Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Kleiklinkers rond zwembad en (zwem)vijver
Ook met andere materialen laten kleiklinkers zich gemakkelijk combineren.

Kleiklinkers rond zwembad en (zwem)vijver

We kunnen er niet onderuit. Was de populariteit van zwembaden en (zwem)vijvers de voorbije jaren al moeilijk te volgen, dan heeft corona, met intussen drie lockdowns en talloze staycations onder de arm, de reeds opmerkelijke cijfers helemaal naar ongeziene hoogtes gekatapulteerd. Wie in allerijl nog een waterpartij plaatst, mag echter ook de omliggende verhardingen niet vergeten te herdenken. Ook in de eigen tuinbubbel hoort veiligheid namelijk voorop te staan.

Water is een universele bron van leven en inspiratie. Een natuurelement dat op zodanig veel manieren kan worden vormgegeven, dat het letterlijk in elk tuinconcept zijn plaats vindt. Of het nu gaat om een eenvoudig vogelbad, een vijver vol leven, een kinderparadijselijk zwembad of een ecologische zwemvijver, ongeacht de vorm brengt water dynamiek, nieuwsgierigheid en een continue opeenvolging van reflectie en beweging. Als een onweerstaanbare magneet trekt water bewoners en bezoekers telkens opnieuw naar zich toe. De weg erheen is daarom net zo belangrijk als de waterpartij zelf. Met kleiklinkers realiseer je een comfortabele, duurzame en veilige randafwerking die zowel op praktisch als esthetisch vlak aansluiting vindt bij de uiteenlopende wensen van de hedendaagse consument.

De weg naar het water is net zo belangrijk als de waterpartij zelf.

Geen uitschuivers meer

Hoe heter de dag, hoe aantrekkelijker uiteraard het water. Omdat niemand onderweg zijn voeten wil verbranden, is het belangrijk dat de ondergrond niet overmatig opwarmt. Daarnaast kan de verkeerde ondergrond onder invloed van water snel verworden tot een glad en moeilijk beloopbaar parcours. Zeker rond zwembaden en zwemvijvers, waar water regelmatig opspat, is dat een extra belangrijk aandachtspunt. Kleiklinkers bieden alvast een oplossing voor beide aspecten. Zelfs op blote voeten voelen ze streelzacht aan, ze worden aangenaam warm maar nooit heet, en het oppervlak wordt zelfs onder invloed van water nooit glad. Veilig spelen of zwemmen staat met andere woorden altijd voorop.

Kleiklinkers zijn perfect bestand tegen zon, chloor en plakkerige drankjes.

Natuurproduct

Net als water is klei een natuurlijk product. Een tuinpad of terras in kleiklinkers zal daarom altijd in harmonie zijn met andere natuurlijke elementen en materialen in de tuin. Maar er zijn ook eindeloze mogelijkheden tot variatie, zodat de randafwerking steeds aan de vormgeving en stijl van de waterpartij en de tuin in zijn geheel aan­gepast kan worden. Wordt het een mediterrane oase, of net een strak en hedendaags terras? Wienerberger heeft collecties, kleuren en formaten voor elke stijltoets.

Strak en modern, maar in perfecte harmonie met de natuurlijke omgeving? Met kleiklinkers kan het.

Zorgeloos genieten

Ook op technisch vlak heeft de natuurlijke origine van kleiklinkers haar voordelen. Het materiaal is namelijk erg goed bestand tegen vorst, uv-straling en andere belastende weersomstandigheden. Klinkers barsten of breken niet, en zon noch ouderdom tasten de kleurvastheid van het materiaal aan. Er zijn echter nog andere zaken om rekening mee te houden. In het bijzonder rondom zwembaden worden al eens chemische middelen zoals chloor of reinigingsmiddelen gemorst, of simpelweg een ijsje of plakkerig drankje. Kleiklinkers ondervinden hiervan gelukkig geen problemen, zodat de gebruiker zich zelfs bij een onfortuinlijk incidentje geen enkele zorgen hoeft te maken.

Tot slot kan ook met onkruid op een relatief eenvoudige manier komaf worden gemaakt. Daarvoor volstaat het om de voegen met kant-en-klare voegmortels of een cementpap af te werken. Een kleine klus, die bij de eindklant ongetwijfeld op veel dankbaarheid onthaald zal worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details