Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Tuinaannemer kan eenvoudige betonwerken zelf uitvoeren
Met de juiste hulpmiddelen voert u de beton- en bekistingswerken voor het zwembad volledig zelf uit.

Tuinaannemer kan eenvoudige betonwerken zelf uitvoeren

Universele lichtgewicht bekisting maakt het mogelijk

Zeker wanneer er een zwembad (en eventueel bijhorend poolhouse) op het verlanglijstje van uw klant staat, komt beton al snel in het vizier. Opdat u daarvoor geen extra partij moet inschakelen, biedt PERI een eenvoudige oplossing waarmee u meteen zelf aan de slag kan.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld PERI Benelux

Beton is een uiterst sterk en veelzijdig materiaal, dat ook in de tuin zijn nut bewezen heeft. Zowel voor de aanleg van keerwanden of pad- en tuingrenzen, als voor de funderingen van tuinhuizen en de opbouw van zwembaden en -vijvers geldt het als een quasi onmisbare bouwstof. Het gebruik van beton brengt vaak echter ook praktische vraagstukken met zich mee. Zo is er voor het transport van prefabelementen vaak een kraan vereist en vergen traditionele bekistingsmethodes erg specifieke expertise. Zaken die het vlot verloop van de werken al eens kunnen hinderen. Maar wat als u het zelf kon, zonder dat u daarvoor extra opleiding of gereedschap nodig heeft?

Licht en eenvoudig

Specialist in steiger- en bekistingssystemen PERI lanceert met de lichtgewicht DUO bekisting een universele en gebruiksvriendelijke oplossing die op de meest moeilijk bereikbare plaatsen toepasbaar is, en dat zonder bijkomende vakkennis.

De panelen van dit systeem zijn vervaardigd uit Polytech, een ijzersterke recycleerbare kunststof die de lichtgewichteigenschappen van polymeer behoudt. Het grootste DUO bekistingspaneel (135 x 90 cm) weegt daardoor amper 25 kg en is bijgevolg probleemloos door een enkele persoon op te heffen, te verplaatsen en te monteren.

Niet alleen het materiaal is innovatief; ook het volledige concept. Het systeem bestaat immers uit een minimum aan standaardcomponenten, die met behulp van de bijgevoegde DUO verbinders in allerlei configuraties samengesteld kunnen worden. Voor die montage is geen extra gereedschap of kennis nodig. De klik- en draaiverbinding van de rode DUO verbinders volstaat om de panelen volledig te verankeren. Zo bespaart u niet alleen op mankracht, maar evenzeer op arbeidstijd. Bovendien zorgt PERI voor de nodige ondersteuning, via het myPERI klantenportaal, de DUO planner app en indien nodig hulp ‘on site’.

Vervaardigd uit Polytech, zijn de panelen perfect bestand tegen buitencondities.

Universeel

Concreet kunnen de systeemcomponenten van DUO ingezet worden voor de constructie van wanden bij een maximale betondruk van 50 kN/m2, voor funderingen, balken, vloeren (tot 30 cm dik) en voor kolommen met doorsnedes van 15 tot 55 cm en maximum 80 kN/m2 betondruk. Op die manier behoren zowat alle betonwerken in de tuin tot de mogelijkheden, inclusief zwembaden en -vijvers. Wie creatief aan de slag wil, maakt met DUO zelfs zitbanken, tafels of andere tuinaccessoires.

De betonwerken voor een zwembad, na het ontkisten.

Duurzaam

De veelzijdigheid van DUO maakt van het bekistingssysteem een duurzame oplossing, maar ook het materiaal draagt daaraan bij. Laat een traditionele bekistingsplaat 30 tot 50 bekistingen toe, dan kan Polytech tot wel 80 keer hergebruikt worden. Omdat het beton nauwelijks aan de bekistingsplaat hecht, zijn de panelen eenvoudig te reinigen; doet er zich toch ergens een kleine beschadiging voor, dan is die eenvoudig ter plaatse te herstellen.

Niet onbelangrijk voor werkzaamheden die bijna per definitie in de buitenlucht gebeuren, is daarnaast dat de panelen geen water absorberen, noch roesten of vervormen onder invloed van vocht. Een handig hulpmiddel voor de tuinaannemer die zijn betonprojecten graag vlot en zonder ongelukken gestort ziet!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details