Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Regelbare terrasdragers: vakmanschap op alle niveaus
Voor een woning in Avelgem zorgt het Structusol-systeem voor een stijlvolle en tijdloze terrasuitvoering.

Regelbare terrasdragers: vakmanschap op alle niveaus

Met de zomer in aantocht kijken we met z’n allen uit naar aangenaam terrasjesweer. Genieten van zomerse temperaturen doe je uiteraard het liefst op een vakkundig en stabiel aangelegd terras. Voor de aanleg van stabiele zwevende terrassen biedt het West-Vlaamse SOLIDOR een unieke oplossing, in de vorm van regelbare terrasdragers. Dat zorgt voor vakwerk bij installateurs. Op alle niveaus: van 1 centimeter tot 1 meter.

In Residentie Liebaertshof in Kortrijk rusten zwevende terrassen op duurzame en sterke terrasdragers.

De installatie van een zwevend terras en duurzaamheid gaan hand in hand. Wie kiest voor dergelijke constructie, in plaats van een klassieke terrasopbouw, trekt resoluut de kaart voor demonteerbaar  bouwen, hergebruik van materialen en circulariteit. Een terras dat gemonteerd en gerecycleerd kan worden? Check! Een beschadigde tegel die aan vervanging toe is? Check!

De regelbare terrasdragers van SOLIDOR leveren een belangrijke bijdrage aan deze duurzame manier van werken. Vanuit Wevelgem timmert Henri Dejans als zaakvoerder van de derde generatie hard aan de weg – of het terras – om het familiebedrijf toonaangevend te houden in de rubber- en kunststofbranche. Het in 1978 opgerichte bedrijf is vooral vermaard door het spuitgieten van hoogkwalitatieve terrasdragers voor houten plankenvloeren, beton- of keramische tegels, metalen roosters en kunststofplanken. Met regelbare terrasdragers kunnen professionele installateurs zwevende terrassen snel, precies en stabiel aanleggen.

Innovatieve premium oplossing

De voorbije jaren hebben de terrasdragers van SOLIDOR heel Europa veroverd. Niet verwonderlijk, als je bedenkt hoe veelzijdig, duurzaam en flexibel deze oplossing is. Zo zijn ze in de hoogte verstelbaar van 1 centimeter tot 1 meter, wat ze geschikt maakt voor nagenoeg elke situatie en elke ondergrond.

Voor de aanleg van een zwevend terras was lange tijd een aanzienlijke hoogte nodig. Bij nieuwbouw konden een architect en aannemer hier vooraf rekening mee houden, maar bij renovatieprojecten veroorzaakte dit vaak kopzorgen. Met de Premium-reeks ultradunne terrasdragers maakte SOLIDOR hier definitief komaf mee, dankzij een automatische hellingcorrector, een uitzonderlijk bereik van 17 millimeter tot 1 meter en een schroefdraad met eindblokkering.

Maak kennis met een modulair draagsysteem met een ultradun aluminiumprofiel, inclusief thermoplastische rubbers.

Structusol: voor een uitmuntende nivellering

Met de Structusol-reeks haalt SOLIDOR al zes jaar lang alles uit de kast om zwevende terrassen extra kracht en stabiliteit te geven. Maak kennis met het modulair draag­systeem met een ongezien ultradun aluminiumprofiel. De toepassing van Structusol garandeert een uiterst lichte en stabiele onderstructuur, die bijzonder geschikt is voor grotere tegelformaten. Handige verbindingsstukken leiden tot een vlotte opbouw. Speciale voegstukken dragen bij aan tot een betere waterafvoer en een optimaal watermanagement. De stabiliteit wordt verzekerd door blindklinknagels. En met geïntegreerde thermoplastische rubbers wordt niet alleen het contactgeluid beperkt – geen klapperende tegels meer –, maar hebben de tegels ook extra grip op de ondergrond.

Sprekende cijfers

Wist je dat het Structusol-systeem vervaardigd is uit aluminium met de laagste CO2-uitstoot op de markt? Omdat de dragers voor 98 procent uit gerecycleerd materiaal bestaan, bedraagt die uitstoot slechts enkele gram CO2 per drager. Het feit dat dit product volledig lokaal ontwikkeld en geproduceerd wordt – en dus 100 procent van Belgische makelij is – draagt uiteraard ook bij tot deze minieme ecologische voetafdruk.

Met een dikte van amper 16 millimeter en een lengte van 2,4 meter kunnen installateurs aan de slag met een product dat garant staat voor een vlakke ondergrond en een eenvoudige plaatsing.

De regelbare terrasdragers van SOLIDOR kunnen elk niveau aan, van 1 centimeter tot 1 meter.

Project in de kijker: Residentie Liebaertshof, Kortrijk

Benieuwd naar hoe de toepassing van regelbare terrasdragers er in de praktijk uitziet? Voor betegelde privéterrassen in Residentie Liebaertshof in Kortrijk maakten installateurs gebruik van het Structusol -systeem, inclusief verlengstukken (F30 en AF100) en accessoires (VF, C3L, C3X, VL en KF). Het resultaat? Uiterst stabiele, zwevende terrassen die rusten op duurzame en sterke terrasdragers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details