Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Kwalitatief tot in de kleinste details

Kwalitatief tot in de kleinste details

Technologische innovatie in combinatie met precisie, gedetailleerd vakmanschap en een milieuvriendelijke aanpak van een productie met veel manueel werk: het zijn sinds de oprichting in 1995 de hoekstenen van de bedrijfsfilosofie van NIVEKO. De firma, die sinds 2018 deel uitmaakt van de Pollet Pool Group uit Waregem, is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde speler, die in de zwembadbranche bekend staat om zijn moderne productieprocessen, die zijn partners op alle mogelijke vlakken ondersteunt en zijn klanten een gevarieerd palet aan configuratiemogelijkheden biedt om hun eigen unieke ideeën te realiseren.  

De producten worden op maat gemaakt in twee productiefaciliteiten, met een totale capaciteit van 800 zwembaden per jaar. De fabrieken zijn uitgerust met ultramoderne technologieën, waardoor het gebruik van materialen gemaximaliseerd wordt, het werk voor de medewerkers gestroomlijnd wordt en het hele proces geoptimaliseerd wordt om de kortst mogelijke leveringstermijnen voor de klanten te garanderen. De hoofdzetel omvat binnen en buiten een showroom, en faciliteiten om nieuwe partners op te leiden. Tijdens de training kunnen ze het productieproces en alle faciliteiten van het bedrijf bekijken.

De productie van geïndividualiseerde zwembaden vergt veel ambachtelijk werk. Dankzij de lange traditie van zwembadbouw wordt de ervaring bij NIVEKO van generatie op generatie doorgegeven. Elke nieuwe productiemedewerker krijgt een doorgedreven opleiding om alle werkzaamheden die bij de job komen kijken volledig onder de knie te krijgen. Dankzij een ongekende knowhow kunnen alle relevante kennis, verbeteringen en optimale werkmethoden onmiddellijk in de praktijk toegepast worden. Dit zorgt voor een vlotte continuïteit van geschiedenis en traditie met moderne productiemethoden, wat het DNA van het merk NIVEKO vormt.

Efficiëntie

Efficiëntie staat centraal bij NIVEKO, zowel in de productieprocessen, waar een goede werkplanning voor de medewerkers en een correct gebruik van materiaal cruciaal zijn, als in de samenwerking met de partners. Het brede scala aan afzonderlijke stappen is erop gericht de tijd en het werk van de partners zo efficiënt mogelijk te gebruiken, en het binnenhalen en uitvoeren van bestellingen zo eenvoudig mogelijk te maken. Een reeks marketingactiviteiten, waaronder promotie van het merk online en via de klassieke media, helpt om de verkoop en de naamsbekendheid in de markt te stimuleren. 

De nadruk op lokale zakelijke samenwerkingen en marketing wordt weerspiegeld in het unieke karakter van het merk NIVEKO, dat ondanks zijn uniforme visie altijd in staat is om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van individuele markten en klanten.

De ontelbare configuratiemogelijkheden zijn een van de belangrijkste voordelen van de zwembaden van NIVEKO. Op die manier kan de firma de ideeën van de klant perfect in de praktijk realiseren en zo iedereen tevreden stellen. Een individuele productie heeft tot gevolg dat elk zwembad ook verschillend is – met configureerbare afmetingen, kleuren van zwembad en afdekking, types trappen, de klassieke geïntegreerde elementen of die uit de unieke NIVEKO Plus-lijn. Alles kan aan de wensen van de klant aangepast worden, terwijl er ook keuze is uit zeven verschillende zwembadtypes: twee skimmer- en vijf overloopsystemen.

Water besparen

Binnen het assortiment skimmer-zwembaden biedt NIVEKO twee types: Top Level en Invisible. Eerstgenoemde is een klassiek ontwerp, dat zich in de loop der jaren heeft bewezen. Het is zeer eenvoudig te installeren en te onderhouden én bespaart water, zelfs bij intensief gebruik of als kinderen erin spelen en het water in het rond spettert. De Invisible is een technologisch meer geavanceerde oplossing, die exclusief door NIVEKO ontworpen werd en waarbij de skimmeropeningen in de wand van het zwembad geïntegreerd zijn. Deze oplossing combineert een strak design met functionele en praktische meerwaarde.

Overloopsystemen bestaan bij NIVEKO in vijf verschillende types, elk met een eigen uniek design: Multi, Evolution, Advance, Infinity en Underflow. De Multi overloop kan met een rooster uit steen of PVC geleverd worden en is gemakkelijk te installeren. Wie van een minimalistisch design houdt, valt zeker voor de Evolution. De zwembadrand gaat vloeiend over in de omgeving en accentueert het wateroppervlak. De Advance sluit dan weer het beste aan bij een woning met een moderne architectuur. Dit type wordt immers gekenmerkt door een in het oog springend lijnenspel en is meestal bekleed met een donkere steen. 

NIVEKO biedt natuurlijk ook het beroemde type Infinity, ideaal voor een tuin met een hellend terrein. Het ononderbroken uitzicht vanuit het zwembad over de omgeving is een onvergetelijke ervaring. Het originele overloopmodel Underflow, tot slot, verbergt de overlooprand onder de omringende muur en combineert de technische aspecten die kenmerkend zijn voor overloopsystemen met het praktische van skimmertypes.

Het merk NIVEKO heeft zowel klanten als partners veel te bieden. De unieke, op maat gemaakte producten vallen vooral in de smaak van mensen die een zwembad van topklasse willen, dat perfect op hun wensen en behoeften afgestemd is. De partners waarderen dan weer de persoonlijke benadering. Ze kunnen steeds bij iemand terecht die hen een uitstekende technische ondersteuning kan bieden. Ook op het vlak van marketing kunnen partners terugvallen op de organisatie van de fabrikant. Het merk NIVEKO staat voor een open en eerlijke benadering, met als doel maximale tevredenheid van partners en klanten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details