Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Samen in het teken van customer intimacy
Aqua Cover voorziet de komende jaren een koerswijziging.

Samen in het teken van customer intimacy

Investeren gebeurt anno 2021 niet achteloos of lichtzinnig, maar volgens een weldoordachte strategie. Drie factoren zijn daarin doorslaggevend, al zal volgens Aqua Cover vooral de commerciële relatie tussen klant en leverancier- de zogeheten ‘customer intimacy’ –  het verschil maken.

Frank De Pauw, business developer bij Aqua Cover, voerde de voorbije maanden een grondige marktstudie uit. De conclusies van dat onderzoek, zullen de strategie van de Belgische producent van zwembadafdekkingen, een familiebedrijf onder leiding van Frédéric Poty, voor de komende jaren bepalen. In het bijzonder de relatie met de eindklant, maar zeker ook het eigen cliënteel, zoals zwembadbouwers en -fabrikanten, krijgt daardoor een nieuwe impuls. 

De particulier is op zoek naar een goed en betrouwbaar contact.

Drie doorslaggevende factoren

“Een particulier die vandaag op zoek gaat naar een partij om mee samen te werken, neemt een beslissing op basis van drie factoren”, besluit De Pauw uit zijn onderzoek. “Ten eerste zijn er de producten en diensten, ten tweede het logistieke apparaat dat de snelheid van bestelling tot oplevering bepaalt en ten derde het commerciële apparaat. Op die drie aspecten wil Aqua Cover bij wijze van spreken het olympisch minimum halen.” Hoewel ondernemers vaak gericht zijn op product en logistiek, en ook Aqua Cover daar van oudsher een sterke basis in opgebouwd heeft, zal volgens De Pauw vooral dat laatste aspect in de toekomst aan belang winnen. “Een klant laat zich niet zomaar meer in de doeken doen. Heeft hij geen goed gevoel bij jou als persoon, dan gaat hij niet met jou in zee. Of kan hij bij problemen niet rekenen op jouw naservice, dan komt hij eenvoudigweg niet terug.”

“Hoe beter we de eindklant begrijpen, hoe beter we de juiste oplossing kunnen aanbieden.”

Ten dienste van zwembadbouwer en eindklant

Hoewel Aqua Cover als producent en toeleverancier van zwembadafdekkingen in eerste instantie de belangen van de professionele zwembadbouwer dient, voorziet De Pauw in de toekomst toch een koerswijziging richting de belangen van de eindklant. Al heeft uitein­delijk ook de zwembadbouwer daarbij te winnen.

“Werken met onze producten moet de zwembadbouwer uiteraard een commercieel voordeel opleveren”, verklaart De Pauw. “Dat verzekeren we onder meer door een vlotte installatie en betrouwbare producten, en dat zal in de toekomst niet wijzigen. Maar daarnaast willen we ons ook meer gericht schikken naar de wensen en de noden van de eindklant. Wat drijft iemand die al zijn spaarcenten bijeenraapt om een zwembad te plaatsen?
Wat heeft hij nodig en wat zijn zijn vragen en bezorgdheden?” 

“Hoe beter wij de eindklant begrijpen, hoe beter we hem uiteindelijk kunnen ontzorgen en  gepaste oplossingen kunnen aanreiken. En dat weerspiegelt zich uiteindelijk op onze klant, de zwembadbouwer. Hij zal dankzij die strategie namelijk niet alleen op elke vraag kunnen inspelen, maar bouwt ook zijn eigen ‘customer intimacy’ en bijgevolg zijn eigen positie in de huidige markt verder uit.”

De naam Aqua Cover moet ook bij particulieren een kwaliteitslabel worden.

3-6-9

De nieuwe strategie van Aqua Cover wordt ondersteund door een 3-6-9-plan. “De komende jaren zullen we gericht verschillende stappen ondernemen om onze positie op de Belgische markt, onze thuisbasis, te consolideren. Daartoe zullen we onder meer inzetten op innovatie in de breedste zin van het woord en zullen we ervoor zorgen dat de naam Aqua Cover ook bij particulieren een kwaliteitslabel worden. In eerste instantie, echter, willen we ons eigen klantenbestand optimaliseren. De enige manier waarop we onze ambities kunnen waarmaken, is door ons te omringen met professionele partners die onze visie en filosofie delen. We versterken elkaar en zullen onze relevantie de komende decennia keer op keer bevestigen en herbevestigen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details