Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
“Succesvol project steunt op persoonlijk contact”
Het voltallige team van SCP Benelux zal aanwezig zijn op Aquanale.

“Succesvol project steunt op persoonlijk contact”

Het voorbije anderhalf jaar was een periode van uitersten. Enerzijds was er de extreme drukte, anderzijds het bijna complete gebrek aan persoonlijke contacten. Met de immer stijgende vaccinatiegraad gaan intussen gelukkig steeds meer deuren open. Groothandel en distributeur SCP Benelux maakt van die gelegenheid gebruik om de banden met zowel zwembadbouwers als fabrikanten stevig aan te halen.

Het is geen geheim dat het kriebelt om elkaar weer te ontmoeten. Die waarheid geldt min of meer in alle sectoren en bij alle spelers, maar bij SCP Benelux wordt er extra belang aan gehecht. “Persoonlijke contacten vormen de basis van een succesvol zwembadproject”, meent Maxime De Gunsch. “Niet alleen laat het ons toe om de zwembadbouwer te begeleiden en volwaardige technische kennis mee te geven, maar dankzij onze nauwe contacten met de fabrikanten kunnen we de bekommernissen van het werkveld ook rechtstreeks aan hen overdragen. Daar krijgen we nu gelukkig weer alle kansen toe.”

Aquanale

Een eerste belangrijke afspraak was de Aquanale beurs in Keulen, die plaatsvond van 26 tot en met 29 oktober. Het voltallige team van SCP Benelux, inclusief sales, marketing en technici, tekende hiervoor present. 

“Natuurlijk zullen er ook enkele nieuwe producten voorgesteld worden, inclusief mooie en verrassende nieuwigheden die we op de beurs hopen te kunnen presenteren, maar onze focus ligt dit jaar toch vooral op de contacten. Zo staat ons technisch team paraat om vragen te beantwoorden en leggen we samen met onze klanten ons oor te luisteren bij de fabrikanten. Als de maatregelen het toelaten, organiseren we naar goede gewoonte uiteraard ook onze Belgische borrel.”

Na een lange periode zonder fysieke contacten, openen dit najaar weer de vakbeurzen.

Contact met fabrikanten

In de tweede helft van november trekt SCP Benelux enkele weken naar het zuiden. Zo is een kleine delegatie van 29 november tot en met 2 december aanwezig op de Piscina & Wellness vakbeurs in Barcelona. 

“Elke editie zijn er wel een aantal Belgische en Nederlandse zwembadbouwers die naar Barcelona trekken”, weet De Gunsch. “Voor hen willen we er sowieso zijn, al beschouwen we het ook als een belangrijk moment om met onze leveranciers te spreken.”

Tijdens het internationale SCP evenement ISC, dat dit jaar van 16 tot en met 19 november in Portugal plaatsvindt, worden die banden nog steviger aangehaald. “Dit besloten event, dat tweejaarlijks georganiseerd wordt, is een centrale pijler van de werking van SCP. Alle leveranciers zijn hier aanwezig, stellen hun nieuwe producten voor, en geven uitgebreide technische opleidingen, aan zowel de commerciële als de technische mensen van SCP. Dat laat ons toe om vervolgens de juiste informatie, op een hoog technisch niveau, aan onze klanten over te dragen.”

Rekken legen

Tot slot organiseert SCP Benelux in oktober nog een ontmoetingsdag voor zijn vaste klanten. In de kantoren in Zaventem zullen op dat moment diverse onderdelen en toestellen tegen verlaagde prijzen aangeboden worden. “Het gaat onder meer om zaken die uit het gamma verdwijnen, maar net zozeer over producten die van refertenummer veranderen. Op die manier willen we onze catalogus voor volgend jaar overzichtelijk houden en ruimte scheppen voor de nieuwe stock.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details