Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Starline investeert in uitbreiding
Fabriek Starline te Pelt (Be).

Starline investeert in uitbreiding

Starline, de enige Belgische/Nederlandse fabrikant van composiet Monoblock® zwembaden, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van haar klanten, breidt Starline momenteel de productiecapaciteit van zwembaden fors uit. 

Op dit moment zijn de verbouwingen in de fabriek in volle gang. Naast het uitbreiden van de productieruimte, worden er extra gelcoat en vinylester cabines gecreëerd. Daarnaast wordt de rangeerruimte van de zwembaden verlengd. Hiermee kunnen gelijktijdig meerdere zwembaden worden geproduceerd en wordt de levertijd verkort.

In het afgelopen jaar hebben we voor de uitbreiding van de werkstations op grote schaal nieuwe spuitinstallaties aangeschaft en geïnvesteerd in extra modellen en matrijzen. Door de investering in extra productielijnen zorgt Starline jaarlijks voor een verhoging van de productiecapaciteit met 35%. 

Luchtbehandeling gereed voor installatie.

Verduurzamen

De huidige werkzaamheden lenen zich ook voor verdere verduurzaming van de fabriek. Hierbij investeert Starline in energie op grote schaal door diverse duurzame aanpassingen door te voeren zoals het plaatsen van warmtepompen en het vervangen van de luchtbehandelingsunit door een moderne unit met een capaciteit van 61.000m³ lucht per uur. 

Zonnepanelen fabriek Pelt

“Vorig jaar werden er al 1.220 zonnepanelen geplaatst, goed voor z’n opbrengst van 457.000  kWh”, aldus Victor de Vries, managing director van Starline Group. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details