Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Lang genieten van je zwembad met duurzame zwembadcoatings
De veelzijdige coatings zijn ook op trappen en glijbanen te appliceren.

Lang genieten van je zwembad met duurzame zwembadcoatings

Het ontstaan van The Coating Master BV lijkt wel een sprookje. Toen het noodlot toesloeg, werden jeugdgeliefden Alexander Alberts en Angelique Nauta samengebracht. Ze besloten samen in zee te gaan en voor de applicatie van duurzame zwembadcoatings. Ze vertellen hoe zwembaden met hun coatings nog lang en gelukkig leven. 

Jeugdgeliefden Angelique en Alexander.

Een paar jaar geleden kon Angelique door lockdownmaatregelen Nederland niet verlaten om terug te keren naar haar familie in Australië. “Ik was een Aussie stuck abroad”, vertelt ze. “Ik dacht: wat moet ik nu?” Alexander en Angelique besloten hun krachten te bundelen. Met zijn dertig jaar ervaring in coatings, en haar business-achtergrond, begonnen ze aan hun coatingbedrijf. En dat bleek een match made in heaven. Nu plaatsen ze hun coatings voor opdrachtgevers in meerdere landen, en werken ze voor stichtingen, particulieren en commerciële klanten.

Duurzaam werken

Om de juiste hygiënische en antibacteriële coating te vinden, moest The Coating Master op bijzondere plekken zoeken, vertelt Alexander. “We hebben coatingmateriaal en knowhow uit de voedselindustrie overgeheveld naar zwembaden. Kaasbaden moeten ook zoutbestendig zijn. Je kunt die coating daarom ook toepassen in zout- en natuurbaden. We zijn uniek als gecertificeerde applicator van deze coating, in Europa en misschien wel de hele wereld.”  

De voedselgecertificeerde coating gaat ook langer mee dan gebruikelijke coatings. “Veel zwembaden gebruiken chloorrubber, omdat ze dat zelf kunnen aanbrengen. Wij hebben gekozen voor een epoxy opbouwsysteem. Dat geeft een dikkere laag, met betere bescherming. Chloorrubber gaat twee zwemseizoenen mee, maar de epoxycoating heeft een duurzaamheid van tien jaar! Je bespaart daarmee een hoop onderhoud en energie, wat weer milieuvriendelijker is.”

“Ook onze apparatuur is beter voor het milieu. Tijdens schuurwerkzaamheden gebruiken we HEPA-filters die fijnstof opzuigen. Zo verhoog je het comfort voor de werknemers en heeft de klant minder overlast. Op deze manier werk je op een gezonde manier, en het scheelt ook veel tijd.”

Het verschil van de zwembadcoatings van The Coating Master.

Goede zorg

Maar volgens Alexander is ook deskundige nazorg belangrijk voor een coating die lang meegaat.  “We doen zelf ook de periodieke controle. Als er eenmaal een prachtig zwembad staat, willen we dat natuurlijk zo houden. Veel onderhoud wordt gedaan met middelen die schadelijk zijn voor de coating. We hebben onderzoek gedaan naar de beste methode om een zwembad schoon te houden, en dat heeft laatst onze eigen poolcleaner opgeleverd.” 

“Dit ready mix product laat je kort inwerken op de ondergrond, daarna haal je het opgebouwde vuil eenvoudig weg met een microvezeldoekje. Het mooie is ook dat het geen invloed heeft op het zwembadwater. Je spoelt het gewoon af. Bovendien wordt de coating niet ruw, omdat je geen schuurmiddelen gebruikt. Daardoor bouwt vervuiling minder snel op en blijft het zwembad langer schoon en fris.”

De voedselgecertificeerde coatings zijn ook voor speciale baden en wellness zeer geschikt.

Persoonlijke aanpak

“Je kunt bij ons rekenen op een persoonlijke aanpak”, vertelt Angelique. “We zijn een familiebedrijf en we zijn er altijd zelf bij.” Alexander voegt toe: “We zijn van begin tot eind betrokken. Eerst doen we een persoonlijke opname op locatie. Daarna leveren we een offerte die altijd gekoppeld is aan een technisch rapport van de leverancier. Het voordeel daarvan is dat we een garantie kunnen bieden van vijf jaar, en dat is uniek in de zwembadwereld. Met de juiste aanpak zorgen we ervoor dat onze klanten zolang mogelijk optimaal van hun zwembad kunnen genieten” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details