Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Minder energie voor evenveel plezier

Minder energie voor evenveel plezier

Een sterke toekomstvisie en zin voor innovatie zitten diep in het DNA van Blue Drops. Waar het uiteindelijk allemaal om draait? Het ontzorgen van de zwembadbouwer, met artikelen voor zwembad- en waterbehandeling van uitstekende kwaliteit. Blue Drops is de schakel tussen de Europese topleveranciers en handelaars in de Benelux. 

Blue Drops werd opgericht in 2016. Zaakvoerders Bram Flobert en Michael Little bouwen samen op tientallen jaren ervaring. Met Blue Drops hebben ze een duidelijke missie: ‘Together we create the pool of tomorrow’. Een heldere blik op de toekomst staat dus centraal. Vandaag blijkt die visie belangrijker dan ooit. “Situaties op de Europese markt veranderen zo snel”, vertelt Michael Little. “Water wordt schaars en energie wordt verschrikkelijk duur. We denken aan het milieu en aan onze klanten wanneer we oplossingen ontwikkelen die waterbesparend en energiezuinig zijn. Waar men vroeger een zwembad koos voor pure ontspanning en klanten enkel dachten aan de vakantie in eigen tuin, wordt het prijskaartje nu steeds belangrijker. Met Blue Drops werken we hard om die ongerustheid weg te nemen.”

De Blueplus full inverter warmtepomp heeft een A+-energielabel.

Kennis en kennisdeling

Blue Drops is meer dan een traditionele groothandel. “We willen niet enkel verkopen, maar er echt zijn voor onze klant door technische ondersteuning te bieden en hun vragen te beantwoorden”, zegt Little. “Daarom hechten we veel waarde aan productkennis bij onze medewerkers. Iedereen moet een solide basis hebben, dus investeren we in interne en externe opleidingen. Zo geven we ook productopleidingen aan zwembadbouwers. Een zwembadbouwer raakt zoveel technische facetten van de bouw en het is moeilijk om goede mensen te vinden. We kunnen er enkel van profiteren om onze kennis te delen. De technische dienst staat bovendien steeds klaar om ondersteuning te bieden, telefonisch of on site.” 

Belangrijk voor Blue Drops is bovendien om kennis voortdurend verder te ontwikkelen. Met innovatieve producten en slimme zwembadtoepassingen biedt Blue Drops een antwoord op de vragen van vandaag en morgen.

Een uniek design met uitstekende prestaties.

Eerst filtratiepomp energiezuinig

In hun pompengamma verlegde Blue Drops de focus naar frequentiegestuurde en inverter-pompen. “Klanten zien vaak over het hoofd dat de filtratiepomp een enorme energievreter is, veel meer dan de warmtepomp”, weet Little. “We moeten er dus over waken dat de filtratiepomp energie­zuiniger is.” 

Waar traditionele pompen acht tot twaalf uur per dag op volledig vermogen werken, draaien energiezuinige pompen wel 24 op 24, maar op een lager toerental. Maak je de berekening, dan kan het elektriciteitsverbruik op die manier tot 75 procent worden teruggedrongen. “Een traditionele pomp die tijdens het zwembadseizoen 200 tot 220 dagen aan vol vermogen draait, wordt heel duur. Een frequentiegestuurde pomp heeft een ander type motor, namelijk permanent-magneetmotoren die continu op een lager toerental draaien.” 

Zulke pompen vragen vaak een iets grotere investering dan een traditionele pomp, maar die loont: na twee jaar haalt de klant de kostprijs er al uit en na tien jaar noteer je een besparing tot duizenden euro’s. Little: “We willen de juiste keuze maken tijdens de productselectie, we maken afspraken met de fabrikanten, altijd met onze klanten in het achterhoofd. Meer dan 95 procent van onze verkoop beslaat nu frequentiegestuurde 

Zwembad slimmer maken

Veel mensen investeerden de afgelopen jaren in zonnepanelen en stonden daarom niet echt stil bij het verbruik van hun zwembad. “Met de introductie van de digitale meters verandert dat verhaal ook. Het is belangrijk om meer bewust te zijn van energiezuinigheid”, stelt Little. Door zwembaden slimmer te maken, komt Blue Drops tegemoet aan de vragen rond energiebesparing. 

Belangrijke component daarbij zijn ook de warmtepompen. Blue Drops biedt uitsluitend nog inverter-warmtepompen aan. “Dit type pomp past zijn capaciteit aan de gewenste watertemperatuur, de gemeten watertemperatuur en de gemeten luchttemperatuur aan. In functie van die drie parameters verwarmt de pomp het zwembad zo energiezuinig mogelijk.”

Met de smartphone-app bestuur je de applicatie vanop afstand.

Proactief problemen oplossen

Alle Blue Drops-warmtepompen worden geleverd met een ingebouwde wifi-module. Daarmee kan de klant zijn pomp vanop afstand besturen, maar kan de installateur ook een oogje in het zeil houden bij eventuele problemen. Via wifi zijn de warmtepompen verbonden met een externe partij die 24 op 7 het zwembad monitort via verschillende sensoren. 

Little geeft een voorbeeld: “De warmtepomp heeft een bepaald debiet nodig om optimaal te renderen. Na verloop van tijd kan dat afnemen, bijvoorbeeld omdat de klant de filter vergeet te reinigen oftewel backwashen. De ingebouwde sensoren detecteren het gezakte debiet en signaleren aan de zwembadbouwer dat deze warmtepomp zal stoppen met werken. Zo kan de zwembadbouwer anticiperen op problemen bij zijn klanten. Sommige problemen zijn al opgelost door een snel telefoontje naar de klant waarin je uitlegt wat die moet doen. In andere gevallen kan je als installateur makkelijker inplannen wanneer je langsgaat voor ondersteuning, en zo een piek van problemen tijdens het seizoen voorkomen. Dankzij de sensoren kunnen we bovendien de garantie op onze toestellen verhogen. We kunnen de fullservicegarantie op onze warmtepompen optrekken van twee jaar naar vijf jaar. De monitoring gebeurt geheel volgens de GDPR-richtlijnen en in overeenstemming met de klant.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details