Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Terugblik op een leerrijk najaar
Tijdens het tweejaarlijkse ISC krijgen alle SCP-medewerkers een uitgebreid kennisbad.

Terugblik op een leerrijk najaar

In een technische sector als de zwembadbouw, waarbij niet alleen een brede waaier aan technieken komt kijken, maar waarmee soms ook complexe of gevoelige toestellen gemoeid zijn, is het van essentieel belang om kennis constant bij te spijkeren. Een verantwoordelijkheid die traditioneel vooral aan zwembadbouwers en installateurs wordt toegeschreven, maar die volgens distributeur SCP Benelux net zozeer bij het eigen technisch en commercieel personeel ligt.

“Wij vormen de lijn tussen zwembadbouwer en fabrikant,” meent productmanager Maxime De Gunsch, “en in die hoedanigheid hebben ook wij onze verantwoordelijkheid te nemen. Die ligt niet alleen bij onze technische dienst, maar net zozeer – of misschien meer nog – bij onze salesverantwoordelijken. Zij hebben namelijk het meest directe en nauwe contact met de zwembadbouwer. Hoe beter onze commerciële profielen geïnformeerd zijn, hoe beter ze bepaalde producten en technologieën begrijpen, hoe beter ze klanten bij hun aankoop met andere woorden kunnen adviseren en hoe sneller ze bij vragen en problemen zelf een antwoord kunnen bieden. En dat is dan weer een voordeel voor de zwembadbouwer, die snel geholpen wordt en niet voor elk klein probleem naar de drukbezette technische dienst doorverwezen moet worden.”

SCP Benelux op Aquanale 2021, met productmanager Maxime De Gunsch als tweede van links.

Ondergedompeld

Om het eigen personeel op korte tijd een waar en volledig kennisbad te geven, organiseert SCP elke twee jaar het SCP International Sales Conference evenement, kortweg ISC. Ook het team van SCP Benelux trok daarvoor afgelopen november een week naar Portugal. “Tijdens zo’n evenement komen we samen met de verschillende nationale afdelingen en een vijftigtal van onze belangrijkste fabrikanten”, vertelt Maxime De Gunsch. “Je kan het beschouwen als een soort privé-beurs, waarbij fabrikanten heel specifiek die producten tonen die in ons gamma zitten en de nodige opleidingen geven.” Dat laatste gebeurde dit jaar volgens twee formules. “Enerzijds waren er de eerder theoretisch georiënteerde ‘forums’, waarbij bepaalde door ons gekozen onderwerpen behandeld en bevraagd werden. Anderzijds waren er ook verschillende ‘workshops’ met een praktische, technische en hands-on insteek. Zo namen we deel aan een sessie van Avady Pool, waarbij we zelf de sondes van hun waterbehandelingsapparatuur moesten kalibreren. Dat is een waardevolle ervaring voor zowel onze technische als onze commerciële medewerkers, die zo heel specifiek inzicht verwerven in bepaalde toestellen en problematieken.”

Veel aandacht voor persoonlijk contact tijdens Aquanale 2021.

De kracht van persoonlijk contact

Minstens even belangrijk, zo meent de productmanager, is wat er in de marge van zo’n inhoudelijk programma gebeurt. “Tijdens zo’n exclusief SCP evenement krijgen we de kans om heel nauw en persoonlijk contact te leggen met de fabrikanten. Dat gebeurt uiteraard tijdens de opleidingen of een bezoek aan de verschillende standen, maar evenzeer rond de ontbijttafel, tijdens een borrel en aan het diner. Dat maakt vaak het verschil tussen zomaar een naam onderaan een mail of een stem aan de andere kant van de telefoon en een echte, waardevolle relatie.” Dat die relatie ook voor de zwembadbouwer zijn meerwaarde heeft, daar bestaat volgens De Gunsch geen twijfel over. “Wanneer onze klant met een bepaalde vraag of een probleem zit waarop wij uiteindelijk het antwoord niet kunnen bieden, dan staan we bij de fabrikant namelijk op het hoogste schavot en kunnen we met andere woorden rekenen op een snelle en gedegen oplossing of interventie.” “Een ander voordeel werd dan weer duidelijk tijdens de afgelopen editie van Aquanale, waar we regelmatig met onze klanten naar de standen van onze preferred vendors trokken. Een zwembadbouwer alleen kan daar al snel verloren staan, maar omdat wij de standhouders persoonlijk kennen, kunnen we rekenen op een direct contact waarbij bovendien voldoende aandacht geschonken wordt aan de vragen en problematieken van onze klant. Zo vervullen we niet alleen onze eigen rol als intermediair, maar maken we ook letterlijk de verbinding tussen zwembadbouwer en fabrikant.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details