Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Overname van Covrex en Walter Pool door Technics & Applications (T&A)

Overname van Covrex en Walter Pool door Technics & Applications (T&A)

T&A, een belangrijke speler op de markt van zwembadafdekkingen, zet zijn groeidynamiek voort en heeft zopas de ondernemingen Covrex en Walter Piscine overgenomen.

Walter Piscine en Covrex, die voorheen deel uitmaakten van het familiebedrijf TSPH (The Swimming Pool Hub), zullen de Europese aanwezigheid van Technics and Applications (T&A) versterken en zodoende het productengamma uitbreiden.

De Belgische onderneming Covrex, fabrikant van automatische rolluiken, heeft sinds 2004 een stevige reputatie opgebouwd rond haar paradepaardje: de isolerende volle lamel, gepatenteerd en op de markt gebracht onder de naam Covrex Classic.

De Elzasser onderneming Walter Pool, fabrikant van een uitgebreid gamma aan  zwembadafdekkingen (beweegbare terrassen, veiligheidsafdekking met staven, winterafdekkingen, enz.), werd in 1992 opgericht door Lucien Walter en zal mede het T&A-assortiment uitbreiden

T&A heeft op de markt van de zwembadafdekkingen een leiderspositie verworven dankzij zijn technische expertise, zijn producten van hoge kwaliteit en een efficiënte dienst na verkoop. Ook bij de samenwerking met de klanten van Covrex en Walter Pool zullen deze zelfde begrippen belangrijke pijlers zijn bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

LPW Pools, dat ook deel uitmaakte van de TSPH-groep, treedt niet toe tot T&A.

In het kader van deze transactie zullen de werknemers en het management van zowel Covrex als Walter Piscine het T&A team vervoegen onder leiding van Joeri Dils (Gedelegeerd Bestuurder van T&A en Voorzitter van de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellness professionals).

“Wij verheugen ons op de samenwerking met de klanten van Walter Piscine en Covrex om hen een completer productassortiment te kunnen bieden, met de kwaliteit en service waarvoor wij de afgelopen drie decennia bekend stonden” – Joeri

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details