Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Maximale dienstverlening door innovatie, kwaliteit en logistieke ondersteuning
Een goede zwembadafdekking verhoogt de veiligheid rondom het bad, vermindert verdamping en behoudt de temperatuur.

Maximale dienstverlening door innovatie, kwaliteit en logistieke ondersteuning

Voor het nieuwe zwembadseizoen gaat Pool Cover Systems verder op het elan van vorig jaar: met een nog betere logistieke ondersteuning, een uitbreiding van zijn revolutionair ophangsysteem, en handige salestools voor de zwembadprofessionals. Zo wil het bedrijf uit Weelde klanten maximaal bijstaan en de eindklanten zo goed mogelijk informeren om de juiste lamellenafdekking te kiezen voor hun zwembad. 

De afgelopen maanden zette het team van Pool Cover Systems alles op alles om een vlotte seizoenstart te garanderen voor zijn klanten. De producent van hoogwaardige zwembadafdekkingen wil zo de verkoopkansen voor de zwembadbouwer verhogen. “We ontwikkelden verschillende marketingtools en promomaterialen die we gratis ter beschikking stellen van onze klanten”, legt commercieel manager Simon Ryckewaert uit. “Dit omvat onder andere een speciaal ontwikkelde b2c-brochure, waarmee de zwembadbouwer de eindklant beter kan informeren over de mogelijkheden van onze lamellenafdekkingen. Verder werkten we een gedetailleerde staalmap uit, die de eindklant laat kennismaken met het type materiaal, de mogelijke kleuren en de beschikbare afmetingen.”

Een standvastige, hoogwaardige kwaliteit blijft een van de belangrijkste pijlers van Pool Cover Systems.

Standvastige kwaliteit en service

Op het vlak van logistieke ondersteuning zette Pool Cover Systems opnieuw een stap voorwaarts. Ryckewaert: “We beschikken sinds kort over een nieuwe, kleinere trailer met meesturende achteras. Dit laat ons toe vlot te leveren op minder bereikbare plaatsen en in de stadskernen. We zien de laatste tijd namelijk een evolutie naar de zogenaamde plunge pools in de steden. Door onze leveringsmogelijkheden uit te breiden, trachten we de zwembadprofessionals maximaal te ondersteunen. Zo kunnen zij een optimale dienstverlening bieden aan hun eindklanten. Daarnaast investeerden we ook in een nieuwe trekker met EURO 6-emissienorm. Dit betekent minder CO₂-uitstoot en een verbruik dat tien à vijftien procent lager ligt. Zo dragen we ons steentje bij aan het milieu.”

Een standvastige en hoogwaardige kwaliteit van zijn producten, een uitmuntende service, een rechtstreekse communicatie en een goede betrouwbaarheid zijn de pijlers waarmee Pool Cover Systems zich onderscheidt. “We kiezen bewust voor korte communicatielijnen binnen onze organisatie om elke klant zo goed mogelijk bij te staan en we gaan steeds transparant te werk. Onze klanten waarderen dit ten zeerste. We zijn een van de weinige onafhankelijke spelers op de markt en proberen zo het verschil te maken.” 

Die manier van werken betekent ook een flexibele en performante aanpak en levering. Orders worden vlot verwerkt en binnen vijftien werkdagen op de werf geleverd. Dat Pool Cover Systems het transport volledig in eigen beheer heeft, is een extra troef. Zo behoudt het steeds de controle over het totale vervoertraject en waarborgt het een correcte oplevering, volgens de wensen van de eindklant.

Revolutionaire afdekkingen

Eind vorig jaar imponeerde Pool Cover Systems bestaande en nieuwe klanten met zijn revolutionaire profielen en ophangonderdelen die het traditionele rvs weren. “Dit nieuwe systeem bestaat uit een combinatie van composiet en kunststof. Onze innovatie werd bijzonder goed onthaald in de markt en is intussen volledig beschikbaar en leverbaar. We kregen er al heel wat nieuwe klanten bij, en zo’n 95 procent van alle geproduceerde orders is volgens dat nieuwe principe”, gaat Ryckewaert verder.

“Momenteel ontwikkelen we deze oplossing specifiek voor de renovatiemarkt.” Het huidige nieuwe systeem kan overspanningen tot 4,5 meter aan. Oude zwembaden zijn doorgaans breder en langer dan de recente modellen: met meer dan vier meter breedte en meer dan tien of twaalf meter lengte. Sommige eigenaars kiezen ervoor om hun zwembad om te bouwen naar een kleiner model, door bijvoorbeeld een muur te plaatsen en een bad van zes meter breed zo om te vormen tot een van vier bij tien meter. Toch blijft de renovatiemarkt een belangrijk aandeel. Om die grotere overspanningen aan te kunnen, werkt Pool Cover Systems nu aan een upgrade die dezelfde innovatieve technologie hanteert. “We verwachten dit tegen de zomer op de markt te brengen en hopen zo een passend antwoord te bieden op de uitdagingen in de renovatiemarkt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details