Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Ongeëvenaard zwemplezier

Ongeëvenaard zwemplezier

Of u nu uw uithoudingsvermogen wilt verbeteren, wellness-oefeningen wilt doen of gewoon kiest voor waterpret: de turbine-aangedreven tegenstroominstallatie HydroStar zorgt voor heel veel plezier in het zwembad. HydroStar is veel krachtiger dan gangbare systemen en is vrijwel onderhoudsvrij. De fabrikant BINDER biedt drie jaar garantie op zijn hoogwaardig afgewerkte turbinezweminstallatie.

De stroming van HydroStar is uniek, omdat zij het gevoel overbrengt alsof u in een rivier zwemt. De brede, krachtige volumestroom draagt het lichaam, zodat de zwemmer niet de hele tijd zijn evenwicht hoeft te bewaren en zich volledig op zijn techniek kan concentreren. Door deze natuurgetrouwe stroming verschilt het systeem van alle andere tegenstroominstallaties op de markt.

BINDER heeft de turbinezweminstallatie HydroStar ontwikkeld en de technologie zelfs gepatenteerd. Enkele concurrenten bieden intussen weliswaar soortgelijke producten aan – maar die leveren lang niet zulke hoge prestaties. HydroStar wordt in verschillende uitvoeringen met volumestromen van 160 tot 1.200 m3 per uur geproduceerd en is zeer geschikt voor nieuwe zwembaden. Wie al een zwembad heeft, zou de aanschaf van de retrofitinstallatie EasyStar kunnen overwegen. EasyStar beschikt over hetzelfde vermogen en dezelfde functies als HydroStar, maar is compacter.

De tegenstroominstallaties worden comfortabel via een afstandsbediening, piëzo-drukknop of de BINDER24-app aangestuurd. Beide producten werden reeds meerdere keren onderscheiden, o.a. met de German Design Award en als “merk van de eeuw”.

HydroStar en EasyStar verschillen echter niet alleen door hun unieke stroming van vergelijkbare producten. Ze zijn bovendien zeer onderhoudsvriendelijk, omdat ze amper hoeven te worden onderhouden. Een ander voordeel van de installaties is de energie-efficiëntie: het stroomverbruik is 50 tot 80 procent lager dan bij systemen die met behulp van pompen worden aangedreven.

Voor de vakhandel hebben de twee turbinezweminstallaties eveneens grote voordelen, want de installatie is aanzienlijk makkelijker dan bij gangbare tegenstroominstallaties. Een HydroStar kan door 1-2 zwembadtechnici binnen ongeveer 3 uur worden ingebouwd. Bij een door pompen aangedreven installatie zou hetzelfde werk op grond van het ingewikkelde leidingwerk en een vereiste speciale schacht voor de techniek ca. 2 dagen in beslag nemen. Doordat de installatie minder tijd kost, kan de vakhandelaar in dezelfde tijd duidelijk meer systemen installeren dan dat bij een concurrerend product het geval zou zijn. Bovendien zijn de BINDER-installaties zeer compact en kunnen zelfs in zwembaden met een afmeting van slechts 4,5 x 2,5 m worden geplaatst. Omdat een zwembad van deze afmeting in elke tuin past, is de doelgroep voor de vakhandel extreem groot.

De buitendienst van BINDER biedt vakhandelaren bovendien testinstallaties die voor gratis proefzwemsessies kunnen worden gebruikt. De persoonlijke ervaring heeft al veel sceptische klanten over de streep getrokken en is effectiever dan elke advertentie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details