Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Vakbeurs voor zwembaden, spa’s, wellness en buitenleven was nooit internationaler
Piscina en Wellness in Barcelona is de toonaangevende vakbeurs voor zwembaden, spa’s, wellness en buitenleven.

Vakbeurs voor zwembaden, spa’s, wellness en buitenleven was nooit internationaler

300 exposanten en een beursoppervlakte van 40.000 m²: Piscina en Wellness 2023, van 27 tot 30 november, wordt bijna dubbel zo groot als de vorige editie. De toonaangevende vakbeurs voor zwembaden, spa’s, wellness en buitenleven, die plaatsvindt in het Gran Via Exhibition Center in Barcelona, lijkt alle verwachtingen te zullen overstijgen met een sterk groeiend aantal internationale exposanten uit meer dan 25 landen, goed voor 68% van alle deelnemers. 

Een sfeerbeeld van de opening van de vorige editie van deze beurs.

Piscina & Wellness Barcelona wordt georganiseerd door de Fira de Barcelona, met de steun van ASOFAP, de Spaanse branchevereniging voor zwembadindustrie. Op deze toonaangevende vakbeurs kunnen bezoekers kennismaken met alles rond zwembaden voor residentieel en publiek gebruik, maar ook met faciliteiten, apparatuur en accessoires voor spa’s, wellness, fitness en buitenleven. Dit jaar worden de oplossingen voor een duurzaam en geconnecteerd zwembad in de kijker gezet. De vorige editie was al uitzonderlijk goed, maar die resultaten zullen nog ruimschoots verbeterd worden. Vooral het stijgende internationale karakter springt in het oog, want 68% van alle exposanten komt niet uit Spanje, maar uit meer dan 25 landen wereldwijd, waaronder China, Frankrijk, Turkije, Italië, Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Portugal, Canada, Israël en Tsjechië. 

Eloi Planes, voorzitter van het organiserend comité, reageert zeer opgetogen: “Deze cijfers zijn het bewijs dat Piscina & Wellness het meest internationale event op de Europese beurskalender voor deze sector is. Bovendien onderstrepen ze de interesse op de Spaanse markt – met het op één na grootste zwembadpark in Europa en het op drie na grootste wereldwijd – om gebruik te maken van oplossingen en technologieën die de duurzaamheid verbeteren, het onderhoud vereenvoudigen en het comfort voor de gebruikers verhogen.” Ángel Celorrio, directeur van Piscina & Wellness Barcelona, vult aan: “De aanwezigheidscijfers die we vandaag doorkrijgen – en die zullen zeker nog toenemen tot de dag dat de beurs de deuren opent – maken van deze editie nu al een van de beste van de laatste tien jaar. Dat is ook volledig in lijn met de goede cijfers van de sector, die een van de meest dynamische binnen de Spaanse economie is en fors op duurzaamheid inzet.”

Tijdens deze beurs ligt de focus op alles rond zwembaden, maar ook spa’s, wellness en buitenleven.

Marktleiders bevestigen hun deelname

Meer dan twee maanden voor de beurs zien we dat de meeste deelnemende bedrijven zich focussen op wellness, zuivering van installaties, fysische en chemische waterbehandeling, coatings en versieringen, zwembadbouwers, pompen en installatieaccessoires. Ook heel wat specialisten op het vlak van onder meer afdekkingen, verlichting, meet- en regelapparatuur, geprefabriceerde vaartuigen, airconditioning en veiligheid zullen hun producten tonen en demonstreren. Onder de bedrijven die hun deelname al hebben toegezegd, bevinden zich heel wat grote spelers, zoals Fluidra, Hayward, Fairland, Productos QP, Emaux, Aquavia Spa, Eurospas, PHNX, Superior Wellness, CGT Alkor, Fix a Leak, Action Park Waterscapes, ATH – BWT, Espa, Construcciones Condal, Rosa Gres, Grupo Baeza, Ercros, Renolit, Basecrete, Gres de Aragón, Gresmanc, Iber Coverpool, PS Pool en SCP Europe.

Exposanten tonen en demonstreren hun nieuwste ontwikkelingen en het bestaande assortiment.

Een sterke sector

De zwembadindustrie levert producten en diensten voor zowel nieuwbouw als renovatie en het onderhoud van de meer dan 1,3 miljoen zwembaden in Spanje, maar ook voor wellnesscentra en andere waterfaciliteiten. De goede resultaten in de eerste helft van het jaar betekenen dat de Spaanse zwembadindustrie volgens de Sector Barometer van ASOFAP in 2023 naar verwachting met 3% zal groeien. Dit percentage duidt op een normalisering van de omzet, na de uitzonderlijke stijging van de vraag tijdens de pandemie. Momenteel is er op de Spaanse markt veel interesse op het vlak van openbare zwembaden en installaties voor collectief gebruik, met een toename van de investeringen door sportcomplexen en toeristische accommodaties om de zwembaden en wellnessfaciliteiten van hun vestigingen te renoveren en met de nieuwste technologieën uit te rusten. In de residentiële sector is er een groeiende vraag naar producten die helpen bij het onderhoud en de duurzaamheid van zwembaden, zoals apparatuur voor zoutelektrolyse, doseer- en regelsystemen, warmtepompen en afdekkingen.

De fabrikanten streven naar duurzamere, meer efficiënte en op maat gemaakte oplossingen en technologieën.

Innovatie, uitdagingen en oplossingen

De nieuwe producten op de beurs zullen de inspanningen op het gebied van innovatie binnen de sector weerspiegelen. De bedrijven streven vandaag naar duurzamere, meer efficiënte en op maat gemaakte oplossingen en technologieën, gericht op het optimaliseren van het water- en energieverbruik en het verbeteren van de levenskwaliteit van de gebruikers. 

De meest innovatieve en in het oog springende items zijn te zien in de Innovation Zone, een ruimte die door de beurs wordt ingericht en waar exposanten hun beste oplossingen in de kijker kunnen zetten. Energiebesparing en een beperking van het waterverbruik, de impact van digitalisering en connectiviteit op het onderhoud van zwembaden, het belang van architectonisch ontwerp en het creëren van gezonde, recreatieve en wellness ervaringen zijn allemaal trendsettend.

Deze editie zal de goede resultaten van de vorige editie ruimschoots overstijgen.

De Wellness Experience, een volledig operationeel wellnesscentrum, wordt heropend en toont de nieuwste apparaten, producten en specifieke oplossingen voor dit soort faciliteiten. Een ander hoogtepunt is de Outdoor Living Experience, waar aandacht besteed wordt aan de nieuwste trends op het gebied van outdoor design om de ruimte rond het buitenzwembad om te toveren in een uitnodigende en ontspannende oase, waar gezelligheid, wellness en gezondheid prioriteit zijn.

Tot slot zullen de belangrijkste spelers uit de sector ook present tekenen op een galadiner, waar de Piscina & Wellness Barcelona Awards voor de meest duurzame en innovatieve producten op de beurs, de Wellness Experience Awards voor de beste Iberische en Europese spa’s, kuuroorden en thalassotherapiecentra, en de Internationale Architectuurwedstrijd voor studenten uitgereikt worden. Deze prijzen geven één voor één aan hoe belangrijk innovatie voor de zwembadsector is en zijn een mooie apotheose voor een editie die ruim twee maanden voor de start al een van de drukste en meest representatieve edities van de beurs in Barcelona lijkt te worden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details