Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Opleidingen tegelzetten en natuursteen

Opleidingen tegelzetten en natuursteen

De bekleding van zwembaden en natte cellen vergt een goede technische kennis en specifieke vaardigheden van vakmensen die deze werken uitvoeren. Om deze kennis en skills goed te kunnen delen, bundelden de Cluster Complementaire Bedrijven (een onderdeel van de Nationale Confederatie Bouw) en de Belgische Innovatieve Tegelacademie (BITA) recent hun expertise op vlak van opleidingen.

In heel België bieden beide organisaties een vast opleidingsprogramma aan voor zowel kandidaat-tegelzetters als natuursteenbewerkers. Het doel? Van hen ervaren vakmensen maken. Voor dit programma worden docenten ingeschakeld die voeling met de praktijk én oog voor innovatie hebben. Het samengaan van theorie en praktijk levert een krachtige mix op van relevante en actuele vakinformatie. Een mooi voorbeeld hiervan is de opleiding ‘Zwembaden en natte cellen’. 

Vanwege een permanente waterdruk, de impact van chemicaliën en wisselende weersomstandigheden, krijgen zwembaden en natte cellen het hard te verduren. Die veeleisende context zorgt ervoor dat uitvoerders van werken niets aan het toeval mogen overlaten. 

Voor de oplevering van een duurzaam zwembad zijn een goede vakkennis én correcte toepassing van de basisprincipes uiterst belangrijk. Alleen zo kan men problemen tijdens en na de uitvoering van de werken voorkomen, en vermijden dat dure en tijdsintensieve oplossingen ingeschakeld moeten worden.  

Tijdens de opleiding ‘Zwembaden en natte cellen’ krijgen deelnemers een uitgebreid overzicht van alle factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van zwembadbekleding: controle en voorbereiding van de ondergrond, het aanbrengen van waterdichting en dichtingsbanden, en de correcte plaatsing van de juiste tegels. Via een praktijkgedeelte, bespreking van pathologie en vragenronde krijgen de deelnemers de kans om hun praktische kennis verder uit te diepen. 

Voor meer informatie: 

Cluster Complementaire Bedrijven – Cel Opleidingen

Mevr. Kim Stroobants
kim.stroobants@confederatiebouw.be
www.fedecom.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details