Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Transparante solarlamellen: efficiënt en lokaal
Bij Lumi-Solar® lamellen is enkel het anti-alg scharnier niet transparant.

Transparante solarlamellen: efficiënt en lokaal

Zowel in het streven naar kwalitatieve producten als in de persoonlijke passie voor het vak vonden Niels Helmond en de zijnen een gelijke bij de oorspronkelijke, Belgische pionier van het anti-algen scharnier.

“In onze zoektocht naar partners gaan we heel bewust op zoek naar lokale en familiale bedrijven”, vertelt Niels Helmond. “Het is belangrijk dat zij, net als wij, gepassioneerd te werk gaan en zich uitsluitend willen richten op de professionele zwembadbouwer. Het gaat ons namelijk om de duurzame relaties, zowel met onze klanten als met onze leveranciers.”

HRS Lumi-Solar® lamellen in Crystal Clear.

Symbiose

In België vond HRS Pool & Technical Equipment alvast de uitgelezen partner voor een exclusieve lijn van lamellen. “De fabrikant met wie we samenwerken is een klein familiebedrijf, maar verrassend genoeg is het al sinds 1968 actief in de productie van zwembadrolluiken. Dat is een hele poos, waarin een enorme expertise werd opgebouwd. Wie zich volledig laat leiden door zijn passie voor het vak, verliest evenwel soms het belang van marketing uit het oog. Het mooie aan deze samenwerking is dat we elkaar daarin nu kunnen versterken. Zij bijten zich vast in de ontwikkeling en productie van lamellen, wij nemen de exclusieve verdeling in België en Nederland voor onze rekening.”

Solar, maar transparant

HRS biedt een compleet gamma pvc- en polycarbonaatlamellen aan, in een uitgebreid kleurenpallet, met of zonder anti-alg scharnier. Het echte speerproduct van de samenwerking is evenwel de HRS Lumi-Solar® lamel, beschikbaar in de kleuren Vived Aqua, Garden Green en Cristal Clear. “In alle gevallen gaat het om volledig transparante solarlamellen in polycarbonaat. Waar solarlamellen voorheen op z’n minst onderaan zwart gemaakt moesten worden, is dit gepatenteerd systeem ook onderaan doorzichtig. Dat betekent dat mensen ook met een gesloten deck nog van bijvoorbeeld de zwembadverlichting kunnen genieten.” Transparante solarlamellen zorgen volgens Helmond voor een beter zonne-effect. “De lucht in de holle ruimte van het lamellenprofiel warmt onder invloed van de zon op. Deze warmte warmt vervolgens het onderliggende water op. Een soort broeikaseffect, zeg maar, maar dan zonder de negatieve bijklank. Onderzoek toont aan dat de prestaties van het verwarmen van het water in de zomer zo 30 à 40 procent hoger lagen dan bij reguliere lamellen, terwijl dat bij klassieke solarlamellen ongeveer 25 procent is. Combineer je dat nog eens met onze nieuwe PVT-panelen, dan zet je wel heel erg grote stappen richting een milieuvriendelijke en energiezuinige zwembadverwarming.”

HRS biedt een compleet gamma pvc- en polycarbonaatlamellen aan.

Pionier in anti-alg

Eén onderdeel van het HRS Lumi-Solar® lamel is niet transparant: het scharnier. “Onze partner was de eerste die ooit een anti-alg scharnier ontwikkelde en die expertise komt ook in deze zwembadafdekking goed van pas. Onder invloed van licht en warmte zullen in de scharnieren van een rolafdekking traditioneel namelijk algen ontwikkelen. De meest eenvoudige manier om dat te vermijden, is door lichttoetreding onmogelijk te maken. Bij de Lumi-Solar® lamellen wordt het scharnier daarom uitgevoerd in dezelfde kleur opaak polycarbonaat. Omdat het scharnier zich onderaan het deck bevindt en niet de volledige hoogte inneemt, valt dat hier echter amper op.” “Bij de brede HRS deluxe lamellen zorgt deze aparte vormgeving er bovendien voor dat het lamel slechts in één richting kan buigen. Oprollen verloopt moeiteloos, maar valt een kind of huisdier op de zwembadafdekking, dan buigen de lamellen minder door.” De complete HRS lamellenafdekkingcatalogus 2021 is nu beschikbaar en kan eenvoudig aangevraagd worden via [email protected]. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details