Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Pentair Pool Europe verwelkomt Philippe Soille, de nieuwe verkooppromotor voor de Benelux

Pentair Pool Europe verwelkomt Philippe Soille, de nieuwe verkooppromotor voor de Benelux

De afdeling Pentair Pool Europe verwelkomt met genoegen Philippe Soille als verkooppromotor voor de Benelux. Een functie die hij ook voor Duitsland uitoefent, als ondersteuning van Oliver Fruehwald.

Philippe Soille die sinds juni deel uitmaakt van Pentair Pool Europe, heeft al een lange carrière in de verkoop van technische uitrustingen achter de rug. Als Bachelor in de Marketing begint hij zijn carrière in 1995 bij een distributeur van zwembaden in Nederland en vervolgens in Brussel: hij voelt zich onmiddellijk thuis in de wereld van de zwembaden en de technische kant daarvan.

Tijdens die periode breidt hij stelselmatig zijn contacten met fabrikanten, distributeurs en dealers in de Benelux uit en weet hij de omzet van zijn werkgever te verhogen. Hij blijkt de ideale man voor de job dankzij zijn talenkennis (hij spreekt vier talen) en zijn sterke aanleg voor de verkoop van technische producten.

Vervolgens werkt hij verscheidene jaren in een bedrijf dat zwembadafdekkingen produceert. Als gevolg van een herstructurering bij die producent krijgt Philippe de gelegenheid om bij Pentair als Verkooppromotor voor de Benelux (en voor Duitsland als ondersteuning van Oliver Fruehwald) aan de slag te gaan: een uitdaging die hij met veel plezier aangaat. En in juni 2022 begint hij bij Pentair.

De Benelux-markt, een Europese barometer die heroverd moet worden

De COVID-crisis mag het publiek dan wel aangezet hebben om in producten voor zwembaden te investeren, ze heeft echter ook de contacten en de relaties met de distributeurs en dealers tot een minimum beperkt, wat een negatieve impact op de zichtbaarheid van Pentair had. Omdat het ergste van de crisis nu voorbij is, komt de eindklant weer vaker zijn woning uit en heeft hij minder oog voor zijn zwembad.

Philippe Soille vat zijn functie dus aan in een krappe markt met grote uitdagingen. Maar de ervaren vakman ziet daar net de mogelijkheden van: zijn kennis van het terrein en zijn ruim netwerk maken van Philippe de ideale expert voor Pentair.

De Benelux-markt kan immers beschouwd worden als een Europese barometer waarin algemene trends heel snel de kop opsteken. Het gaat om een erg technische markt waarin hoogwaardige oplossingen geëist worden. Het contact met de klanten is dus onmisbaar. Er is trouwens veel vraag naar zulke contacten die altijd goed ontvangen worden.

Philippe Soille zal er zich dus op toeleggen om de aanwezigheid van Pentair Pool in de Benelux opnieuw te versterken. Meer bepaald door de dialoog met de klanten weer aan te gaan, door zich proactief op te stellen en door snel te reageren op al hun vragen. Op die manier voelen de commerciële medewerkers van onze klanten zich ondersteund en kunnen ze zonder terughoudendheid de producten van Pentair aanraden.

Dat is een werk van lange adem, maar Philippe Soille stelt zich tot doel om binnen één à twee seizoenen tastbare resultaten te behalen zodat Pentair marktaandelen kan veroveren en zich almaar beter als een leider in de Europese zwembadsector kan profileren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details