor een Titanium warmtewisselaar. De geïnstalleerde zwembadpomp heeft een capaciteit van 21 m³ per uur. Tegelijk is een automatisch dosering op basis van zout (hydrolyse) voorzien. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details