Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Onestopshop voor maximale ontzorging
De Aquadeck-zwembadafdekking verhoogt de veiligheid rondom het zwembad onder andere met een hoger drijfvermogen.

Onestopshop voor maximale ontzorging

Inzetten op kwaliteit, een uitgebreid aanbod en sterke technische ondersteuning? Met PPG Belgium hebt u als zwembadbouwer een betrouwbare partner aan uw zijde. De zwembadspecialist ondersteunt uw nieuwbouw- of renovatieproject van a tot z. Salesdirector Nathan Leroy: “Een onestopshop met oplossingen voor elk segment, steeds bereikbaar voor vragen, en dus dicht bij de klant acteren: dat is hoe we met PPG Belgium het verschil maken. Kortom: Supporting Pool Builders!” 

De PPG-deluxe-pomp is een betrouwbare en energiezuinige pomp.

PPG Belgium maakt deel uit van het internationale Pollet Pool Group. Met een solide basis van acht distributiebedrijven en twee fabrikanten ondersteunt Pollet Pool Group de lokale Europese markten met een breed aanbod zwembadcomponenten. “Van filters en pompen tot verwarming en verlichting, van waterbehandeling en zwembadreinigers tot liners en afdekkingen. Voor elk type zwembad binnen elk prijssegment hebben we een oplossing”, vertelt Nathan Leroy, salesdirector van
PPG Belgium.

Als professionele zwembadbouwer kunt u bij het bedrijf uit Waregem op een totaalaanpak van uw project rekenen. “Onze sterkte zit net in onze dienstverlening. We willen echt een onestopshop zijn voor onze klanten, met aandacht voor betrouwbare producten en een service departement waarop je kan bouwen.” 

De EVAstream tegenstroommachine bestaat in een inbouw- en opbouwmodel.

PPG Belgium investeerde de afgelopen jaren daarom fors in haar afdeling PPG Technics. Het gespecialiseerde team biedt uitgebreide technische ondersteuning voor zwembadbouwers. Dat gebeurt vanop afstand, maar ook heel vaak ter plaatse. Die knowhow wordt verder gedeeld via het recent opgerichte PPG Academy. “Onze collega’s van PPG Technics organiseren opleidingen voor zwembadbouwers rond specifieke thema’s of producten. Zo kunnen ook zij hun klanten nog beter en sneller van dienst zijn.”

De EVAstream tegenstroommachine tovert je zwembad om tot een fitness- en wellnessruimte.

Sterke logistiek

De afgelopen jaren kende de zwembadsector een explosieve groei. Sinds 2022 is een decompressie van de markt voelbaar. Nathan Leroy: “De groep was hierop voorbereid. Iedereen in de markt weet dat de afgelopen twee jaren heel uitzonderlijk waren. Wij vinden het belangrijk om onze klanten op elk moment te ontzorgen. PPG is blijven groeien sinds dag één en staat vandaag sterk in zijn schoenen. Dat is uiteraard goed voor ons, maar vooral voor onze klanten. Het laat ons toe om te blijven investeren, zowel in onze infrastructuur als in strategische technieken: warmtepompen, filters, liners, pompen en afdekkingen met Aquadeck. Ook in de toekomst zetten we hier verder op in, samen met onze eigen fabrikanten en onze leveranciers.” 

Daarnaast wint het online luik steeds meer aan belang. De b2b-webshop, uitsluitend voor zwembadbouwers, laat klanten toe om naast hun bestelhistoriek ook de beschikbaarheid van producten terug te vinden, de transit van hun bestelling op te volgen, eigen order templates op te maken… “Een bestelling geplaatst voor elf uur ‘s morgens, wordt de werkdag erop geleverd. Wil je een retour aanvragen, dan kan dat eenvoudig via de webshop. We halen het product de volgende werkdag op en nemen zo alle praktische rompslomp uit handen van de zwembadbouwer.”

De PPG-Deluxe-Filter is een exclusieve high-end filter die voldoet aan de verwachtingen van de veeleisende zwembadbouwer.

