Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Uniek douchepaneel voor openbare ruimtes
De Sporting 2 Securitherm is een elektronisch paneel met een thermostatische douchekop, wat het ontstaan van legionella voorkomt.

Uniek douchepaneel voor openbare ruimtes

Duurzaam, waterbesparend en anti-legionella

Openbare douches binnen zwembaden, sportscholen, campings en kantoorgebouwen vormen vaak een risico op het ontstaan van legionellabesmettingen. Bij goed onderhoud wordt dit risico beperkt, maar met het nieuwe Sporting 2 Securitherm douchepaneel van Delabie wordt de kans op een besmetting nóg kleiner. Delabie is Europees marktleider op het gebied van sanitaire toepassingen binnen utiliteitsgebouwen. Zij ontwikkelde dit unieke douchepaneel om veiligheidsredenen en om water en energie te besparen. 

In stilstaand water met een temperatuur tussen de 25 en 45°C kan legionella ontstaan. Wordt een douche enige tijd niet gebruikt, dan kan de bacterie zich snel ontwikkelen. Omdat koud en warm water direct gemengd worden in de douchekop van de Sporting 2 Securitherm, is hiervan bij dit paneel geen sprake. “Dat het om een elektronisch paneel gaat met een thermostatische douchekop, is uniek”, zegt Sepp van Jaarsveld, Technisch-commercieel Adviseur bij Delabie. “Er komt geen gemengd water stil te staan in de leidingen, wat de perfecte omstandigheid zou vormen voor bacteriegroei.” Als extra preventie bevatten de elektronische kranen een periodieke spoeling. Dit houdt in dat ze telkens 24 uur na het laatste gebruik een minuut lopen.

Het nieuwe Sporting 2 Securitherm douchepaneel van Delabie is geschikt voor openbare ruimtes en is veilig en water- en energiebesparend.

Verbrandingsbeveiliging

Dat er direct heet water gemengd met koud water uit de douchekop komt, zou verbrandingsgevaar kunnen opleveren, mocht het koude water wegvallen. Maar ook hier heeft Delabie aan gedacht. Het douchepaneel is voorzien van een anti-verbrandingsbeveiliging. “Als de koudwatertoevoer wordt afgesloten, dan wordt automatisch het warme water afgesloten en andersom wordt het koude water afgesloten als het hete water wegvalt”, legt Van Jaarsveld uit.

Vandaalbestendig

Het design van het Sporting 2 Securitherm douchepaneel is smaakvol en tegelijkertijd vandaalbestendig. Er zijn geen hoeken of grepen waarmee het paneel van de muur getrokken kan worden of waaraan iemand kan gaan hangen. Geanodiseerd aluminium en gesatineerd chroom zorgen ervoor dat er geen oxidatie ontstaat. Ook het onderhoud is zeer beperkt, zegt Van Jaarsveld. “Met één veeg van een doekje is hij schoon. Af en toe moet er een batterij vervangen worden, maar verder is er geen onderhoud nodig. Dankzij de Hostaform® kalkwerende douchekop ontstaat er ook geen kalkvorming.” 

Dankzij het smaakvolle en ook robuuste design is het douchepaneel geschikt voor vele verschillende ruimtes.

Makkelijk te installeren

Activeren doe je de Sporting 2 Securitherm met een handbeweging. Een sensor zorgt ervoor dat de douche een minuut spoelt, waarna hij automatisch weer stopt. Hij is dus ook geschikt voor mindervaliden. Bovendien bespaart het paneel energie en water, weet Van Jaarsveld. “Hij levert 6 liter per minuut. Daarmee verbruik je minder water en hoef je dus ook minder te verwarmen. Het comfort blijft daarbij behouden.”

Wat Van Jaarsveld vaak terughoort van installateurs is dat het paneel makkelijker aan te sluiten is, omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de plaats van de koud- en warmwaterleiding. “Je hebt minder appendages in het leidingwerk. Je schuift de douchekop erop en je bent klaar. Bovendien zit er tien jaar garantie op.”. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details