Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Meer comfort, minder verbruik, eindeloos veel mogelijkheden
PPG Belgium was aanwezig op de tweejaarlijkse zwembadbeurs Aquanale.

Meer comfort, minder verbruik, eindeloos veel mogelijkheden

De winter is in het land, de belangrijkste zwembadbeurzen zijn achter de rug en de sector maakt zich op voor de start van het zwembadseizoen 2024. PPG Belgium in Waregem legt de laatste hand aan een nieuwe catalogus, met daarin heel wat aandacht voor energiebesparende innovaties. Nathan Leroy, sales director bij PPG Belgium: “Het leven van onze zwembadbouwers en dat van hun klanten vereenvoudigen dankzij meer comfort, een efficiënter energiebeheer en een lager verbruik als eindresultaat. Daar draait het om!” 

PPG Belgium, onderdeel van het internationale Pollet Pool Group, blikt tevreden terug op de Duitse Aquanale. Samen met een selectie zusterbedrijven uit de groep nam PPG Belgium er deel aan de tweejaarlijkse zwembadbeurs. Ook heel wat Belgische zwembadbouwers zakten af naar Keulen om er de nieuwste trends uit zwembadland op te pikken. Centraal voor PPG Belgium stonden Wattr, de nieuwste en zelflerende zwembadcontroller, en een nieuwe PPG Deluxe VS Pomp. 

Nathan Leroy: “Het zijn producten die voor zowel de zwembadbouwer als de eindklant efficiënt zwembadbeheer op maat toelaten. Tijdens ons jaarlijkse Pool Event, eind februari in Waregem, stellen we de producten in detail voor. Nu al een tipje van de sluier lichten? Heel graag.” 

“Wattr is de nieuwste zelflerende, meest gebruiksvriendelijke zwembadcontroller. Wattr spreekt moeiteloos met alle cruciale toestellen binnen een zwembadinstallatie. Denk daarbij aan de warmte- en circulatiepomp, de waterbehandeling, de verlichting en de afdekking. Wattr brengt de volledige controle van het zwembad samen in één handige app. De software begrijpt het dagelijkse energieverbruik in de woning, kent de wensen van de eindgebruiker en zet automatisch het ideale scenario in gang dankzij de thermisch-energetische modellen. Dat levert al snel dertig procent energiebesparing op, en maximaal comfort. Het enige wat de gebruiker nog moet doen, is een gewenste temperatuur ingeven en een gepersonaliseerd zwemschema toevoegen aan de app. Wattr leert de gedragingen van de klant kennen en past zich daarop aan.” “Het systeem houdt daarnaast ook rekening met de weersomstandigheden en stuurt op basis van die paramaters alle geconnecteerde toestellen slimmer aan. Een concreet voorbeeld: een warme woensdagnamiddag, het zwembadwater is ruim boven de ingestelde comforttemperatuur en er wordt volgens het zwemschema in de nabije toekomst niet gezwommen  Dan zal Wattr er automatisch voor zorgen dat de warmtepomp niet onnodig draait. Wil de zwembadeigenaar toch zelf ingrijpen? Dat kan. Via de app houdt hij op elk moment de controle.”

De nieuwe PPG pomp Deluxe VS levert zo’n zeventien procent meer rendement.

Productupdates voor meer rendement

Ook de PPG pomp Deluxe VS, een van de key producten uit de PPG-range, onderging een grondige make-over. De pomp kreeg een knap tijdloos design aangemeten, inclusief geïntegreerde ledverlichting. Dankzij de nieuwe aangepaste ventilator levert de nieuwe PPG pomp Deluxe VS zo’n zeventien procent meer rendement en zorgt voor een fikse energiebesparing. Bovendien onderscheidt de pomp zich in de markt door zijn uiterst stille werking.

Nathan Leroy: “We lanceren in 2024 ook onze ‘shop-in-shop display’ voor Maytronics. Zo bieden we onze zwembadbouwers de mogelijkheid om onze bekende robots nog beter en stijlvoller te integreren in hun showroom. Daarnaast hebben we voor volgend jaar nog een draadloze robot in petto, een gloednieuw elektrolysesysteem, en een update van MultiCyclone. Ook voegen we uit het Alkorplan Tile-assortiment de liners green en grey toe aan de collectie. Deze gewapende folie simuleert het effect van grootformaattegels en combineert zo elegantie met functionaliteit. Kortom, we hebben een pak nieuwigheden in de pijplijn, met één doel: Supporting Pool Builders.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details