Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Totaalleverancier van alles voor waterpret
De Wobble: een mat waarop je een complete bootcamp op het water kunt doen.

Totaalleverancier van alles voor waterpret

Aquajogging De Buffel begon ooit als producent van aquajogging artikelen onder de merknaam Aquarunner en is ondertussen uitgegroeid tot een totaalleverancier voor zwembaden. Het assortiment is in de afgelopen jaren fors uitgebreid, waardoor Aquajogging De Buffel niet alleen allerlei foamproducten vervaardigt en levert, maar ook de de complete inrichting – van ligbedden tot haardrogers – kan verzorgen. Daarnaast verkoopt het bedrijf zwemartikelen aan particulieren. Van den Oever: “We leveren materialen voor de beginnende, sportieve, wedstrijd- of recreatieve zwemmer. En daarnaast hebben we producten voor revalidatie, wellness en zwembadinrichting in ons assortiment opgenomen.” Het bedrijf uit het Brabantse Vinkel onderscheidt zich van andere leveranciers doordat het diverse artikelen zelf ontwerpt en produceert. “We beschikken over een CNC-snijmachine en een graveermachine, waarmee we de meeste foam- en zeilproducten zelf kunnen snijden en voorzien van logo’s of afbeeldingen”, aldus Van den Oever.

Beloningssysteem

Van den Oever nam het bedrijf samen met haar man in 2007 over van haar vader. Door de jaren heen heeft ze de trends en ontwikkelingen de revue zien passeren. “Zo is op dit moment  onder andere de Wobble een veelgevraagd artikel. Dat is een mat waarop je een complete bootcamp op het water kunt doen. Toch blijven de beendrijvers en aquarunners de meest verkochte artikelen. Maar je ziet – zeker bij zwemlessen voor kinderen – dat de nadruk steeds meer op leuk komt te liggen. Waar een duikscherm – onder kinderen beter bekend als Het Gat – vroeger altijd rood moest zijn, zie je dat er steeds meer gekleurde poppetjes en figuurtje op mogen staan. Alles om het voor kinderen minder eng en vooral leuker te maken. Wat ook in die trend past, is het beloningssysteem om kinderen gemotiveerd te houden om al hun diploma’s te halen. Wij ontwerpen en produceren die als huisstijl, logo of mascotte. Iedere vorm kunnen we voorzien van een aantal uitneembare stukjes die overeenkomen met de fases van een zwemopleiding. Na afronding van elke fase krijgt het kind dan een bijbehorend stukje dat in de vorm past.” Het is volgens Van den Oever waar Aquajogging De Buffel zich onderscheidt van concurrenten: maatwerk.
“Wij zijn in staat om unieke, op maat gemaakte en gepersonaliseerde producten te maken in beperkte oplages.” Als voorbeeld noemt ze verenigingen in zwembaden met hun eigen materiaal of – zeker sinds de coronapandemie – gepersonaliseerde attributen voor zwemlessen, zodat ieder kind zijn eigen pakketje voor een zwemles krijgt. “Dat is
een mooie service die wij zwembaden kunnen bieden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details