Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
‘Meerplezier’
De nieuwe en gethematiseerde ‘Snake’-glijbaan bij mooi weer aan het Betuwestrand.

‘Meerplezier’

Het is niet altijd eenvoudig de juiste attracties te kiezen om de uitstraling van een zwembad of familiepark op te frissen. Doelgroep, variatie, thematisering, doorstroming, locatie, onderhoud en natuurlijke invloeden zijn allemaal zwaarwegende punten bij de keuze voor een vernieuwende attractie. Toch lijkt het BetuweStrand Recreatie het afgelopen seizoen gelukt te zijn.

BetuweStrand Recreatie in Beesd is een mekka van familieplezier in het midden van Nederland. Dit campingresort rond een groot meer heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een vaste waarde voor vakanties – niet alleen in de zomer. Natuurlijk onthult de zomer wel altijd het leukste aspect van een meer: ​​zwemmen! De setting op het Betuwestrand had niet beter kunnen zijn, om alle aspecten van een zomerse dag aan het water – vooral voor de kinderen – te vervullen, met een zandstrand en ondiep water.

Maar wat is er lekkerder dan de geur van zonnebrandcrème, en leuker dan strandballen en het bouwen van zandkastelen? Een waterglijbaan! In het jaar 2012 bouwde Wiegand Waterrides de eerste glijbaan aan het meer, de familieglijbaan. De eigenaarsfamilie Kraal koos voor een roestvrijstalen glijbaan, vooral omdat deze duurzamer is dan glijbanen van polyester en eenvoudig met water uit het meer te voeden is zonder dat dit het materiaal van de glijbaan aantast. Deze familieglijbaan, een brede glijbaan met een aantal heuvels aan de oppervlakte, werd gebouwd in het meer op een plek met de juiste diepte en spreekt het hele gezin aan. Omdat natuurlijke meren soms van waterhoogte variëren, heeft Wiegand het uiteinde van de glijbaan op drijvende pontons geplaatst, zodat het uiteinde van de glijbaan zich altijd automatisch aanpast aan de hoogte van het wateroppervlak.

De familieglijbaan, drijvend op pontons.

Een gouden combinatie

Tegelijkertijd met de familieglijbaan werd een spannende Jump Slide toegevoegd, die een grote sensatie aan tieners biedt.
De slechts 5,20 meter lange glijbaan eindigt op een hoogte van 2 meter boven het waterniveau en de glijbaangasten maken vervolgens een vrije val in het water.

Jarenlang verheugde deze combinatie van glijbanen de gasten van het Betuwestrand, maar toen had eigenaar Arris Kraal een spectaculair idee voor een nieuwe, gethematiseerde glijbaan voor aan het meer. Dit keer moest het een langere en hogere glijbaan worden die het glijbanenpark een nieuwe identiteit geeft. Dit is uiteindelijk de 75 meter lange glijbaan uit edelstaal geworden, in een slangenthema. “Voor onze nieuwe rvs glijbaan hebben wij opnieuw voor de firma Wiegand Waterrides gekozen, omdat wij hier uitstekende ervaringen mee hebben. Ook dit project was een hele uitdaging, omdat de volledige basisconstructie bij ons in het water staat op enkele meters diepte. Met behulp van een drijvend werkplatform en verschillende telescoopkranen is het geheel op spectaculaire wijze vakkundig geplaatst. Het was gelijk een attractie voor onze gasten die het proces zelf konden bewonderen of online konden meegenieten. Kinderen konden niet wachten om het eerste ritje te maken vanaf onze `Snake´. De naam van onze nieuwe glijbaan verwijst naar de waterzeeslang waarvoor Wiegand speciaal een slangenkop heeft geproduceerd. De bek en kop van de glijbaan heeft Wiegand geairbrusht met ogen en schubben om het nog echter en spannender te maken.” 

In de productiehal wordt de glijbaan met precisie gethematiseerd.

BetuweStrand wou iets unieks neerzetten wat in de smaak van hun gasten zouden vallen. Toch hadden ze vooraf nooit kunnen bedenken wat een enorm succes en aantrekkingskracht de nieuwe glijbaan zou hebben. “Ons grootste ‘probleem’ is het goed reguleren van de toestroom van gasten naar de verschillende glijbanen. Afgelopen seizoen hebben wij hierop ingespeeld met een ‘stop-and-go’-systeem waarbij onze toezichthouders de toestroom enigszins kunnen reguleren. Voor aankomend seizoen gaan wij in samenwerking met Wiegand een aantal technische veranderingen doorvoeren, zoals verbreding van de trappen en het vooraf scheiden van wachtrijen naar de diverse glijbanen. Naast dat de kwaliteit van het materiaal van wereldklasse is, vinden wij het bijzonder dat de medewerkers van Wiegand ondanks alle technische- en veiligheidsbelemmeringen toch altijd met ons heeft meegedacht om onze ultieme glijbaan te realiseren en daarvoor dank.“  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details