Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Lang genieten van een goed onderhouden zwembad
Betonherstel aan de buitenwanden van een zwembad.

Lang genieten van een goed onderhouden zwembad

Met jarenlange ervaring kent Kreeft Betonrenovatie en Injectietechnieken BV de kneepjes van het vak. In 1981 startten de broers Johan en Gesinus Kreeft het bedrijf. Dat is ondertussen een ervaren specialist op het gebied van het repareren, afdichten, versterken en conserveren van betonconstructies door heel Nederland, en telt zo’n zestig medewerkers. Roelof Kreeft vertelt over het bedrijf. 

“Zwembaden zijn maar een klein deel van onze werkzaamheden, maar wel een leuk deel”, zegt Roelof Kreeft. “Als reparatie­bedrijf van beton houden we ons veel bezig met het repareren en duurzaam versterken van betonconstructies, en met het waterdicht maken van constructies. Maar zwembaden, daarop zijn onze werknemers gek, helemaal als het mooi weer is. Ze kunnen dan lekker buiten werken en omdat de zwembaden dieper liggen, is het ook al gauw lekker warm als de zon op zo’n zwembad staat. Het is echt mooi werk voor in het voorjaar.”

Herstel van een groot buitenzwembad.

Snel werken

Toch brengt het werken aan zwembaden ook enige druk met zich mee. “We doen zo’n tien grote zwembaden per jaar, en hier en daar nog wat kleinere. Er zit wel tijdsdruk achter om die allemaal gereed te maken. Tegenwoordig zijn veel zwembaden verwarmd met zonnepanelen en waterpompen, waardoor het langer duurt voordat ze zijn opgewarmd. De baden moeten op tijd gevuld worden, zodat ze kunnen opwarmen. Daar zit voor ons de grootste uitdaging. Omdat buitenzwembaden allemaal ongeveer in dezelfde periode opengaan, moeten de baden die wij onderhouden allemaal ongeveer in dezelfde week klaar zijn! Maar tot nu toe is dat eigenlijk altijd gelukt.”

Een stevige basis

Een groot deel van werkzaamheden rondom zwembadrenovatie is niet zozeer het aanbrengen van nieuwe materialen, maar het herstellen van de ondergrond, legt Kreeft uit. “Dat is eigenlijk de belangrijkste stap. De beschermende coating in zwembaden heeft namelijk een sterke basis nodig. Daarom is het heel belangrijk om de bestaande laag vakkundig te verwijderen met stralen en schuren. Zo heb je vanaf de basis een goede beschermlaag, die nog lang meegaat.”

Een nieuwe coating voor een binnenbad.

Veelzijdig

Kreeft heeft ondertussen al veel zwem­baden hersteld. Daardoor kan het bedrijf veel flexibiliteit laten zien. “Onze klanten variëren van gemeenten en stichtingen tot particulieren, en de zwembaden kunnen groot of klein zijn. We doen eigenlijk alles. Een mooi voorbeeld van ons werk is het Bosbad in Amersfoort. Dat is met 6.000 vierkante meter waarschijnlijk het grootste bad dat we hebben gedaan. Voor het festival Into the Woods wordt dat bad leeggepompt en gebruikt als feestlocatie. Het moet dus wel tegen een stootje kunnen.” 

Tenten beschermen ook tijdens minder weer het werk van Kreeft.

Blijven drijven

Het is duidelijk dat Kreeft voor duurzame verbindingen gaat, zowel in zijn coatings als relaties. “We merken dat klanten bij ons blijven terugkomen. Daarmee zijn we erg blij.” Ook voor partners blijkt het bedrijf een trouwe partner. Zo maakt Kreeft al sinds 1981 uitsluitend gebruik van zwembadcoatings van het merk Zandleven. 

“Sinds die tijd hebben diverse ontwikkelingen in deze coating ervoor gezorgd dat die coating in alle zwembaden toepasbaar is. Bovendien is er sprake van minimale verkleuring en verkrijting. Daardoor slijt de coating minder snel, en dat zorgt voor een lange levensduur. We doen geen concessies als het op kwaliteit aankomt. Als we klaar zijn, willen we dat mensen weer lang kunnen genieten van het zwembad!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details