Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Stijlvol huwelijk tussen prefab en perfect op maat
Realisatie van Archituin – Archipool met PPC Pools zwembadkuip.

Stijlvol huwelijk tussen prefab en perfect op maat

Strakke deadlines, hoge loonkosten en een algemeen tekort aan technisch personeel doen heel wat zwembadbouwers zoeken naar nieuwe oplossingen en een verhoogde efficiëntie. Onder meer prefabzwembaden zitten daardoor opnieuw in de lift. Terwijl de meeste kant-en-klare oplossingen maar weinig ruimte laten voor personalisatie, streven de Passionate Pool Constructors van PPC Pools echter een bijzonder huwelijk na tussen prefab en perfect op maat.

Noem het prefab, monoblok, plug-and-play of kant-en-klaar…: waar het op neerkomt, is dat de baden van PPC Pools als één geheel op de werf toekomen, inclusief alle inbouwdelen en aansluitingen. Van zodra de voorbereidende grondwerken uitgevoerd zijn, kan het PPC bad geplaatst en meteen aangesloten worden. Dat vereenvoudigt niet alleen de plaatsing zelf, maar ook de planning en de afwerking. “Toch hebben we ten opzichte van andere prefabbaden nog een ander belangrijk voordeel”, meent zaakvoerder Wim Devreese. “Wij houden namelijk niet vast aan standaardmaten of -modellen. Onze hoogwaardige kunststofzwembaden uit PPC of polypropyleen copolymeer kunnen volledig naar wens van de bouwheer vormgegeven worden.”

Een prefab kuip van 21 meter lang wordt klaargemaakt voor transport.

Bijzondere maatwerkmogelijkheden

Een speciale afmeting, een rechte of een hoektrap, wel of geen zitzone in het zwembad, een lichte of een donkere kleur…: het is maar een greep uit de maatwerkmogelijkheden die PPC Pools aanbiedt. “We zien bijvoorbeeld regelmatig dat de afmetingen van het zwembad door de omvang van het terrein, de voorwaarden van de bouwvergunning of bijvoorbeeld de keuze voor een bepaalde terrastegel of zwembadboord beperkt worden. Dan is het fijn om weten dat we het bad zodanig kunnen vormgeven, dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt. Of misschien is de eindklant een ouder koppel dat moeite heeft met een standaardtrap en liever lagere tredes wil om het zwembad in en uit te stappen? Ook dat kunnen we oplossen.”

Populaire trends zoals lange, smalle zwembaden en infinity pools behoren ook tot de mogelijkheden. “Afgelopen jaar realiseerden we onder meer enkele particuliere zwembaden van 18 en 21 meter lang. Net zoals onze andere zwembaden werden zij in één stuk gefabriceerd en op de werf geleverd. Sinds eind vorig jaar is onze productie ook aangepast op overloop- en infinity pools. Het eerste exemplaar staat alvast op de planning en zal deze zomer geplaatst worden.”

Alles wordt in een gecontroleerde productieomgeving vervaardigd.

Prefab precisie

Dat er in 2022 weer nieuwe mogelijkheden werden toegevoegd, is geen toeval. Sinds de oprichting in 2020 kent PPC Pools een gestage groei en werd de productiefaciliteit in Desselgem stelselmatig uitgebreid. Vennoten Wim Devreese en Denis Dierickx hebben inmiddels twee fulltime kunststoflassers in dienst en de zoektocht naar een derde is in volle gang. Een CNC machine neemt sinds enkele maanden al het freeswerk voor haar rekening en verschillende aspecten van de constructie, waaronder het lassen van de wandverstevigingen, zijn gerobotiseerd. “Op die manier kunnen we het productieproces stroomlijnen en onze capaciteit verhogen, maar het zorgt natuurlijk ook voor extra precisie.”

Voor een technisch product zoals een zwembad is het volgens Devreese een uitdrukkelijk voordeel dat alles in een gecontroleerde productieomgeving wordt vervaardigd, en niet op de werf. “Wij zijn bijvoorbeeld niet afhankelijk van weersomstandigheden, kunnen veel preciezer werken en kunnen alles uitgebreid controleren alvorens we een zwembad opleveren. Het risico op fouten is daardoor aanzienlijk lager. Daarenboven is PPC een hoogwaardig en duurzaam materiaal dat niet verslijt en geen verdere afwerking nodig heeft.” 

Zaken zoals het type en de locatie van de trap, de hoogte van de tredes… kunnen naar wens bepaald worden.

Om die reden werkt PPC Pools niet langer met klassieke dichtingen, maar worden alle inbouwstukken in polypropyleen vervaardigd en in de fabriek afgelast. “Alles is daardoor duurzaam en 100% waterdicht afgewerkt. Noch de bouwheer, noch de zwembadbouwer hoeft zich dus zorgen te maken dat een rubberen dichting na verloop van tijd zou versterven. In principe heeft een PPC zwembad nooit een renovatie nodig.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details