Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Natuursteen geeft zwembad karakter

Natuursteen geeft zwembad karakter

Met organische rondingen of heerlijk strak langwerpig: hoe het  zwembad er ook uitziet, natuursteen is een garantie voor een stijlvolle uitstraling. Boordstenen in graniet of blauwsteen tillen het zwembadproject naar een hoger niveau. E.L.S. Garden levert natuursteenproducten op maat, inclusief afwerkingsmaterialen, zoals speciale siliconen. 

Als groothandel in tuinmateriaal biedt E.L.S. Garden een ruim gamma aan benodigdheden voor elk tuinproject. Doorheen de jaren bouwde het bedrijf ook een assortiment uit voor zwembadbouwers. De totaalbeleving van een tuin omvat steeds vaker een zwembad en E.L.S. Garden evolueert mee met de marktvraag. 

Met hoogwaardige natuursteenproducten tilt de zwembadbouwer zijn project naar een hoger niveau.

“We willen de vakman alle materialen en toebehoren geven om zijn projecten kwalitatief uit te voeren en daar horen ook zwembadboorden bij”, zegt Els Meynen van E.L.S. Garden. “Zoals klanten van ons gewoon zijn, kiezen we ook hierbij voor hoogwaardige materialen. Voor zwembaden en zwemvijvers is er een ruim assortiment graniet. Ook blauwsteen is mogelijk, maar gezien het kwetsbare karakter is dat minder geschikt. Soms kan het wel als boordsteen. De charmante uitstraling van deze steensoort is dan ook erg geliefd.”

Vlak of met overhangende neus

Elk zwembadproject is anders. Om u als professional letterlijk de juiste bouwstenen aan te reiken, is dus een brede waaier aan producten nodig. Bij E.L.S. Garden kiest u uit een ruim gamma granieten boordstenen. 

“Dat vulkanisch gesteente is uitzonderlijk weerbaar tegen onder meer chemicaliën en daarmee ideaal voor toepassing in en rond zwembaden. De boordstenen hebben soms een overhangende neus – vijf centimeter in tegenstelling tot drie centimeter op de tegel – of zijn vlak.”

Zwembadboorden in natuursteen zijn stijlvol en tijdloos.

De tegels, in graniet of blauwsteen, zijn standaard 35 centimeter diep. Ze zijn ook beschikbaar in 60 bij 40, 60 bij 60, of 80 bij 80 centimeter. Die grootformaattegels doen het tegenwoordig bijzonder goed, in lijn met de algemene trend. 

Daarnaast heeft E.L.S. Garden trapelementen voor zwembaden en zwemvijvers. Deze vaste bouwstenen zijn steeds 28 bij 78 centimeter en laten toe snel en eenvoudig een stijlvolle zwembadtrap te construeren. Ook voor een bordestrap, hoektrap of plage zijn er oplossingen voorzien.

Ook voor zwembadtrappen heeft E.L.S. Garden granieten trapelementen.

Hoogwaardige afwerking op elk vlak

Wie investeert in een eigen zwembad, wil dat alles tot in de puntjes klopt. En dat begint bij de keuze van de bouw- en afwerkingsmaterialen. Koopt u boordstenen bij E.L.S. Garden, dan bent u alvast zeker van een topproduct om mee te starten. Het graniet is gebrand en geborsteld. Zo ontstaat een ruwe structuur waarop de zwembadgebruiker niet uitglijdt. Bijvoorbeeld met een gezoete neus, om schaafwonden te voorkomen als de zwemmer met het lichaam tegen de zwembadrand of de trap komt.

“Om een zwembadproject helemaal tot in de puntjes af te werken, moet je natuurlijk ook voor de afwerking hoogwaardige materialen kiezen”, benadrukt Els Meynen. “Bij ons vindt de vakman ook speciale siliconen om het tegelwerk mee af te kitten. Zo zetten wij onze totaalvisie om in de praktijk. Tuinaannemer of gespecialiseerd zwembadbouwer: we helpen u graag verder met kwalitatieve producten voor elk project.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details