Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Samen staan we sterker
Patrice Dresse, Algemeen directeur, BFZ

Samen staan we sterker

De twee Belgische verenigingen die actief zijn in de zwembadsector – de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers en de Belgian Swimming Pool Association – hebben besloten om hun krachten te bundelen door de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals (BFZ) op te richten. De BFZ verenigt aannemers die actief zijn op het gebied van de bouw en renovatie van zwembaden – zowel traditionele betonnen zwembaden als zwembaden in kunststof – maar ook op het gebied van de realisatie van natuurlijke zwembaden, de zwemvijvers. Ze brengt ook fabrikanten en verdelers van zwembaden en wellnessruimtes (jacuzzi, sauna, hammam…) samen.

Deze fusie is een belangrijke stap in een markt die de laatste jaren snel is gegroeid.
Het was dan ook een natuurlijke evolutie van een sector die steeds professioneler wordt. Het ‘zwembadproject’ is van iedereen geworden. Wie droomt er niet van om thuis ‘op vakantie te zijn’? Al is het maar om aan de dagelijkse realiteit te ontsnappen.

Potentiële klanten zijn verveelvoudigd. Zo ook de ondernemers, maar helaas hebben ze niet altijd de beste bedoelingen en voldoende deskundigheid. Slechte constructie, faillissementen, onbestaande service na verkoop – of nog erger: verdwijnen in het niets nadat de aanbetaling is gedaan – zijn helaas de realiteit. Daarom probeert de BFZ de consument te waarschuwen. Het is absoluut noodzakelijk om uzelf te informeren voordat u uw project aan een bedrijf toevertrouwt. Het is daarom wenselijk om de cijfers
van het bedrijf te controleren of, indien mogelijk, het werk van de zwembadbouwer te gaan bekijken. 

De bouw van een zwembad vereist gespecialiseerde technische kennis, die niet iedereen gegeven is. Het is van het grootste belang dat u voor een erkende vakman kiest. Dit is in ieder geval de centrale boodschap van onze federatie. 

Elke dag streven wij ernaar om het werk van de vakmensen in onze prachtige sector te verdedigen, maar ook te bevorderen. Ondernemers, distributeurs, producenten: hand in hand zoeken we naar manieren om op koers te blijven. Ook al verwachten we iets minder positieve cijfers voor het eind van het jaar, toch moeten we positief blijven terwijl we naar oplossingen zoeken. De Oekraïense crisis heeft haar impact, maar samen kunnen we de sector een impuls geven. Wij hebben een rol te vervullen. Laten we samen opnieuw een glimlach toveren op de gezichten van gezinnen die niet kunnen wachten om te zwemmen in hun eigen kleine stukje paradijs! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details