Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
TSPH (The Swimming Pool Hub): nieuwe speler in de Europese zwembadmarkt met totale zwembadoplossing

TSPH (The Swimming Pool Hub): nieuwe speler in de Europese zwembadmarkt met totale zwembadoplossing

Deze nieuwe groep is voorbestemd om een belangrijke speler te worden op de Europese zwembadmarkt. De unieke expertise van TSPH bestaat uit hoogwaardige zwembadkuipen en premium oplossingen om deze af te dekken en wil de zwembadbouwer voortaan alle producten onder één en hetzelfde dak aanbieden. Oplossingen die sinds het begin van de coronacrisis een ware boom kenden in België en omstreken, nu we met z’n allen meer investeren in zowel de binnen- als buiteninrichting van het huis.

Zwembaden zijn al een tijdje aan een serieuze opmars bezig, maar sinds het begin van de pandemie kent de groep een exponentiële groei. Met een eigen netwerk van erkende installateurs verkocht LPW Pools in 2020 in België alleen al meer dan 1.000 zwembaden, in vergelijking met 700 baden in 2019.

“Velen onder ons waren dit jaar genoodzaakt om vakantieplannen in het buitenland even in de koelkast te zetten en herontdekten hoe aangenaam het thuis kan zijn. Een eigen zwembad maakt voor velen deel uit van het perfecte plaatje om thuis een oase van rust, ontspanning en familieplezier te creëren”, aldus co-manager Guillaume de Troostembergh.

Met de lancering van de nieuwe groep wil The Swimming Pool Hub niet enkel blijven innoveren voor de consument, maar ook de zwembadbouwer een totale zwembadoplossing aanbieden.

Alles voor het zwembad onder één dak

De complementaire merken LPW Pools, Covrex® en Walter Piscine delen vanaf nu samen hun ervaring en kennis met de Europese zwembadmarkt. Samen blijft TSPH een familiale industriële groep met een hoofdkantoor in België, erkend voor de kwaliteit van zijn dienstverlening, zijn expertise en professionaliteit. Om die waarden te verdedigen, vertrouwt de nieuwe groep op de kwaliteit en ervaring van zijn twee co-managers Guillaume de Troostembergh en Edmond-Pierre de Fabribeckers. De twee ondernemers, beide dertigers, hebben meer dan tien jaar ervaring aan het roer van LPW Pools.

“We zijn heel blij dat we zo een sterke groep als TSPH in onze markt kunnen lanceren. Samen versterken we de kwaliteit van onze service en tegelijkertijd breiden we ons aanbod aan oplossingen voor zwembadbouwers verder uit. Met TSPH willen we zo een “one-stop-shop” worden voor de Europese markt, een bestemming waar de zwembadbouwer alle onderdelen en producten onder één en hetzelfde dak kan terugvinden”, aldus de Fabribeckers.

Bij de lancering van de groep hoort ook een nieuwe look & feel, waarin de harmonie tussen de verschillende bedrijven en de trots om deel uit te maken van één familiebedrijf duidelijk zichtbaar wordt.

Van links naar rechts: Guillaume de Troostembergh - Edmond de Fabribeckers
Van links naar rechts: Guillaume de Troostembergh – Edmond de Fabribeckers

Niet te stoppen groei

De merken kenden sinds de oprichting een constante groei, die eerst organisch tot stand kwam en sinds 2017 door een strategie van gerichte acquisities. Nu is het ultieme doel van de groep om samen een naam te creëren op Europees niveau en een homogener merk te lanceren op de zwembadmarkt.

“Met meer dan 120 medewerkers verspreid over de twee productiesites in Brumath in Frankrijk en Aarschot in België, realiseert de TSPH-groep vandaag een omzet van meer dan 50 miljoen euro. Dit cijfer willen we binnen zeven jaar tijd verdubbelen. We hebben de middelen om om de twee jaar nieuwe acquisities door te voeren. Excellentie staat centraal in onze visie en manier van werken. Dit is ook een belangrijke vereiste voor andere spelers die we in de toekomst in onze portefeuille zouden opnemen”, aldus de Troostembergh.

Daarnaast zal ook de groeiende vraag van de consument die steeds meer droomt van een mooi huis met een tuin met alles erop en eraan bijdragen aan de groei en het belang van deze nieuwe groep.

Drie erkende specialisten

LPW Pools, een familiebedrijf gebaseerd in Aarschot, specialiseert zich sinds 1962 in de productie van hoogwaardige vinylester zwembadkuipen op de Belgische en de Zwitserse markt. Deze Belgische marktleider is sinds kort ook actief in Nederland en Duitsland. LPW Pools, met sinds kort manager Antoon Boeykens aan het roer, kende een enorme groei de afgelopen jaren.

De tweede specialist in de nieuwe groep is Covrex®, fabrikant van zwembadrolluiken in polycarbonaat en gepatenteerde isolerende volle lamellen in polyurethaan, alsook op maat gemaakte aandrijfsystemen in roestvrijstaal voor elk type zwembad. Covrex® is in 2004 gelanceerd en aanwezig in meer dan 27 landen.

De derde partner is Walter Piscine, met een fabriek in de Alsace, die vooral in Frankrijk en Duitsland erg bekend is omwille van zijn veiligheidsafdekkingen voor zwembaden met verwisselbare panelen: een innovatie die de vervangingskosten bij schade aanzienlijk verlaagt. De afgelopen jaren is deze fabrikant ook begonnen met de productie van mobiele terrassen: met behulp van een motor en een simpele druk op een knop transformeert het zwembad in een terras en omgekeerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details