Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Milieuvriendelijke filtertechnologie van topkwaliteit
De duurzame zwembaden zijn gemakkelijk te onderhouden, energie-efficiënt en kostenbesparend.

Milieuvriendelijke filtertechnologie van topkwaliteit

Bob Monteyne is een echt familiebedrijf, dat ondertussen al aan de vijfde generatie bouw zit. Het is dan ook een overbekende naam in de zwembadbouwwereld. Door jarenlange ervaring en expertise heeft het zich gepositioneerd als een van de meest vertrouwde en succesvolle zwembadbouwers in België.

Lieven Desmet, sales Bob Monteyne: “We zijn van mening dat het bouwen van een zwembad niet alleen gaat om het graven van een gat in de grond en het plaatsen van een zwembad erin. Het gaat om het creëren van een levensstijl en het bieden van een oase van rust en ontspanning. Daarom besteden we veel tijd aan het luisteren naar de wensen van klanten en het ontwerpen van een zwembad dat perfect bij hen past. We werken nauw samen met de klant en tuinaannemer tijdens het hele proces, van het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering, om ervoor te zorgen dat elk detail perfect is.”

Het gaat om het creëren van een levensstijl en het bieden van een oase van rust en ontspanning.

Al meer dan tien jaar onberispelijke waterkwaliteit

Bij Bob Monteyne gaan ze bovendien prat op correct advies, zowel qua features als qua waterkwaliteit. Voor die laatste gebruiken ze de nieuwste technologieën en materialen. Dit zorgt niet alleen voor een duurzaam zwembad, maar ook voor een zwembad dat gemakkelijk te onderhouden is en energie-efficiënt en kostenbesparend is.

Lieven Desmet: “Het onderhoud van een zwembad staat of valt met de goede uitvoering en behandeling van het water. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het zwembadwater veilig, perfect proper én gezond blijft. Een van de meest effectieve methoden voor waterbehandeling is zoutelektrolyse, beter gekend als het OSPA-systeem. Wat in 2022 plots een hot item werd, namelijk onberispelijke waterkwaliteit en -behandeling, in combinatie met ecologische insteek, gebruiken wij al meer dan tien jaar.”

Bij Bob Monteyne gaan ze prat op correct advies, zowel qua features als qua waterkwaliteit. Voor die laatste gebruiken ze de nieuwste technologieën en materialen.

Zwembadwater, zo gezond als bronwater

OSPA is een innovatief en geavanceerd waterbehandelingssysteem dat gebruikmaakt van eenvoudig, goedkoop en veilig keukenzout om het zwembadwater duurzaam schoon en veilig te houden. Het Duitse systeem, met negentig jaar ervaring, heeft alles onder één dak om het zwembadwater tot in het kleinste detail te behandelen.

Lieven Desmet: “Het uit zout gemaakte desinfectiemiddel is krachtig en verwijdert bacteriën, virussen en andere verontreini­gingen op zeer efficiënte wijze – en dat zonder andere ballaststoffen of zoutsmaak in het zwembad! Omdat we geen andere ballaststoffen in het water hebben, is de waterbalans telkens in evenwicht. Het heeft ook een pH-regelsysteem dat ervoor zorgt dat de pH-waarde van het zwembadwater op het juiste niveau blijft. Dit is belangrijk omdat een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot problemen zoals irritatie van de ogen en de huid. Door dit innovatief en geavanceerd water­behandelingssysteem is je zwembadwater perfect hygiënisch en net zo gezond als bronwater!”

Het onderhoud van een zwembad staat of valt met de goede uitvoering en behandeling van het water. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het zwembadwater veilig, perfect proper én gezond blijft..

Ook over de grens

Lieven Desmet: “Tegenwoordig mogen we ook al eens ons kunnen over de landsgrenzen heen etaleren. Want degenen met een tweede verblijf vinden dezelfde kwaliteit van zwembadbouwer niet altijd terug in de buurt van hun pied-à-terre. Dus worden we almaar regelmatiger gevraagd om ook daar het zwembad aan te leggen of te renoveren. Met dezelfde service ter plaatse en kwaliteit, dat spreekt voor zich. Ook de combinatie zwembad/whirlpool is in stevige opmars. We hebben namelijk een systeem ontwikkeld dat niet alleen gemakkelijk in onderhoud is, maar ook energiebesparend, omdat we de warmte van de whirlpool na het gebruik recupereren voor het zwembad.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details