Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
T&A Group presenteert volledig productgamma
Een mobiel terras dat over het zwembad of de spa glijdt, combineert perfecte isolatie met hoge esthetische waarde.

T&A Group presenteert volledig productgamma

T&A is een van de toonaangevende fabrikanten van automatische zwembadafdekkingen in Europa. In het afgelopen anderhalf jaar zag het bedrijf een sterke groei, met de overnames van Aquacover, Covrex en Walter Pool. Daarmee bieden ze een totaalaanbod aan zwembadafdekkingen en aandrijfsystemen voor elk type zwembad, dat ze presenteren op Piscine Global Europe 2022. 

Door de recente overnames van Aquacover, Covrex en Walter Pool breidt T&A Group hun productgamma aanzienlijk uit. 

“De acquisities kaderen in onze groeistrategie”, licht managing director Joeri Dils toe. “We bieden nu een volledig aanbod aan automatische rolluiken, allerhande zwembadafdekkingen en aandrijfsystemen voor particuliere en openbare baden. In het hele verhaal staat onze klant voorop. Het belangrijkste is dat de zwembadbouwers op dezelfde manier kunnen blijven werken. Het voordeel voor hen is dat ze een groter productgamma ter beschikking hebben.”

Op Piscine Global Europe 2022 is de groep aanwezig met twee standen: een stand gewijd aan T&A en Aquacover, een andere gewijd aan Covrex en Walter Pool. Samen tonen ze het volledige productgamma voor 2023. 

Vanuit de hoek van Covrex zal de geschuimde lamel, die vooral gekend staat om zijn goede isolatie en slagvastheid, nu ook te vinden zijn bij T&A. Solar-lamellen in pvc en polycarbonaat blijven natuurlijk een belangrijk deel uitmaken van het aanbod, zeker in tijden waarin energieprijzen extreem hoog zijn. Een van de recentste toevoegingen is de Aquafloor: een bewegende bodem die het zwembad in een handomdraai transformeert in een isolerend terras.

De bewegende bodem transformeert het zwembad in een isolerend terras.

Uitbreiding van het opbouwgamma

Blikvanger voor T&A is het nieuwe gamma aan opbouwafdekkingen. T&A is al jarenlang een gevestigde waarde in geïntegreerde afdekkingen en doet nu de nodige investeringen in het opbouwgamma. Dils geeft aan dat ze voor 95 procent handelen in inbouw- en 5 procent in opbouwoplossingen, maar dat hij de verhoudingen ziet veranderen. Om twee redenen. 

“Europa werkt aan een nieuwe norm rond ecologische voetafdruk. Daarbij zal elk zwembad een bepaalde energiescore krijgen. Bepalend voor dat energiepeil zijn enerzijds de manier waarop je verwarmt, en anderzijds de isolatie. De wanden isoleren is één ding, maar je moet ook vermijden dat je aan de oppervlakte energie verliest. Afdekkingen worden daarom nog belangrijker.” 

“Daarnaast zien we een stijgende vraag vanuit de renovatiemarkt. De boom in nieuwbouw tijdens de pandemie was van korte duur, daarvan waren we ons bewust. Renovatie zal in de komende tien tot vijftien jaar ontzettend belangrijk zijn. Het komt erop aan om bestaande zwembaden naar een hoger niveau te tillen door een betere uitrusting.”

De beweegbare bodem kan op elke gewenste positie geblokkeerd worden.

Esthetiek hand in hand met veiligheid

Walter Pool is de referentie als het aankomt op soepele pvc-producten zoals veiligheidsafdekkingen, zomer- en winterzeilen, maar ook verschuifbare terrassen en automatische rolluiken. De blikvanger tijdens Piscine Global Europe 2022 wordt ongetwijfeld de WaluDeck, een mobiel terras dat over het zwembad of de spa glijdt. Het nieuwe flat model combineert perfecte isolatie met hoge esthetische waarde. 

“Dit lage model met kleine overspanning is specifiek ontwikkeld voor spa’s, swimspa’s en minipools”, vertelt Joeri Dils. “Stukken grond worden kleiner en kleiner. Mensen in de stad leggen nu vaker een zwembad aan van twee bij drie meter, dan een met een lengte van tien meter, bijvoorbeeld. Dit is echt een win-win-oplossing, want je behoudt je terras ook als je niet in het water zit.”

Dils merkt ook een duidelijke trend op waarbij mensen actief hun zwembad laten overwinteren. Daarbij blijft het water op peil en wordt de pomp niet meer volledig stilgelegd. 

“Het rolluik gaat dan dicht, maar lamellen zijn niet hermetisch. Zo kan er dus toch snel vervuiling optreden. WaluCover, de veiligheidsafdekking met staven, is vandaag een populaire keuze als winterafdekking. De aluminium profielen maken de afdekking bijzonder stevig en sluiten het zwembad hermetisch af, zodat het water volledig proper blijft. Bovendien voldoet het aan alle veiligheidsnormen, waardoor kinderen en huisdieren geen gevaar lopen.”

Maak kennis met het uitgebreide gamma op de standen 4J 102 (T&A en Aquacover) en 4C 88 (Covrex en Walter Pool).  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details