Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Tegelwijsheid voor zwembad en tuin
Ook deze natuursteen Sinai Pearl in sensato-afwerking blijft het goed doen.

Tegelwijsheid voor zwembad en tuin

Dat zwembad verdient de geschikte afwerkingsmaterialen. Daarvoor kan je terecht bij Beltrami, innovator in tegels voor binnen en buiten, in natuursteen en in samengestelde materialen. 

In 2020 koos de Belg massaal voor een zwembad in eigen tuin. De vraag naar zwembadboorden kende dan ook een ongeziene stijging. En daar speelde Beltrami handig op in. Als Brachot Family Member rekent het bedrijf op het brede netwerk van deze producent in landschaps- en bekledingsmaterialen in natuursteen en samengestelde materialen zoals keramiek. Met twintig eigen groeves, acht productiesites en zestien distributiecentra wereldwijd, genereert dat een zee aan mogelijkheden. Ook voor zwembadboorden en de passende afwerkingen voor buiten.

Beltrami ging met de markttendensen aan de slag en ontwikkelde een nieuw type zwembadboord, met een 180 graden afgeronde overhangende boord. “Het is het vierde type zwembadboord in ons aanbod en komt vooral tot zijn recht in landelijke tuinen”, zegt David Verheye, salesmanager van Beltrami. “We hebben ook een rechte overhangende boord, die dan weer perfect in een modern ontwerp past. Het zijn twee types waar veel vraag naar is. Niet verwonderlijk, want ze bieden een mooiere afwerking en werken eventuele oneffenheden na de installatie van het zwembad moeiteloos weg.”

De afwerking van de zwembadboorden wordt afgestemd op de afwerking van je terrastegels.

Eenheid creëren

In de vier types zwembadboorden breidde Beltrami het aanbod dan ook gevoelig uit, vooral in de verschillende populaire natuurstenen zoals Pietra Bicci, Pepperino Dark en nieuwkomer Ming Black. De afwerking van de zwembadboord word afgestemd op de afwerking van je terrastegel of op het tuinpad, maar je kan evengoed gaan voor een afwerking die nog meer antislipeigenschappen biedt. Daarin merkt Beltrami vooral op dat de lichtjes bewerkte oppervlakte-afwerkingen het goed doen, zoals gevlamd, sensato of sabbiatino.

“Stem je zwembadboord af op je terrastegels, dat creëert een rustig en harmonieus effect. En net daar zijn we met z’n allen zo naar op zoek. Ook in 2021”, zegt David. “We namen dan ook ons voltallige aanbod buitenafwerkingen onder de loep en bieden dus boordstenen, bloktreden, tegentreden en palissades aan in heel wat populaire materialen. Zit jouw voorkeursmateriaal niet in het standaardaanbod, dan is er altijd de mogelijkheid om zelf een plaat te kiezen in onze Stone Gallery in Deinze of Harelbeke en de zwembadboord of buitenafwerking te laten ontwikkelen.”

Een passende zwembadboord biedt een mooiere afwerking.

Natuursteen en samengestelde materialen

Sinds dit jaar neemt Beltrami ook een keramisch tegelaanbod voor buiten onder zijn vleugels. Enerzijds is er de collectie OCS met een twintigtal designs met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding, anderzijds de meer verfijnde Manifattura Italiana met onder meer houtdesigns.

In de OCS-reeks vind je bij Beltrami ook de passende zwembadboorden. “Keramische buitentegels zijn populair. Ze blijven vet- en vuilvrij en zijn zo makkelijker in onderhoud, maar zijn wel moeilijker te plaatsen. Keramiek is een niet-poreus materiaal, waardoor de hechting anders is”, licht David toe. “Door de stijgende vraag naar keramische buitentegels, moest ook het aanbod beschikbare zwembadboorden volgen. We bieden ze nu aan met een rechte boord en met een rechte, overhangende boord. Wie alle mogelijkheden en materialen wil ontdekken, is steeds welkom in onze showroom met buitenpark in Harelbeke. Je maakt eenvoudig online een afspraak en onze experts geven je een rondleiding met advies voor jouw project.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details