Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Met 300 exposanten en 54% meer ruimte dan bij de vorige editie
Piscina en Wellness in Barcelona is de toonaangevende vakbeurs voor zwembaden, spa’s, wellness en buitenleven.

Met 300 exposanten en 54% meer ruimte dan bij de vorige editie

Piscina & Wellness Barcelona 2023 bereidt de meest internationale editie in haar geschiedenis voor

Met meer exposanten, meer ruimte en een record aan internationaliteit blijft Piscina & Wellness Barcelona groeien en alle voorspellingen overtreffen. Het toonaangevende evenement in Spanje en een Europese benchmark in de branche heeft de cijfers van de vorige editie bijna verdubbeld, met 300 bevestigde exposerende bedrijven en 40.000 m2 bruto vloeroppervlak. Daarnaast is de sterke toename van de internationale deelname opmerkelijk, die nu 68% van het totale aanbod uitmaakt met bedrijven uit wel 26 landen.

Piscina & Wellness Barcelona wordt georganiseerd door Fira de Barcelona met steun van de Spaanse branchevereniging voor zwembaden ASOFAP en brengt van 27 tot 30 november in de Gran Via de hele waardeketen van het zwembadproduct voor residentieel en openbaar gebruik samen, evenals faciliteiten, apparatuur en accessoires met betrekking tot wellness, spa, fitness en buitendecoratie. Dit jaar vormen de oplossingen voor een duurzaam, verbonden en meer ervaringsgericht zwembad het hoogtepunt van de show.

Een sfeerbeeld van de opening van de vorige editie van deze beurs.

In het commerciële aanbod van de show bereikt de internationaliteit van de exposanten 68%, wat 8 punten meer is dan in 2021, het hoogste aandeel in de geschiedenis van de show, die in 1994 werd opgericht. Er exposeren internationale bedrijven uit 26 landen, waaronder China, Frankrijk, Turkije, Italië, Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Portugal, Canada, Israël en Tsjechië.

De voorzitter van het organisatiecomité van de show, Eloi Planes, is blij met deze groei “die Piscina & Wellness Barcelona bevestigt als het meest internationale evenement op de Europese beurskalender van de sector en de interesse onderstreept die wordt gewekt door de Spaanse markt, met het op één na grootste zwembadpark in Europa en het op drie na grootste ter wereld, die steeds ontvankelijker wordt voor het aannemen van oplossingen en technologieën die de duurzaamheid verbeteren, het onderhoud vereenvoudigen en het comfort van de gebruikers verhogen.”

Ángel Celorrio, directeur van Piscina Wellness Barcelona, zei: “De tot nu toe behaalde bezoekersaantallen, die tot de opening van het evenement nog kunnen stijgen, maken het evenement tot een van de beste van de afgelopen tien jaar, in lijn met de goede prestaties van de sector, die een van de meest dynamische is in de Spaanse economie en zich stevig inzet voor duurzaamheid.”

Tijdens deze beurs ligt de focus op alles rond zwembaden, maar ook spa’s, wellness en buitenleven.

Leiders bevestigd

Tot nu toe zijn binnen het aanbod van de beurs de meest representatieve segmenten wellness, zuivering, fysische en chemische waterbehandeling, coatings en ornamenten, zwembadbouwers, witgoed voor zwembaden, pompen en installatieaccessoires. Ook belangrijk zijn de bedrijven van onder andere afdekkingen, verlichting, meet- en regelapparatuur, geprefabriceerde vaartuigen, airconditioning en veiligheid.

Onder de bevestigde bedrijven bevinden zich toonaangevende bedrijven zoals Fluidra, Hayward, Fairland, Productos QP, Emaux, Aquavia Spa, Eurospas, PHNX, Superior Wellness, CGT Alkor, Fix a Leak, Action Park Waterscapes, ATH – BWT, Espa, Construcciones Condal, Rosa Gres, Grupo Baeza, Ercros, Renolit, Basecrete, Gres de Aragón, Gresmanc, Iber Coverpool, PS Pool en SCP Europe.

De fabrikanten streven naar duurzamere, meer efficiënte en op maat gemaakte oplossingen en technologieën.

Een sterke industrie

De zwembadindustrie levert producten en diensten voor zowel nieuwbouw als renovatie en onderhoud van de meer dan 1,3 miljoen zwembaden in Spanje, maar ook voor wellnesscentra en andere waterfaciliteiten.

De goede resultaten in de eerste helft van het jaar betekenen dat de Spaanse zwembadindustrie in 2023 naar verwachting met 3% zal groeien, volgens de Sector Barometer van ASOFAP. Dit percentage duidt op een normalisering van de omzet na de uitzonderlijke stijging van de vraag tijdens de pandemie. Momenteel vertoont de Spaanse markt dynamiek in openbare zwembaden en zwembaden voor collectief gebruik, met een toename van de investeringen door sportcomplexen en toeristische accommodaties om de zwembaden en wellnessruimtes van hun vestigingen te renoveren en technologisch uit te rusten. In de residentiële sector is er een groeiende vraag naar producten die helpen bij het onderhoud en de duurzaamheid van zwembaden, zoals apparatuur voor zoutelektrolyse, doseer- en regelsystemen, warmtepompen en afdekkingen.

Exposanten tonen en demonstreren hun nieuwste ontwikkelingen en het bestaande assortiment.

Innovatie, uitdagingen en oplossingen

De innovatieve inspanningen van de sector, in haar streven naar meer duurzame, efficiënte en op maat gemaakte oplossingen en technologieën, gericht op het optimaliseren van het gebruik van water en energie en het verbeteren van de levenskwaliteit van de gebruikers, zullen worden weerspiegeld in de nieuwe producten die op het evenement worden getoond. De meest innovatieve en ontwrichtende items zijn te zien in de Innovation Zone, een ruimte die door de beurs wordt ingericht en waar exposanten hun beste oplossingen onder de aandacht kunnen brengen. Energiebesparing en vermindering van waterverbruik, de impact van digitalisering en connectiviteit op zwembadonderhoud, het belang van architectonisch ontwerp en het creëren van gezonde, recreatieve en wellnesservaringen zijn allemaal trendsettend.

De Wellness Experience, een volledig operationeel wellnesscentrum, wordt heropend en toont de nieuwste apparatuur, producten en specifieke oplossingen voor dit soort instellingen. Een ander hoogtepunt is de “Outdoor Living Experience”, gewijd aan de nieuwste trends op het gebied van outdoor design om de openluchtruimte die normaal gesproken zwembaden omringt om te toveren in een gezellige en ontspannende ruimte, gewijd aan het bevorderen van wellness, gezondheid en gezelligheid.

Deze editie zal de goede resultaten van de vorige editie ruimschoots overstijgen.

Tot slot vindt er op de beurs een galadiner plaats waar de belangrijkste actoren uit de sector samenkomen en waar de Piscina & Wellness Barcelona Awards worden uitgereikt voor de meest duurzame en innovatieve producten op de beurs, de Wellness Experience Awards voor de beste Iberische en Europese spa’s, kuuroorden en thalassotherapiecentra en de Internationale Architectuurwedstrijd voor studenten. Al deze prijzen geven de waarden van innovatie in de zwembadsector weer en ronden een editie af die zich ontwikkelt tot een van de drukste en meest representatieve van het evenement in Barcelona.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details