Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
‘Over waterglijbanen hoef je mij niets uit te leggen’

‘Over waterglijbanen hoef je mij niets uit te leggen’

Daarmee voert hij technische inspecties en onderhoud aan waterglijbanen uit, maar het bedrijf isoleert ook bestaande waterglijbanen en levert spray parks en Aquaglide inflatables. “Eigenlijk alles op het gebied van waterrecreatie.” 

In Nederland en België inspecteert BoerSlides & Disco ongeveer 180 waterglijbanen per jaar. En dat zijn dus lang niet altijd banen die het bedrijf zelf heeft ontworpen of gebouwd. “We bestaan nu zes jaar en ik schat dat we zelf ongeveer tien banen zelf hebben aangelegd. Het merendeel van ons werk bestaat uit technische inspecties en onderhoud. Vaak van waterglijbanen die al vijftien jaar of langer staan. In het verleden heb ik talloze waterglijbanen ontworpen en als projectleider gewerkt bij Boer Speeltoestellen en Wiegand-Maelzer GmbH. Ik doe die inspecties al meer dan vijftien jaar en ben ook lid van de normcommissie, dus ik weet wel waar ik het over heb”, zegt directeur Frank Disco. “Er zijn niet veel mensen met meer verstand van waterglijbanen”, voegt hij er lachend aan toe.

Doordat zwembaden wegens corona gesloten zijn, wordt er veel onderhoud naar voren gehaald. Drukke tijden dus, voor Disco en zijn mensen. “Polyester waterglijbanen zijn van zichzelf ook al best onderhoudsgevoelig. Vaak wordt de binnenzijde opnieuw bekleed, zodat een baan weer vele jaren mee kan. Wanneer er een constructieve aanpassing aan de waterglijbaan plaatsvindt, dient deze (opnieuw) gekeurd te worden en moet deze aan de huidige normering voldoen, en daar schrikken zwembaden terecht nog wel eens van.”

De glijbaan in zwembad De Hoorn in Alphen a/d Rijn in de steigers.

“Maar je ziet ook dat veel zwembaden hun glijbanen upgraden omdat het publiek een stuk veeleisender is geworden”, gaat Disco  verder. “Spectaculaire glijbanen zijn immers een enorme publiekstrekker. Al heb je ook campings en zwembaden die op wat kleinere kinderen mikken. Die willen weer een heel ander soort attracties.”

Disco ziet ook een forse toename in opblaasbare attracties. “Die zijn natuurlijk ideaal voor buitenbaden en recreatieplassen, mits waterdiepte en obstakelvrije zones toereikend zijn. Want als je ze niet gebruikt, laat je ze leeglopen en kun je ze makkelijk opbergen. Die spullen zitten echt in de lift.” 

BoerSlides & Disco betrekt zijn producten van over de hele wereld. “Vroeger werden de waterglijbanen nog geproduceerd in Nederland, maar dat is allemaal overgenomen door Poolse en Turkse bedrijven. Daar is nu eenmaal niet tegenop te boksen. Onze waterglijbanen komen dus uit Turkije. De rvs glijbanen laten we in Duitsland maken en de spray parks importeren we uit Canada. Onze montageploeg bestaat wel uit Nederlandse monteurs, dus wel zo prettig voor de klant.”

De inspecties brengen Disco door de hele Benelux. En dankzij zijn achternaam ver­geten klanten hem niet snel. “Gelukkig heet ik geen Janssen, inderdaad. Dan zou ik, denk ik, minder vaak teruggebeld worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details