Uitgebreid portfolio

Hameren op kwaliteit, continu innoveren, trends spotten…: het zijn voorwaarden om vooruitstrevend te blijven. 

“Door bewust te kiezen voor hoogwaardige oplossingen verkleinen we de kans op uitval bij de eindklant. Zo maken we het leven van de zwembadprofessional een pak gemakkelijker. Met PPG Technics bieden we een dienst na verkoop en gaan we zelf tot bij de eindklant, indien nodig”, legt Nathan Leroy uit. “We willen dicht bij onze klanten staan. Op zich is de zwem­badmarkt nog relatief jong. Zelf zijn we met PPG actief sinds 2004. Met veel Belgische zwembadbedrijven werken we zo al heel lang samen. We hanteren dezelfde strategie met onze leveranciers. Het laat ons toe om samen producten ontwikkelen, te verfijnen en specifieke oplossingen aan te bieden voor onze klanten. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de PPG-Deluxe-pomp met variabele snelheid. Een heel betrouwbaar product met een zeer efficiënt ontwerp, dat daardoor een hoger debiet haalt met een lager energieverbruik.”

Andere producten spelen dan weer in op de veiligheid rondom het zwembad of de beleving voor de eindklant. 

PPG investeert in strategische technieken, zoals deze InverX-warmtepomp.

“Met onze Aquadeck-zwembadafdekkingen bespaar je energie, haal je een knappe cover in huis en verhoog je ook de veiligheid voor kinderen en dieren rond het zwembad. Het driekamer-compartiment van de lamellen levert een hoger drijfvermogen. Met een Aquadeck-uitvoering in pvc of polycarbonaat vind je een gepaste oplossing voor elk project: in opbouw, ingewerkt in het bad, of met solarlamellen indien gewenst.”

“Een ander mooi voorbeeld van een product dat de beleving centraal stelt, is onze EVAstream tegenstroom. Deze tegenstroom laat zich eenvoudig installeren en maakt van het zwembad een heuse trainings- en ontspanningsruimte. Beschikbaar in opbouw- of inbouwmodel, heb je bovendien een geschikte oplossing voor elk type bad en elke wens van je eindklant.”

Door de Aquadeck-zwembadafdekking bespaart de eindklant energie en haalt hij een knappe cover in huis.

Proactieve aanpak tegen corrosie

Naast een state-of-the-artportfolio streeft Pollet Pool Group naar duurzame installaties. Het behoud van de kwaliteit van de volledige installatie is daarbij essentieel. Een gekend probleem in een zwembad is de corrosie van materialen. Iets wat je als zwembadbouwer te allen tijde wil vermijden. Hierbij spelen twee factoren een belangrijke rol: het aantal chloriden in het water en mogelijke zwerfstromen. 

“Idealiter hou je het totaal aantal chloriden onder 1.200 ppm”, zegt Nathan Leroy. “Door hogere waarden kunnen de metaaldelen in het water oxideren. Zelfs rvs-onderdelen ontsnappen hier niet aan. Ons DAISY-systeem, waar we met de DA-GEN een ontsmetting via hydrolysesysteem toepassen, biedt hierop een antwoord. We ontsmetten door de productie van vrije radicalen en een minimale hoeveelheid zout (< 1 mg/l). Door het chloor- en zoutgehalte te minimaliseren kunnen we corrosie sterk beperken. Als we het zoutgehalte onder één gram houden, zit je onder het corrosiegehalte van zout. Hiervoor is het DAISY-concept met DA-GEN uiterst geschikt. Daarnaast is het aarden van metaalonderdelen een belangrijke factor om corrosie tegen te gaan. Door elementen met metalen onderdelen, zoals de pomp, het tegenstroomsysteem of de warmtepomp, te aarden, nemen we mogelijke zwerfstromen weg. Zo vermijden we dat het zwembadwater als geleider werkt tussen de aanwezige metaaldeeltjes.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details